Hálózati / IP kamera - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


bigrock
(addikt)

Bármilyen hihetetlen, de a HDD gyengélkedik. Ki kell venni belőle, egy PC-ben ráküldeni egy HD Sentinel-t, ami megmondja a tutit. Aztán valószínűleg cserélni.


szitilevi
(csendes tag)

Rendben köszönöm! meglesem.


vacs
(veterán)
Blog

Ha Hikvision-ben gondolkozol, akkor az AcuSense szériát javaslom.
Ezekben van arc + ember + gépjármű felismerés + vonalátlépés stb.
Ha tényleg bemennek a területedre, akkor ezekkel az ai funkciókkal tudod a leghatékonyabban szűrni a téves riasztásokat!
Távolságokat nem írtál, de 4-5 MP legyen a minimum, ha van rá keret, akkor lehet 8MP is.
A topikban mi a kábelezést ajánljuk, mert stabil wifi az vagy van a kert végében, vagy nincs.


szitilevi
(csendes tag)

Annyi kérdésem még lenne, hogy amióta bekötöttem a kamerarendszert a hálózatba a telefonom szokta jelezni időnként hogy a wifi nem ad internet elérést, ez mitől lehet? ha lehúzom a rendszert a routerről akkor nem cssinálja.


szetcsuszott
(aktív tag)

Asszem megoldódni látszik a probléma, valószínűleg fatal user error történt. Két kamerát és a rögzítőt még régen vettem, tavaly ősszel, és otthon demóban összeraktam, beállítottam a rendszert. Eszembe jutott, hogy hirtelen felindulásból idén tavasszal vettem ezt a kamerát, ami most nem adott képet, és bevágtam a szekrénybe a többi közé, és sem előtte, sem utána nem raktam össze a rendszerrel, nem adtam hozzá a rögzítőhöz :Y :W :W Kint a telken meg (még) nincs monitorom, szal csak az otthoni beállításokkal raktam össze, hogy rögzítsen a cucc, meg lássam az appon. Persze, hogy nem volt kép. Most hazavittem a kamerát, NVR-t, tegnap este hozzáadtam az NVR-hez ezt a harmadik kamerát is, itthon flottul működik. Mivel a másik kettő is működött így kinn is, gondolom ez is fog....

Csak okulásul írtam minden hozzám hasonló balf.sznak, aki a jövőben olvassa... :DDD :DDD


szetcsuszott
(aktív tag)

Nos, mégsem ilyen egyszerű a helyzet. Vissza kivittem a telekre a cuccot. Összeraktam, de mielőtt a kamerát felszereltem volna vissza a helyére, és a már behúzott kábellel összekötöttem volna a switchcsel, egy rövidebb kábellel leteszteltem. Tökéletesen működik, mindhárom kamerám képet ad, látszik appban, minden fasza. Szóval megnyugodva visszacsavaroztam a helyére, saját már behúzott kábelével csatlakoztattam, éééésss.... ugyanaz. A kamera kapcsol, éjszaka infrára vált, de a hálózaton nincs, a switch ledje sem világít, holott előtte 2 perccel másik kábellel jó volt. Pedig a teszter nem jelez szakadást... Pedig biztos, hogy valami kábelprobléma van. Mi produkál ilyen tüneteket? Szarul van felrakva a csatlakozó? Akkor nem kellene jelezni a teszternek? :F


Csabex
(őstag)

Akkor itt tápellátás probléma lesz... Lehet kevés neki a delej, nem? Csak tipp, nem olvastam vissza az előzémnyekre.


szetcsuszott
(aktív tag)

Nem valószínű. POE switchem van, a kamera a switchtcsel alig 10 m tömör réz dahua kábellel van összekötve. Áramot kap, mert kapcsol, világít az IR led éjszaka, csak hálózat nincs. Ha a a behúzott fix kábelét a switchben másik aljzatba dugom, akkor is ugyanez van, kattan, világít,de nem látja a hálózat.
Ugyanilyen másik POE kamera kb 45 m kábellel van rákötve ugyanerre a switchre, tökéletesen működik minden aljzaton. :F Csak arra tudok gondolni, hogy valamelyik szál felcserélve lett bekötve valamelyik csatiba, és szakadás ugyan nincs, de lehet, hogy a rossz sorrendű bekötést nem jelzi az egyszerű teszter...

Ha valakinek van más ötlete, várom! :)


bigrock
(addikt)

Krimpeld újra a kamera oldalt és switch oldalt is. Abból baj nem származhat.


markussandor
(senior tag)

Sziasztok,

feltelepítettem a Hiseeu féle windows klienst, sikerült is összekötnöm helyi hálózaton az NVR-hez, zölddel jelzi, hogy csatlakozott, ám sehogy sem tudtam élő képet, vagy visszajátszást indítani. Csak a szürke ablakokat látom. Windows 7 volt az áldozat, emlékeim szerint 32 bites, és Virtualboxban fut, ha ez számít.
Van ennek valami trükkje?


vacs
(veterán)
Blog

Link a Windows apphoz?


markussandor
(senior tag)

Ha jól emlékszem, ezt tettem fel: EZClient.


szetcsuszott
(aktív tag)

Okulásul: újrakrimpeltem a kábelt, és megjavult a kamera, látja a hálózat. Konkrétan a kamera felőli csatlakozó vagy annak krimpelése volt szar, úgy, hogy A TESZTER VÉGIG HIBÁTLAN KÁBELT JELZETT! Krimpelés előtt és után is, mégis hibás volt. Pedig elvileg ez jelzi a rossz szálsorrendet, zárlatot, szakadást is, de ez nem igaz, mert más baja nem lehetett. Szóval csak feltételesen higgyetek a teszternek.


markussandor
(senior tag)

Teszteléskor mozgatni szoktam legalább az egyik végét, hogy kontakt hiba nincs-e rajta.


szetcsuszott
(aktív tag)

Megvolt, mozgattam, nyomkodtam, húzgáltam, felcseréltem a teszter "fő részét" a kisebb részével oda-vissza, és mégis folyamatosan csak pörgött 1-8-ig lefelé szépen rendben a led, sehol semmilyen körülmények között nem jelzett hibát az elmúlt 3 napban, és mégis nyilvánvalóan szar volt. Elképzelni nem tudom, mi lehetett a probléma, de biztos, hogy csatlakozóhiba, mert egyedül az új csati oldotta meg a problémát, és azon belül is a kamera felőli, tehát ilyen szinten be tudom határolni. És mégsem jelzett hibát... Pedig a teszter is "jó", mert -mivel életemben először krimpletem csatlakozót- hatból hármat el is b.sztam, azokat jelezte is. Ezt valamiért nem. :F


markussandor
(senior tag)

Hiszek neked, bár így még sosem jártam. Ellenben minden krimpelési hibámat felfedte eddig a teszterem, volt, hogy felcseréltem szálakat, volt, hogy 1-2 nem ért be a réz tüskéhez, stb.


sambenez
(addikt)

Mind a két végén a megfelelő sorrendben villantak fel a ledek?


daninet
(veterán)
Blog

Sziasztok!
4 hikvision kamera egy Hikvision NVR-be csatlakozik. A számitógépemen akarom nézegetni a kamerákat helyi hálózaton, de láthatóan a hikconnect-en keresztül éri el az NVR-t az IVMS annak ellenére, hogy ugyanabba a switch-be vagyok bedugva a gépemmel és az NVR-el.
Ha megpróbálom visszanézni a Remote Playback-el a képet fél percig teker néha el sem indul.
Természetesen képernyőt dugok az NVR-be akkor gyors és azonnal látom, de nem ez lenne a cél.
Szeretném helyi hálón nézni a kameráket. Mit tehetek?

[ Szerkesztve ]


daninet
(veterán)
Blog

rájöttem közben. Hozzá kellett még egyszer adni ezt az eszközt, tehát látom a hikconnect-en keresztül és lokálban is ugyanazokat a kamerákat, magától nem tudja kitalálni mikor melyikre van szükség.
lényeg, hogy megoldódott :R


szetcsuszott
(aktív tag)

Igen! Szép sorban ahogy kell, fentről lefelé, többször is végigfutott egymás után. Pont ez az, amit nem értek.

üzenetek