Hálózati / IP kamera - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


jézusom
(addikt)

Éjjel homály lesz, visszaverődik az infra.


tibibi
(őstag)

:DDD :DDD ismerős https://www.aliexpress.com/item/4000010365157.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.21d84c4d7ztUAy én ezt vettem erre a célra,az infrás verziót.Bár nálunk elég hangosan kaparja az erkélyajtót, ha be akar jönni a nyomorult :DDD Van app ami elég jól használható https://apps.apple.com/us/app/v380/id989049956

[ Szerkesztve ]


huan
(őstag)

Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni az alábbiban:
Vásároltam egy ilyen kamerát: INQMEGA HD 1080P Cloud Wireless IP Camera

Az eddigi ip kameráim-on az sd-kártya tartalmát elértem pc-ről a kamera ip/sd -címen.
Ennél azonban nincs szó felhasználónév+jelszó párosról sehol, mert elvileg cloud kamera, miközben sd-re is rögzít.

Ez az INQMEGA kamera jelenlegi ip/sd-re ezt az üzenetet adja:

A lérdésem tehát az, hogy PC-n hogyan érem el a kamerában lévő sd-tartalmát? Mi lehet az Onvif üzenet felhasználóneve, jelszava?

[ Szerkesztve ]


bigrock
(addikt)

Valószínűleg a kamerába való belépési adatok kellenek. Általában "admin" és valami jelszó.


dabgergo
(őstag)

Vettem egy Xiaomi Mi Home Security 360° kamerát. Egész jó :) Használ itt valaki ilyet?

Két dolgot nem értek:
- Néha küld push notification-t mobilra néha nem. De utólag az alkalmazásban benne van mindig a mozgáskor érzékelt rövid kis videó, ez tök jó, csak nem értem h miért nem mindig küld értesítést, hiába van beállítva.

- Másik h a notification type-nál bepipáltam a motion-t és a movementet is, de nem értem h mi a különbség. Valaki tudja?


GrooveHero
(addikt)

Sziasztok. Érdekes téma, félig off.
Nagymamám házának a kertjében a szomszéd látott valakit hajnalban kb 4 körül mikor ment dolgozni. Mamám elmúlt 80, így riasztó nem hiszem, hogy játszik, még szívrohamot kapna szegény :))
Nem tudom a kamerának van e elég elrettentő ereje, de ha ebben gondolkodunk, akkor olyat szeretnék, amit el lehet érni távolról telefon appból, vagy akár böngészőböl is ( már ha létezik ilyen).
A reolink rlc-410-et nézegettem. Ehhez kell számítógép konfigolni? Mert se pc se internet nincs, neki már minek. Persze ha kell, akkor kell, net nem gond. Ha nem poe-ről akarom meghajtani, hanem mondjuk sima DC tápról, hogy időzíteni lehessen, milyen táp kell neki? 5v 1A, vagy 2A? Egyáltalán működhet ez? Hogy mondjuk csak este 7 és reggel 7 között menjen és persze rögzít, ha van valami. Elvileg tud ftp-re feltölteni. Lehet ez egy mezei pc akárhol a világban ftp szerverrel?
Sd kártyás jó lenne, de nem tudom a 64 giga meddig bírja. Valakinek erről infó?

Más ötlet esetleg a kamerán, vagy riasztón kívül?

Köszi, ha tudtok segíteni :R

[ Szerkesztve ]


hardline
(senior tag)

Sziasztok!
A múltkor már jártam itt, de nem jutottam előrébb.
Kellene nekem itthonról beszerezhető kamera rendszer, vagy rögzítő és kamera külön. 6 darab kamera. Lehetőleg 100 fok feletti látószöggel. 5-7 nap rögzített anyag eltárolása elegendő lenne.
Ezt a szettet találtam.
A fent linkelt kameránál tudtok jobb megoldást maximum 250 ezer Ft értékhatárig?
Mekkora HDD-re lenne szükség?
Láttam itt a reolink és hikvision márkákat említeni, de egybe ilyen szettet nem találtam, csak 4 kamerásat.
Egy ajánlott nvr-t és hozzá való kamerákat linkelnétek nekem?


tboy72
(aktív tag)

Holnapután még olcsóbb lesz.

Bár érdemes lenne rákérdezni, hogy tud-e áfamentes szállítást.


hardline
(senior tag)

Céges vásárlás lenne, így inkább hazai vagy eu-s forrásra lenne szükségem.


nTom
(aktív tag)

plusz mozgásérzékelős reflektor(ok)


MaCS_70
(félisten)

Ha egy alap, de nem ócska 4 csatornás NVR/DVR szolgáltatásait vetjük össze egy kameralicences (Asustor) NAS-sal, akkor mi lehet a végeredmény?

Mozgásérzékelős kamerákban gondolkozom.

Egyszerűen irtózom attól, hogy két hasonló funkciójú lemezegység fogyasszon egymás mellett kihasználatlanul, értelmetlenül a polcon.
A kérdés az, hogy valóban értelmetlen lenne-e.

Köszönettel: MaCS


jézusom
(addikt)

12 voltosak, 1-2 amper elég/kamera. EGy kameránál nem érdemes poe. Most van a WD-nak purple kártyája de elég drága, sima mikrosd hamar összerondítja magát :) a purple széria pont erre jó. Én minden képp ajánlok netet, én nagymuteromnál is úgy van rá tudok nézni ha kell. De rendesen felraktam 3 kamerát+ rögzítőt. Amúgy meg a kapura is video kaputelefont, hogy ne kelljen kibattyognia a mindig, gombbal ki tudja nyitni a kaput. Meg ugye látja hogy ha valami ál-óraleolvasók :D


jézusom
(addikt)

Tehát van már nasod, és nincs rá kötve kamera? Ha venni kell kamerához nast az hülyeség, de ha van már akkor nem annyira.


Santino
(aktív tag)

Szia!

Én Reolink RLC-410-est használok, egy 32 GB-os kártyával, POE megoldással.
Számítógépet nem kell konfigolni, vagy a saját alkalmazását telepíted fel (W alá), vagy böngészőből éred el. Igény kérdése. Elérhető telefonos applikáción keresztül is. Persze kell hozzá NET.
Igen, be lehet állítani hogy csak adott időben rögzítse a mozgásokat.
Nekem -persze a mozgás mennyiségétől függően- kb 10-12 nap tartalmát tárolja.
Igen, ftp megoldható, gondolom távoli ftp server esetén is, én nem így használom.
Ha tudsz vinni áramot is, akkor nem kell POE switch, viszont kell táp. Nekem egyszerűbb volt egy kábelt vinni.

[ Szerkesztve ]


MaCS_70
(félisten)

Nem, még nincs meg a NAS, de tervben van, tehát lesz. A kérdés igazából az, hogy érdemes-e a típusválasztásnál ezt a tényezőt is figyelembe venni.

Úgy vagyok ezzel, hogy a DVR is lényegében egy lebutított NAS, a NAS pedig szoftveresen megerőszakolás nélkül funkcionálhat DVR-ként, tehát nem ráerőltetett funkcióról lenne szó.

MaCS


jeriko2
(tag)

Nekem Reolink 410-es van, wifis.
A wifit biztos gépről állítottam be, amúgy ment elsőre, van saját appja, ami meg is keresi (de ehhez egy hálózaton kell lenniük).
Nekem adtak hozzá egy dc tápot, 12V-os, de 1A vagy 2A, azt nem tudom fejből. Elég sok beállítása van, többek között az is, hogy mikor figyelje a mozgást - szóval nem kell ki/be kapcsolni ehhez. Tettem bele sd kártyát is, pontosan nem tudom már milyet, valószínű 32GB-s, elég sok fér rá, majd ránézek hogy áll (szeptember eleji felvételek még rajta vannak). Külső ftp-re tud feltölteni, nálam így megy (web-es tárhelyszolgáltatóval). Mobilról is meg tudom nézni az élőképet + sd kártyás felvételeket, és értesítést is küld.
Részemről meg vagyok vele elégedve.


jézusom
(addikt)

Nem használtam nast, de úgy tudom szoftver durva drága, és nem tudom hogyan lehet visszanézni pl a videokat. Próbáltam nas-ként menteni hálózati meghajtóra a videokat, de oké hogy lementette bizonyos méretű video fájlokba, de ahoz valami szoftver is kell, hogy visszajátszd. Én az nvr-en tudok pl. 30 másodperceket ugrálni, ami nagyon kell. Tehát nem csak videokat ment, a filokat nem is nézegetem, hanem csak egy jó felületen nézem vissza vagy mentek ha kell. Lehet hogy a NAS is tudja, meg ugye mennyiért. Az nvr-en van pl. hang ki-bemenet, és ha olyan akkor riasztás, meg zümmer kimenet is.


MaCS_70
(félisten)

Az Asustor 4 felhasználói licencet ad, tehát maga a szoftver ingyen használható. Persze lehet, hogy van okosabb program drágábban -- megpróbálom lenyomozni a topicjában!

Köszönettel: MACS


humigabi
(aktív tag)

2-3 hete (nem tudjuk pontosan) ellopták a hátsó kertünkből az egyik üres komposztáló ládát. Régóta terveztem, hogy veszek pár kamerát, ez egy kicsit felgyorsította a tervezgetést és vettem egy Hikvison Hiwatch szériás 2MP-es kamerát. Wifi-s, micro SD megy bele (én még nem raktam, telefonra menti a riasztási képet) telefonos app van hozzá, FTP-t lehet beállítani.stb.
Ezen kívül még fogok a kerítésre több kamera piktogramos, feliratos műanyag táblát felszerelni, mert a neten van mérettől függően 500-1000 Ft között. Plusz még gondolkodom, hogy egy infrafényvetőt, vagy egy mozgásérzékelős ledreflektort rakjak fel, segíteni a kamerát, mert az éjjellátó képessége azért nem az igazi.

:DD


Tivi103
(tag)

Üdv mindenkinek!

Biztonsági kamera vásárlása előtt állok, és kinéztem már egy típust: D-Link DCS-8300LH. Esetleg valakinek van tapasztalata róla?

..vagy ha valaki tudna ajánlani az alábbi igényeknek megfelelően egy megbizható, minőségi kamerát:

- Beltéri, lehetőleg nagyobb látószöggel rendelkező legyen.
- Jó lenne ha akár WIFI csatlakozással megoldható lenne akár egy CLOUD-ban való felvétel tárolás.
- Éjjelátó legyen, lehetőleg ne csak 2-3 méteres távolságig.

Annak nagyon megköszönöm!

[ Szerkesztve ]

üzenetek