Gyúrósok ide! - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


Tyler Durden
(addikt)

Most volt akció a kisebb zacskósra /-33%/ vettem 3-at. Én amúgy a nagy bödönöst használom, ízre a tejberizses jött be nekem. Mondjuk most, hogy írod ezt a almáspitéset, veszek belőle egy kicsit, kíváncsi vagyok milyen.


Peaceliker
(őstag)

Sziasztok!
Tudom jól kajálás lenne az egész alapja, de nincs erőm rávenni magam, így elég alacsony a fehérje bevitelem. Most biotech beef és iso whey zero t szoktam szedni, elég durván laktóz érzékeny vagyok, de ezek nem viccelik meg a velem belem. Kérdés az, hogy érdemes más márkákkal próbálkozni, ha igen, akkor laktózmentes opció mi ami jobb? Nem vagyok nagyon árérzékeny, de ha jó az ár érték aránya, azt szeretem :))

Heti 2-3x edzek itthon amúgy, full amatőr/hobbi szint, nem is tervezek feljebb lépni. Tavaly fogytam 14 kilót (93 ról 79re),sok ment le izomból, csak azért kezdtem el súlyzózni, hogy nézzek ki valahogy. Látom is az eredményt, örülök is neki, de konkrét, főleg nagyra törő tervek nincsenek. Ezt csak azért írtam mellé, hogy hátha számít ez is fehérje témában.

Szóval van ajánlat, hogy mit érdemes próbálni, vagy ha ezzel nincs bajom, akkor ne variáljak? Köszi :R


De4d
(őstag)

Üdv.
Biztos van aki otthon edz, azoktól kérdezném elsősorban, akiknek otthon parkettájuk(régi klasszikus nem laminált) van, és azon használnak edzőpadot, hogy milyen padlóvédőt érdemes alá venni? (panel lakás nappalijába) Szeretném teljesen megvédeni a parkettát. Súly ami rákerüljet maximum. kb 90+15+40kg.
Első blikkre ezt néztem ki. Méretre elég is lenne.
[link]


attiati
(veterán)

Decathlonban lehet kapni egymásra illeszthető vastag gumilapot.


thomasvold
(őstag)

Otthon edzek, én ilyet vettem a padlóra, többet is: [link]
4 db. van egy csomagban.
Elég vastag, könnyen szétszedhető és mezítláb, zokniban is kényelmes. Ezeken vannak a súlyzóim, a pad, stb... Külön pedig van 4 darab amit rakosgatok, gyakorlattól függően.

[ Szerkesztve ]


Fred23
(nagyúr)

Forrás a képen.
Májustól indul a szigorú diétázás, most tervezem a részleteit. Gondolom, a topikból sokan tartanak most valahol itt. :D Cél a 15%-os testzsír, most lehetek 20%-on.


tchriss
(tag)

Mennyi idő alatt? vagy a végcél a tényező?


Fred23
(nagyúr)

Augusztus elejére el kéne érni valami értékelhetőt, de csak azért nem fogok sietni, hogy x kiló legyek a lehető leghamarabb, mert nem szeretnék izmot veszteni. Valamennyi tán így is lemegy majd a sok futkosástól.

Most arra megyek rá, hogy alaposan megtervezzem az utam, aztán pedig már csak fegyelem kell a kijelölt úton maradáshoz. Nem lesz piskóta, de kibírok pár hónap önsanyargatást a cél érdekében. Persze azt is megértem, ha valakinek meg nem éri meg, és nem is akar kockás hasat, de ebben a topikban az ilyenekből van talán kevesebb.

tisn: Nem fogok. :DD

[ Szerkesztve ]


tisn
(addikt)

az kifejezetten jo ha piskotat nem eszel :) ;]


Woodslave
(nagyúr)

20-rol 15-re azért nem kell annyira sanyargatni magad kockahasad se lesz valószínűleg bár célnak jó első körben.

Nyilván relatív kinek mit jelent a sanyargatás :U

[ Szerkesztve ]


Fred23
(nagyúr)

Eddig soha nem tudtam tartósan 1950 kcal alatt diétázni, egyszerűen kikészített idegileg, viszont nem kizárt, hogy csak azért, mert sosem nem voltak a makrók optimális arányban.

Hétfőt és keddet megpróbálom lehozni a most megtervezettek szerint, aztán ha kiütődök tőle, 1950 kalóriára fogok számolni, és lassabban végzek, de kevesebb szenvedéssel.

Terv jegyzetből:


76 kg ~20% bf-ról 71 kg ~15% bf-ra ez lenne az előirányzott.


Woodslave
(nagyúr)

Igen ezért egészítettem ki hogy kinek mi mert 1900 kcal ilyen makrókkal nem kevés pláne diéta elején amikor még nem vagy leürülve. Mondjuk már nem diéta elején vagy ez is igaz elfelejtettem :R

Mondjuk nem mindegy mit eszel mármint fogyás szempontjából igen de hogy fogod bírni úgy nem.

[ Szerkesztve ]


Louro
(őstag)
Blog

Félve merem csak leírni, hogy a legutóbbi orvosi vizsgálaton 33% volt a testzsírszázalékom :( Pedig akkor már 2 hónapja mozogtam és már egy éve azért igyekszem elhagyni a fehérlisztet és a cukrokat is igyekszem mellőzni. 10 évvel ezelőtti önmagamhoz képest cukorcölibátusban élek. Írni meg nem tudom a kalóriákat, mert ebéd általában csapattal történik és mindenki helyben vásárol. Tudom vihetném kis dobozban.

Bár nézem a mérleget és mindig ugyanakkor mázsálom magam, de jó, ha 1 kg-ot mozdul el a mérleg az utóbbi 3 hónapban. De az közrejátszhat, hogy szinte csak súlyzós edzéseket csinálok és azért 2-3 hetente sikerül 5-10kg-ot növelni a súlyokon vagy ahol a gép maximumát elértem, ott ismétlésszámot növeltem.

Csak a fránya belem nem megy le. Tudom, többet kellene diétáznom és többet mozogni, de szeretem a munkám és simán átülöm a napot. 8-kor leteszem a seggem. Ebédnél elszaladok enni. Majd visszülök és 17-18-ig fel sem állok szinte, hacsak nem egy kollégához megyek szívességet kérni. Aztán 18-19-től 1,5 óra edzés. Este esetleg egy rész a sorozatból és már lehet aludni. Tudom egyeseknek unalmas, de imádom a munkám :)

[ Szerkesztve ]


attiati
(veterán)

Több zöldség (rost) fogyasztás?
Megszűnnek a cukorfaló rohamok.

Bocs, nem találtam jobb forrást hirtelen. A reklám részén ugorj át:
[link]


scdlsc
(aktív tag)

"Tudom vihetném kis dobozban."
Akkor vigyed. :)

"ahol a gép maximumát elértem"
Több gépnél is eléred az adott gép maximumát? Milyen gépe(ke)n érd el?


Woodslave
(nagyúr)

Jó neked :R :C :D


Louro
(őstag)
Blog

Reggelim 10-ból 9x zabkása. 2 dl víz + 50 gr zab + 80-100 gr zsírszegény túró és fagyasztott gyümölcs (áfonya, eper). Napközben néha 1 alma vagy banán. Elvileg ez már nem rossz. Néha a bűnözés a Gullón keksz.

Zöldséget valóban keveset eszek. Ezen tervezek változtatni.

Az édességrohamok szinte teljesen megszűntek. Gumicukornak, kakaós csigának, sütiknek szinte 100%-ban ellenállok. Nyári nasi a fehérjéből készült fagyi. :)
Fibershake-et próbáltam, de megittam és kb. mintha egy pohár teát ittam volna. Jött ugyanúgy hamar az éhségérzet nálam.


Vitee
(aktív tag)

Meg mindig nem a cukorral es a liszttel van a baj, ahogyan hizlalo etel se letezik a vilagon.
Amig nem szamolsz kaloriakat, addig nem tudod ugy csinalni, ahogyan szeretned.
Dobozoltam evekig en is meloban, meg most is dobozolok :D

[ Szerkesztve ]


Louro
(őstag)
Blog

Mivel idén már vannak komolyabb céljaim - főként az egészségem miatt -, lehet ez lesz. Azaz főzőcske és méricskélés. Asszony méri a Myfitnesspal alkalmazással, szóval lenne az elején segítségem :)

Gép kapcsán van egy evezőféle gép. Az van ráírva, hogy lat pulldown. Mellkasnál támaszték és magam felé kell húzni a kart. Ott már szerintem jövő héten meglesz a max. Van, aminek a neve tricep press. Testhez közel két kar és lefelé kell nyomni. Igaz érzem közben a mellkasom és a hátam felső részét is. Ott már régóta megy a gép felső határa. És van egy chest press nevű, amibe be kell ülni és mellkas magasságában van egy-egy kar és előre kell tolni. Ott is 100 kg a max.
Az eszközökön van egy dekorációs borítás, így nem lehet azzal csalni, hogy ráteszek keresztbe kézi súlyzókat, így marad az ismétlés.

Bár pont tegnap mondtam asszonynak, hogy kicsit visszább kell vennem, mert kicsit elkapott a gépszíj és fellelkesültem. Inkább lassítok, hogy nehogy sérülés legyen belőle. Lábtolón 160 kg a munkasúlyom és 3. napra "regenerálódott", azaz már tudtam volna újra beülni.


Louro
(őstag)
Blog

Én is azt érzem, hogy nem tudom elkerülni ezt. Gyanítom most annyit viszek be, amennyit fel is használok. Szóval csökkenteni kellene. De elemző énem miatt is, jobb, ha számokkal alátámasztom.

Még az edzéseim is Google táblázatba vezetem :D Tudom, ajánlottak itt pár alkalmazást. Kettőt ki is próbáltam, de a Sheets jött be a legjobban.

üzenetek