Hálózati / IP kamera - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Dolphine
(addikt)

A mobilapp az OK, de PC-ről távolról elérhető? :U


Marci112233
(őstag)

PC-re a Dahua esetén Smart PSS.
De itt fent az OSX, IOS és Androd rendszerhez is az app.

Bővebben a SmartPSS-ről.

[ Szerkesztve ]


szaszlaci
(addikt)
Blog

Kaptam egy ilyet, de én egy porszívót rendeltem Banggoodról. Szóval ha valaki meg az én termékemet kapta, és véletlen olvassa, akkor szóljon! Express One...

[ Szerkesztve ]


Dolphine
(addikt)

És valóban, ráadásul a gépemen is fenn van! :U
Arra van ötleted, hogy az email figyelmeztetést hogyan kellene beállítani? :F


vacs
(veterán)
Blog

-

[ Szerkesztve ]


markussandor
(senior tag)

Ha már így alakult, nem akarod kipróbálni? Érdekelnének a tapasztalatok.


szaszlaci
(addikt)
Blog

Ha nem jelentkezik érte senki, se itt, se a futárszolgálaton keresztül, és a BG se kéri vissza, akkor még jó, hogy kibontom! Szívesen leírom róla a tapasztalataimat, bár ez az első ilyen jellegű termékem.


vacs
(veterán)
Blog

Az 5MP-es reolink H264-ben kódol, de a 8MP-es (4K) már H265-ben! :K


A.M.D.
(csendes tag)

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni..
Van egy Xiaomi Mi Home Magnetic Mount otthoni biztonsági kamerám, ami egy xiaomi okos otthon rendszerhez van csatlakozva. A kamerát az androidos Mi Home alkalmazással el tudom érni telefonról. Van egy Windows-os tab-om, amire szeretném direkt kitenni a kamera képét, de sehogy sem jön össze.
Megnéztem a kamera által használt IP címet :192.168.0.102 viszont portot nem találtam.
Van egy TP-Link Archer A5 AC1200 routerem, amibe próbáltam a virtuális szervert futtatni, de még a sima böngészőből sem érem el. Akármilyen portot írtam, teszt szerint a zárva van.
Dinamikus IP van beállítva.

Ha valaki tud segíteni azt nagyon megköszönném.
Üdv.


A.M.D.
(csendes tag)

Meg ha esetleg valami windowsos jó progit tudna akkor az is jó lenne.

Köszi


vacs
(veterán)
Blog

Szia.
Topik tetején az összefoglalóban megtalálod a válaszokat (xiaomi biztonsági kamerák néven keresd), aztán ha marad még kérdés, akkor hajrá.


HTomee
(tag)

Sziasztok,

Hikvision DVR, 720p kamerák (4db)

Alkalmazással nézve néha akadozik és szétesik a kép (mint egy betört LCD) pár másodpercig aztán ismét megy, ismét akad.
Saját belső hálón is ezt csinálja. Ha van mozgás is akkor jelentkezik jobban.

internet 1/1G optika. Portok rendben.
Mi lehet a gondja?

:F


markussandor
(senior tag)

Szia,

tudsz egy képernyőképet adni a szétesett képről?
Böngészőből nézve is szétesik? Vagy windowson programból nézve?


HTomee
(tag)

Igen szétesik, sőt a visszanézett felvételek is. Ha többször is visszanézem kb ugyan akkor ugyan ott. De ez sem mindig. néha teljesen akadozásmentes mind az online mind a visszajátszott felvétel is, olyan is ami korábbi visszanézésnél többször is ugyan akkor akadt-szétesett.

[ Szerkesztve ]


markussandor
(senior tag)

Csak tippelek, de szerintem a DVR vacakol, állíts a tömörítésen, képkocka sebességen.


dam-dam
(csendes tag)

Segítségeteket kérném.

Adott egy IP kamera és egy provision nvr rögzítő.
Hogy tudom elérni az nrv rögzítőt mobilról(helyszínen, nem távolról) , ha nincs a telepítés helyén internet. (telón nincs rj45 :)))
mi a legegyszerűbb megoldás?

Előre is köszönöm.


Pörp
(senior tag)

Csak egy tipp, ha nem működik, akkor valaki kijavít.

wifi-s router, acces point módba kapcsolva, router és nvr kábellel összekötve, dhcp on, wifi on. Igy szerintem ha telefonról rácsatlakozol a router által kreált wifi-re, akkor a telefonod ugyanarra a helyi hálózatra kap IP címet, amin az NVR is van, így az NVR-t elérnéd annak helyi IP címével, telefonról.

[ Szerkesztve ]


szaszlaci
(addikt)
Blog

Mivel a Banggood nem kérte vissza a tévesen kiküldött Escam QF280 IP kamerát, leírom a tapasztalataimat. Ez az első ilyenem, ennek fényében tessék olvasni.

A tartókonzol és a felső búra fém, az egész olyan 1.4 kg. Alatta közepesen kopogós műanyag, a napelem masszívabb.

Az kamera előtt az egész fekete részt bevonat nélküli üveg fedi, nincs szabadon a lencse.
Alul a PIR mozgásérzékelő, felül a fényérzékelő. Oldalt a hat fényforrás közül kettő infra, kettő szórtabb fehér fény, és kettő célzottabb fehér. Sötétben automatikusan kapcsol, de mi döntjük el, hogy a két infra, vagy a négy fehér világítson-e.

A napelem méretes, a külső keret olyan 26.5 x 18 cm. Az egészet viszonylag vastag, kicsit göröngyös üveglap fedi. Elképzelhető, hogy nem sima üveg, érzetre más.

Állítólag ez egy névleges 7.8 Wattos napelem, ami nem kevés! Már enyhébb, visszavert és szórt napsütésben is tölti az akkukat, amit mutat az applikáció, és természetesen a töltöttségüket is. Meg a wifi térerejét. Szerintem ez nem túlzásba vitt használat mellett valóban képes lehet egész évben működni töltés nélkül. Töltésre lehetőség van micro USB-n keresztül is.
Az akkuk a hátoldalon vannak, összesen 6 darab párhuzamosan kapcsolt 18650 fér bele, így sejthető, hogy egy darabról is képes üzemelni.

A hiányzó csavarok természetesen a dobozában vannak. Tömítés van itt is, és az egész vízállósága rendben levőnek tűnik. A kemera elején is be vannak ragasztva a rések, úgy gondolom, kibírhatja az esőt. De azért szívesebben tenném védett helyre, és a csavarokat is kinyomnám szilikonnal. Ahogy a napelem és a kerett között se árthat ezt megtenni.
Vagy lehet a kamerát védett helyre, a napelemet pedig máshová, összesen egy fél méter a vezeték, csatlakozóval megszakítva.

A telepítéshez a használatiban van az UBox nevű applikáció áruházas linkjének QR kódja. Ehhez kell egy regisztráció. Valamint egy aktiváló kód, amit a freemail-es címemre nem küldött el, rendes címmel valószínűleg nem lenne gond. Használható enélkül is, de a kezdetben ingyenes tárhely aktiválásához már szükség lesz rá.

Bekapcsoláskor nagyon hangosan beomndja angol nyelven, hogy kész az adatok beolvasására. Ehhez az applikációban meg kell adni a wifi nevét és jelszavát, amiből generál egy szabványos QR kódot, ezt kell megmutatni a kamerának. Ami ha beolvasta, mondja, hogy vette az adatokat, és jó esetben nem kezd pirosan világítani az elején a LED.
Na most ha gond lenne, mert nem akar újra csatlakozni a hálózathoz, akkor az egyik megoldás, hogy reseteljük. Ehhez a hátulján lévő ajtót kell lecsavarozni, ahol a micros SD kártya is található. Ott kell egy-két másodpercig nyomva tartani a reset gombot, ha bármi ilyen jellegű gond lenne.
Ha valamiért nem akarna összejönni, az appban a QR kód generálás gomb alatt van egy hang alapú átvitel is. Ekkor hangként viszi át az adatot, és oda kell tartani a kamera elején lévő mikrofonhoz. Amikor a képpel nem jött össze, a hanggal sikerült. Lehet, hogy kezdetben akár több perc is lesz, mire észhez tér.
Hát igen, ezen a téren lehetnek kínlódások. Leginkább, ha a hálózatban egyéb eszközök kapcsolódnak le vagy fel, ami lehet, hogy nem ennek az eszköznek a hibája. Légtisztítóval is volt eleinte hasonló gondom.

Szerencsére én máskor nem tapasztaltam problémát az egy napnyi próbálgatás alatt. A jel nagyjából annyira erős, mint egy telefon. Ha kiérek a hatótávból, vagy áramtalanítom, utána rögtön visszacsatlakozik.
Lehetőség van SD minsőégre, ami olyan 40 KiloBájt másodpercenként a telefon felől. A HD kb. 80 KBps, és egyértelműen élesebb.

Az alkalmazásról itt egy videó, ami a Soliom S600 kamerát mutatja, de kísérteties a hasonlóság a kettő között.

A forgatás működik természetesen, és elég halk is. De nincs végálláskapcsoló, tehát azért nem árt odafigyelni, ha a végére ért, ne tekerjük nagyon.
Lényeges dolgokat lehet állítani. Többek között a mozgásérzékelő szenzor idejét, hogy mennyi mozgás után kapcsoljon. Ekkor jöhet a telefonra értesítés, vagy "bejövő hívás", ezek működnek. Menthet kártyára is 15/30/60 másodpercet, vagy az online tárhelyre, ezeket nem próbáltam. Az elején az állapotjelző LED mutatja, ha aktív a képátvitel, de ki is lehet kapcsolni. Illetve mint kitalálható az eddigiekből, mozgásérzékelős reflektorként is használható, ha éjszakára a fehér fényforrás van bekapcsolva.
Az app hibája, hogy fénykép készítésekor nincs egyértelmű visszajelzés, nem animált a gomb.
Kirakható teljes képernyőre is, és ott is van vidó/fénykép gomb.
A képen dupla koppintással két lépésben nagyíthatunk, ami hasznos dolog.

Akkor a képminőség. Napos időben ilyen várható. (Fejjel lefele tartottam, azért van fordítva a dátum.) Nyilván nem ezzel akarok majd címlapfotót készíteni, és ne feledjük, hogy ez alapesetben a telefonképernyő méretben látszik, ott teljesen rendben van! A látószög pedig olyan bő 90 fokosnak tűnik, de pontosan nem mértem le.

Alább olyanok a fényviszonyok, hogy fél óra mulva már sötét van:

Lényegében éjszakai sötétben, a fehér LED-ek mellett ez várható kültéren:

Az infra pedig így muzsikál. Ekkor fizikailag elhúzza a lencse elől az infraszűrőt. A ház oldalán a "fényes" rész az egy szemmel alig látható, nagyon minimális fény az utcáról.

Azért ez egy elég szép távolság, és a mozgást, embereket még jobban látni, tehát nem igen lehet elbújni előle. A PIR szenzor pedig szintén jelezni fog, hiszen annak semennyi látható fény vagy infra megvilágítás nem kell.
Igazi erőssége a reálisabb, közelebbi területen, vagy beltéren van. Nagyobb helyiségről képet nem akarok feltölteni, de 10 méteres távolságon minden kitünően látszik, gyakorlatilag éjjellátóként funkcionál a teljes sötétségben is. Úgy, ahogy ebben a kisebb szobában is.
A gyanús külsejű besurranó tolvaj az én vagyok. :DDD

Hogy ez mennyire jó vagy rossz minőség, nem tudom, de ha nekem kellene ilyen eszköz, szerintem elégedett lennék vele. Miután megoldom a wifi kapcsolatos anomáliákat, amikről tippem szerint nagyobbrészt az alap Telekom router tehet, vagy valamelyik beállítása.
Normálisan össze van rakva, működött, egyébként nem hibázott. Azt gondolom, a napelem is elég neki, tehát ahol van wifi, felszerelhető. Illetve ha konfiguráltuk, kártyával wifi nélkül is tud menteni, ha mozgás van. De akár folyamatos rögzítés is beállítható. Ha megtelik, nem tudom, mit csinál, de elvileg több hónapnyi folyamatos felvételre elég egy nagyobb kártya.
Ár-érték arányt szintén nem tudom. Ahogy nézem, ez legolcsóbban BG-n kapható, jelenleg Cseh raktárból elérhető vámmentesen, 26.000 forintér. Szerintem a messze kerülendő aliexpressen olyan 100+ $.

Viszont nekem igazából nincs szükségem ilyenre, ezért bármilyen jók is a benyomásaim, megválok tőle.

Ja igen, ha hangja, mert van benne hangszóró. Az fájdalmasan hangos, lehet beszélni rajta, tehát a tolvaj tuti összesz... magát. A mikrofonja, az hát, nem a legérzékenyebb, inkább csak a hangosabb dolgokat hallani. És a kép késik valamennyit a hanghoz képest, de szerintem ez nem egyedi. Tehát alacsony késleltetésű kaputelefonnak ne ezt használjuk, ez nézésre való.

Megbeszéltek alapján, szerkesztve.

[ Módosította: odrif ]


snooze
(veterán)

szia!automata mozgáskövetést tud?


szaszlaci
(addikt)
Blog

Hogy motorral utánaforgassa? Szerintem nem, legalábbis a gyári appjában nem láttam ilyet.
Érdemes megnézni a videót, illetve rákeresni a Soliom S600-ra, mert úgy látom, az ugyan ez. Sőt, még egy harmadik néven is láttam egy elég hasonlót, talán annak az appja volt csak kicsit más.

üzenetek