Hálózati / IP kamera - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


vacs
(veterán)
Blog

bigrock: A lényegi különbség szerintem, hogy az Annke tud H265-öt, de "csak" 15fps-t , Reolink H264, de cserébe 30 fps.
Mindkét rendszer kiváló átlag embernek!

Dolphine: Dahua kamerához célszerű Dahua rögzítőt venni, igen, el fogod érni távolról!

Marci112233: 2×30 + 2×18 méter szerelt kábel jár az Annke rendszerhez!
Az Aliexpress Annke Official Store-ban a leírásban van róla kép is!

:K


markussandor
(senior tag)

jaja, nekem is van műszerem, de erősen overkill annak, aki életében csak egyszer fog ilyet kiépíteni, inkább kérjen kölcsön
IT infra üzemeltető vagyok, tőlem nem áll távol a kábel húzás, szerelés, és mindenféle IP rendszer üzemeltetése.


bigrock
(addikt)

Mindenkinek köszi a választ!
#16322: Azmijaz, hogy IT infra üzemeltető ?

[ Szerkesztve ]


Stigma.HC
(senior tag)

Én is egyben vettem az Annke rendszert. Úgy oldottam meg ezt a dolgot, hogy ne kelljen nagy luykat, hogy az egyik végét lecsíptem, áthúztam a kis lyukon majd ugye krimpelővel vissza egy új csati rá.


Marci112233
(őstag)

Köszönöm mindenkinek a választ!

a 2x18 és a 2x30 méter ahogy első nekifutásnak néztem elég is lenne, de ha mégsem nem lenne gond ha magamnak kéne csinálni mert ki tudom kivitelezni, persze tudom, hogy kell hozzá a szerszám amit venni is fogok ha gyártani kell majd a kábeleket.

Viszont a kész kábel elvezetése sem probléma, mert nem lakóház figyelése hanem géptároló, pontosabban annak udvara az amit nézne, így ott csatlakozóval együtt is simán el lehet vezetni a kábeleket.(Pont emiatt vettem és is készre szerelt UTP kábeleket is a saját géptárolóba vezetett internet hálózat kiépítésénél mert mindenhol elfért úgy is.)


PSVTT
(újonc)

Sziasztok! A régi analóg rendszert frissítettem a fórum segítségével. Kérdeznem nem is kellett, mert mindenre (is) találtam itt választ. Végül egy ANNKE H800 (4 db turret) rendszer mellett döntöttem. Erről írnék rövid véleményt, hátha segítség egy későbbi hozzám hasonlónak.
Az annke.com ról vásároltam 3 hete, valóban vám- és ÁFA mentesen érkezik Németországból (kb. 5 munkanap), ahogy már mások is írták. Minőségi kivitel, laikusnak is könnyen telepíthető, az NVR és mobil app. is értelemszerű. Ami nekem megdöbbentő volt, hogy a mikrofonon keresztül, bár max. hangerőn, de érthetően hallottam a szembe szomszéd veszekedését a gyerekeivel a saját udvarán. Ez kb 40 méter az adott kamerától. A rendszerrel alapvetően elégedett vagyok, képminőség, felbontás, csak az alapfunkciókat használom, mindent tud ami nekem kell.
Ami negatívum: Az UTP kábeleket nem kaptam meg, mint ahogy számlát vagy papírt a kiterjesztett garanciáról (akcióban 3 év járt hozzá) sem. Írtam udvariasan a supportnak. A kábelre azt írták, hogy csak 25 méteres van, küldjék-e azt, majd amikor igent válaszoltam, visszaírtak, hogy találtak 18 és 30 méterest, küldik. Ez két hete volt, még nem érkezett meg. A garanciáról az volt a véleményük, hogy ne foglalkozzak vele ők tudják, hogy akciós volt, számon tartják. A számlára (céges kártyával vásároltam) először nem válaszoltak, majd többszöri erőlködésemre küldtek egy számlának (Rechnung) látszó papírt aminek se sorszáma, se áthárított adó, nettó, bruttó, semmi, csak eladó vevő összeg és az árú neve, és ráadásul az 560 USD helyett 560 EURO szerepelt rajta. Ismételt e-mail után (kb 10 e-mail és két hét) jött egy számlának látszó papír 560 USD-ről. Arra, hogy egy német számla alapvető tartalmi elemei nincsenek rajta, nem válaszoltak. Itt feladtam...
Tehát a rendszer tetszik, ahogy látom ár-érték arányban hibátlan, de tartok tőle, hogy a cég kamuzik és nem túl megbízható probléma esetén.

[ Szerkesztve ]


kgymac
(őstag)

Vagy 6-10 alkalommal használtam otthon és ennek ellenére van. Nekem megérte. Krimpelő fogo dettó, annak az is overkill, aki csak egyszer használná. Még tűzőm is van aljzat/rendező szereléshez, ez sem volt drága, bár otthon még egyszer sem használtam. Ugyanaz modell, mint a céges és ami jó 20 éve, az első alkalommal - a tapasztalatlanságom okán - jól megszívatott. Az első aljzat szerelésekor a késsel pont az elmenő vezetéket vágtam el :W . A másodiktól már nem volt gond.


bullboy
(tag)

Sziasztok!
Egy ideje figyelemmel kísérem a bejegyzéseket, de mind a ~16200-at nem akarom végig olvasni. Az elejét felesleges is lenne, mert olyan régi bejegyzések.
A kérdésem:
van köztetek olyan, aki 4K-s kamerát használ? (S ráadásul zoneminderrel...)
Az elolvasott pár bejegyzés alapján a Reolink lett szimpi, ez [link] lenne az egyik, amit kipróbálnék. Még esetleg ami ár alapján bekerülhet a körbe, valami 4K-s Anpviz.
Ja, amit jó lenne, ha tudna még:
PoE, H265, IP67, IR, s tán a legfontosabb, ONVIF.
Az sem lenne hátrány, ha 4K-n tudna vagy 25fps-t. Ez gondolom dobja az árát megfele rendesen.
Hikvision meg Dahua azon túl, hogy drágábbak, nem tudom, hogy ONVIF-esek e?
Tehát jöhet bármilyen márka tippje, szivesen utána olvasok. Köszönöm!


Dolphine
(addikt)

Köszönöm a választ! :R

igen, el fogod érni távolról
Mobillal is, vagy gépről is? Ha gépről is, akkor melyik ez a program? Van ugyanis már egy Dahua IP kamerám, de azt nem tudom elérni távolról gépről csak mobilról! :F


Dani0504
(tag)

Sziasztok!

Terveimben szerepel egy kamerarendszer kiépítése itthonra, ahogy számoltam 5 vagy 6 kamerára lesz szükségem. IP rendszerben gondolkodom.

Mi a különbség a bullet és a dome kamera között? Kültérre szeretném a kamerarendszert.
Magyar beszerzésből Hyundai rendszert nézegetek. Valakinek van vele tapasztalata?
Külföldi oldalakon viszont szinte semmi leírást nem találok róluk, pedig elvileg egész Európában forgalmazzák őket.
"Kínai" forrásból a Reolink tűnik a legszimpatikusabbnak, páran írtátok, hogy 4K H.265-ben nem tud rögzíteni, de szinte mindenhol azt olvasom róla, hogy tudja abban is a 25fps-t.

Az egyik szaki azt mondta, hogy nem ajánlott POE-van táplálni a kamerákat, mert nem biztonságos tűzvédelmileg, ő mindig külön viszi a tápellátást. Ezen kicsit felhúztam a szemöldököm...


bigrock
(addikt)

Ha kültérre kell, akkor bullet, mert azon van némi napfény tető, így nem fog belesütni a nap. Amúgy teljesen ugyanaz a belseje.
"szaki" - keresem a fetrengve röhögő szmájlit.


Morris
(veterán)

:DDD

[ Szerkesztve ]


GoZoL
(senior tag)

Kínai NVR-t aki használ mi a véleménye?
Mik a buktatók? Házat külön hol lehet venni hozzá, vagy 3d nyomtatóval jobban járok?
Köszi!


vacs
(veterán)
Blog

FrostyBoy84: nem fagy le, nem indul újra, a régebbi széria nálam két éve megy hibátlanul, de már ajánlott az újabbat venni, n@p@lm is írt róla.
Vegyél dobozzal együtt: [link]

Dani0504: a hyundai szett is ajánlott, bogabi írt róla.
A Reolink tudja a 4K@25 fps-t, az Annke nem tudja, arról írtuk.
Azt a "szaki"-t én a helyedben messziről kerülném! :K

Dolphine: ezek az androidos Dahua mobil appok, de hogy a te kamerádhoz melyik jó, azt keresd meg a leírásában.

bullboy: az általad linkelt 4K-s Reolink kb mindent tud: poe, h265, ip66, 4K@25 fps, onvif-et is tud, de ez reolinknél korlátozott, csak a sajét rögzítőjével szeret teljesen együtt működni! Sőt, 2.8-8 mm között állítható 3X Optical Zoom is van benne ... csak épp hetek óta nem kapható!

[ Szerkesztve ]


motrola
(aktív tag)

A kamera a buktató Reolink, Fisotech ezeket nem igazán szereti.
Dobozt lehet barkácsolni nem érdemes pénzt adni érte. Régi kinőtt nvr dobozba némi vagdalás után betehető.


sambenez
(addikt)

Én a régi nvr dobozába raktam. Csak a hátlapot kellett kicsit reszelgetni.


Dani0504
(tag)

Azt nem írtam le, hogy "ragaljára" lenne felfogatva a fal tövéhez így olyan 30-40 cm-re lesz a tető szélétől. Árnyékolással nem lesz probléma.

A szakiról meg lemaradt az idézőjel. :D

A vezetéket a kamerákhoz a tetőn keresztül tudnám elvezetni, hogy ne legyen szem előtt. Így a fekete betoncserép és a tetőlécek alatt vezetném, tehát nyáron elég meleg helyen lenne, kültéri UTP-re gondoltam. Bírni fogja?

vacs: Azért kérdeztem, hogy képes-e a 4K 25 fps, mert te írtad a következőt: "A lényegi különbség szerintem, hogy az Annke tud H265-öt, de "csak" 15fps-t , Reolink H264, de cserébe 30 fps."


GoZoL
(senior tag)

Reolink, Dahua kamerával használnám. Reolink ONVIF kompatibilis akkor szerintem nem lenne gond. Jelenleg Synology Surveillance-val használom, ezekkel a kemerákkal működik. Ha állandó rögzítéssel menne az összes kamera és ha még észreveszi a mozgást annak már örülök.
Honnan tudom melyik az újjabb ill. a régi NVR?

[ Szerkesztve ]


motrola
(aktív tag)

[link] Van ilyen 32 és 16 csatornás. Ez a kereskedő megbízható szállító.


markussandor
(senior tag)

Infrastruktúra, pl: storage, szerverek, hálózat, wifi ap, kamerák, telefonok, kb minden hardver, valamint operációs rendszer, virtualizáció, alkalmazások, stb, rengeteg dolog tartozik a csapatunkhoz. Kb a cég 5 legnagyobb szoftverét nem mi üzemeltetjük, azokra külön csapat van.

üzenetek