Hardcore pizza és kenyér topik - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


paljoc
(tag)

Ha nem a legjobb...az én előző fotóimon is az első kettő onnan van, a következő meg a Sorbillo, én annak a tészta receptjét csinálom:


fragola.6035
(aktív tag)

Igen jól néz ki! Gondolom, kemencés.

A paradicsomot én magam készítem. Szilva alakú koktélparadicsomból, a fajtáját nem tudom, de elég jó, finom savai vannak. Azért csinálom ebből, mert korlátlanul tudok szerezni ingyen. Úgy 50-60 kilót főzök be évente. Ha elfogy, akkot Mutti.


paljoc
(tag)

Ez nagyon nagy királyság, ha jó paradicsomot tudsz csinálni!👍 Ha akad egy üveg ami kofira cserélhető, kóstolnám, kivàncsi lennék rá.


bbuffy
(senior tag)

Ha kész, passzírozod, mixeled, illetve van bármi utómunka? Vagy csak megy a dunsztba?

Én legtöbbször vastag husú szilva paradicsomot főzök be, de mindenképp kóstolni kell hogy megfelelően érett legyen. Illetve ez engedi a legkevesebb levet, de jó a San Marzano vagy a Lucullus is. Ha épp megbolondult a mini koktél és fossa a termést, akkor meg jobb, iszonyat ízek jönnek ki, bár nagy a vízveszteség.
Sózni csak vége fele szoktam, ha elkészült, dunszt, termoládában. Szoktam rusztikust is csinálni, zöldfűszerest, persze friss zöldekkel.


fragola.6035
(aktív tag)

Ez elég vizes paradicsom, kb. fele lesz a térfogat, amikor kész, kellemesen sűrű. Passzírozni szoktam.


adp
(őstag)

elvileg a san marzano a legjobb, foleg ami a vezuv labanal terem

[ Szerkesztve ]


paljoc
(tag)

Ez amúgy szerintem talán a legszűkebb keresztmetszet a történetben, az az őrületes ízű helyi paradicsom...😋 A többi dolog nagyjából elérhető/megoldható itt is. /liszt, kemence,stb/


sz.zs.
(senior tag)

Nyilván nem olyan, mint egy frissen szedett, de erre azt mondják, hogy nagyon jó! Én még nem próbáltam.
[link]


adp
(őstag)

Ez biztosan jobb mint bármi amit itthon frissen szedsz. Sajnos az itthoni körülmények mellett soha nem lesz olyan mint az ami a mediterrán éghajlaton, vulkanikus talajba terem.
Sok helyen használják ezt a fajtát éttermekben


Warloo93
(tag)

Sziasztok.
Hardkór kávéból tévedtem ide. Olyan jó pizzákat osztotok meg, hogy rápróbálnék én is egy ilyen amit a spájz ad fajtára :). Van 00-ás lisztem, meg instant élesztőm 2*7gramm(500gramm lisztre írnak 7grammot)
Tudnátok erre egy teszta receptet ajánlani? Köszönöm.


McNamara
(Ármester)

Sziasztok!
Örülök, hogy létrejött topic :)

Nem rég kezdtem beleásni magam a nápolyi pizza készítés rejtelmeibe.
Szilveszteri sütés pizzavas segítségével.

[ Szerkesztve ]


McNamara
(Ármester)

Az otthoni sütő sajnos gyenge pontja az igazi pizza készítésének. Pizzakő vagy vassal lehet javítani a helyzeten, de azért nem az igazi.

Az Ooni talált erre egy nagyon jó megoldást: [link]
Aki vett és használja nagyon meg van vele elégedve. Hamarosan én is fogok majd rendelni egy Koda 12.


verti1
(tag)

Ebből kellene 400g-os változat. Másik márkából találtam San Marzano-t egy Diósdi olasz boltban. Onnan rendelek szerintem, egy próbát megér.


McNamara
(Ármester)

Nagyon sok pizzeria (normális) használja ezt a fajtát, nem fogsz csalódni!


Xabi78
(aktív tag)
Blog

Nálam egyelőre ez az alaprecept:
625g liszt
375-400g víz (lisztfüggő, amikor elöször dolgozom egy liszttel, inkább kevesebb vizet használok)
10g só
1g instant élesztő (most éppen oetker)
Ebből lesz majd 4x250g gombóc.
1-2 órát a konyhapulton pihen, aztán 2 napra megy be a hűtőbe.


Warloo93
(tag)

Na feléből készítettünk valamit.
Lányom szerint ejjontottuk :DDD
Ha jól értem akkor 2órat pihen, aztan szétszedem gombócra és mehet a hűttőbe. Egyébként holnap szeretném megcsinálni délután.


sz.zs.
(senior tag)

Ha letöltöd a PizzApp-ot, mindent be tudsz állítani és mindent kiszámol neked!
A #14-es hozzászólásomban láthatod.


sz.zs.
(senior tag)

Van linked? Nekem Diósd itt van a szomszédban :)


verti1
(tag)

Erről van szó, de nem tudtam rendelni, mert nincs raktáron. Pedig azt írja raktáron. Majd felhívom őket. [link]


Warloo93
(tag)

Letöltöttem, legközelebb kipróbálom. Köszönöm

üzenetek