GPRO online F1 manager játék - Klánok, Ligák, Versenyek fórum

üzenetek

hozzászólások


kvoaksz
(csendes tag)

Ezt Én sem tudom!

Valaki mondja meg, hogyha az első időmérőn kiválasztott gumi helyett, eső gumival megyek a q2-n, akkor a versenyt is azzal kell kezdeni? :O
Remélem nem, mert a versenyre nem mond esőt!


IreN!CuS
(őstag)

én ez a kettő közül fogok választani,de remélem kapunk segítséget :)

".....q2re feltenni az esős gumit és nagyon kevés benyával feltölteni majd a verseny első 1-2 körében kiállni és nagyon rátankolni így lesz egy elnyújtott 2 kiállásos stratégiám,vagy inkább végig szenvedni azt az első 1-2 kört száraz gumival és ezek mellett jól megtankolni az autót és utána 2 rövid etap a végére lágy gumival,magas előzési riskel...."

[ Szerkesztve ]


ixtom
(tag)

Szia!

Ebben nem vagyok biztos, mert még csak tegnap regeltem (és már várom a versenyt :D ), de lefutottam a Qual 2-őt száraz gumin... :B és a "Race setup"-nál engedi beállítani a száraz és az eső gumit is a startra.
Persze jó lenne, ha egy tapasztaltabb emberke is megerősítené az állításomat :R

[ Szerkesztve ]


IreN!CuS
(őstag)

85L-el indulok eddig pole:2 ígéretesnek tűnik a dolog :) kéne már a dobogó a 4. és 5. hely után :)


joergie
(őstag)
Blog

Igen, arra vigyázzatok, hogy ne szaladjatok bele egy száraz gumival futott Q2-be, de nem kell aggódni, a fél csoport mindig elfelejti átállítani, még proban is :D Én lekopogom, eddig mindig odafigyeltem.
Arra kell figyelni, hogy ez első időjárás a practice/Q1-re vonatkozik, második pedig a Q2/Start-ra tehát a Q2 és a start is esős lesz. Nyilván ezért van, hogy az első félórában 0-1% esőt valószínűsít. Ha belegondolsz, 12s a box, maga a kerékcsere 25-30mp körül mozog rookie-ban. Ha hozzávessszük, hogy a száraz gumi esőben kb 10mp-el lassabb, az azt jelentheti, hogy ha 4 kört vagy többet esik az eső, akkor már megéri az elején feltenni az esős gumit.
Tehát igen, be lehet állítani, hogy: milyen gumival induljon(külön-q2-től függetlenül-esős, illetve az előre kiválasztott száraz közül), ki lehet választani eső esetén, illetve száraz időjárás esetén-ha eddig nem volt ez triviális.
Volt még kérdés?


IreN!CuS
(őstag)

tudsz adatott mondani a fogyasztásról,és h a gumik mennyit bírnak?


joergie
(őstag)
Blog

fogyasztás nagyjából ugyanaz mint előző futamon(nüansznyival kevesebb), soft elég 2 kiállásra rezgés nélkül, esoft 3ra. medium nem biztos hogy elég 1 kiállásra, de én lehet azzal megyek, még meg kell néznem mennyi a különbség a gumik közt időben.
Remélem mindenki használja a GPRO organizert.


IreN!CuS
(őstag)

Kösz.
Használom a GPRO-t bár igazából nem tudom h kell használni a pit strategy tool részt,mivel nem tudom a pontos(megközelítőleg)a fogyasztást meg h mennyit bír a gumi.


Deathjay^
(tag)

én abba a 2 mezőbe hiába írok be bár mit is, nem csinál semmit :S nálad megy?
mod: közben rájöttem hogy az én készülékben van a hiba :D

[ Szerkesztve ]


IreN!CuS
(őstag)

nekem az megy,csak nem tudom miből kapom meg a ~pontos érteket h mennyit fogyaszt az autó meg miből tudom kiszámolni,h mennyit bírnak az egyes gumikeverékek.


Deathjay^
(tag)

Közben rájöttem, hogy megy nekem is, csak entert kell nyomni a végén :D
Sikerült kvalifikálnom magam a 8 rajtrácsra :D azért ilyen "korán", mert holnap nem tudom mikor érek haza.


IreN!CuS
(őstag)

milyen benya stratégiával mész?meg mekkora risk-t állítottál be?btw eddig úgy tűnik,h a 3ik helyről megyek nem is rossz :)

[ Szerkesztve ]


Deathjay^
(tag)

grat a 3. helyhez. a risk amit beállítottam az 80-80-50-30. a Startnál meg szúrja be az orrát ha lehet mindenhova :D
a benzinen még gondolkozom... 85 literrel indulok esős gumikon. amint szárad a pálya extra soft gumikra váltok. majd a nap folyamán megvizsgálom a dolgokat. esetleg ha te is valami hasonlón mész szívesen meghallgatlak :D

[ Szerkesztve ]


IreN!CuS
(őstag)

80-80-50-30 nem sok risk-hez?vagy csak elírtad és az a benyára vonatkozott? :)
Én is 85 literrel indulok,utána 60-75-60.
A risk(sorrendben)25/22/28 remélhetőleg szabad lesz az út 2-3 kör után,amikor az esősök kijönnek :P
Rajthoz meg: overtake where possible bár ez kicsit rizikós esős pályán száraz gumikkal,de hát vagy vagy :)
Arra figyelj,h asszem úgy van ha bemész cserélni az esős gumidat,tankolni is fognak,na most ha 85el indulsz könnyen lehet h 2 kör után száraz lesz a pálya,és mondjuk be van neked írva 80L az első tankolásra akkor kb 150-160 literrel fogsz menni azt meg 1ik gumi sem bírja ki,meg lassú is :)
Nagyon remélem,h max 2 körig fog esni...ha tovább akkor megszívtam :)
A 49es csoportban az egyik srác Olga Vasilyeva jól csinálta úgy néz ki kb 30-35L lehet a kocsijában esős gumikkal,úgyhogy vele nagy meccs lesz,mert az elején elfog menni szinte biztos.

[ Szerkesztve ]


Deathjay^
(tag)

Igen az volt a risk, de belátom lehet kicsit sok így esős pályán ez :) Szerintem se fog túl sokáig esni az eső, így beírok egy ~40 litert. Bátor vagy, hogy bevállaltad a száraz gumit :) De még akár jól is jöhetsz ki belőle :)


kvoaksz
(csendes tag)

Én is bevállaltam a száraz gumit, de az a kérdés, hogy ilyenkor ha nem állítom be, hogy mennyit várjon az eső után, tehát mikor jöjjön be ha elkezd esni, akkor kijön a következő körben vagy nem. Én ugyan beraktam hogy 2 kört várjon, de így is szívni fogok az utolsó negyedbe ha elkezd esni, mert akkor lemaradok a többiekkel szemben, meg akkor is ha 3 körig esik, vagy ha már elindulok szárazzal akkor nem jön ki ha 0-n hagyom? :Y

Jaj most mi lesz!? :O


Deathjay^
(tag)

Elvileg ha nullán van akkor, egyből kijön :)


ixtom
(tag)

"ha 85el indulsz könnyen lehet h 2 kör után száraz lesz a pálya,és mondjuk be van neked írva 80L az első tankolásra akkor kb 150-160 literrel fogsz menni"

Az nem úgy van, hogy amit beírsz számot az üzemanyag mennyiséghez azt már a feltankolt állapotra érti boxból kijőve?
Tehát, ha 85-el indulsz és 85-öt állítasz be, ugye alapesetben akkor jössz ki ha elfogy a benzin (vagy a gumi, de most azt ne nézzük :P ) eső esetén pedig ahogy beállítottad (eső kezdete/vége után x körrel).

Pl. hagysz 1 kört az eső után (5 km; 3,45-5 liter <- ez elég tág mert még nics adatom :DDD ) akkor marad min. 80 liter a tankban, amire már nem fognak tölteni. (Nem lesz 160 l a tankban.)
Ha jól értelmeztem a leírásokat.

Én úgy tervezem, hogy lesz eső a futam utsó negyedében. Remélem bejön a taktika, bár csak tippelni tudok a fogyasztásra és a gumikopásra, ezért lehet hogy mégsem lesz jó.
Nagy rizikót nem vállaltam, a célom hogy befejezzem a versenyt. :B

Szponzorokkal hogy zajlik a tárgyalás? Milyet érdemes választani?


IreN!CuS
(őstag)

lehet,h így van de ezt sajnos nem figyeltem meg,jobb lenne valami tuti info. :)
Mert szerintem lehet úgy is értelmezni h az első pit-nél mennyit tankoljanak,tehát akkor rámegy a 80 még 80 :)
de majd megmondják remélem ;)

[ Szerkesztve ]


ixtom
(tag)

Én ebből gondolom hogy így van:

"Pl.: Kiállsz a boxba (a kerekek állapota miatt) és 15 liter még van a tankban. Mivel 60 litert állítottál be, ezért 45 litert fogsz kapni az autóba."
Newbie Guide

üzenetek