Ha nem a legjobb...az én előző fotóimon is az első kettő onnan van, a következő meg a Sorbillo, én annak a tészta receptjét csinálom:
Hardcore pizza és kenyér topik - Sport, életmód, utazás, egészség fórum
hozzászólások
fragola.6035
(aktív tag)
paljoc
(tag)
Ez nagyon nagy királyság, ha jó paradicsomot tudsz csinálni!👍 Ha akad egy üveg ami kofira cserélhető, kóstolnám, kivàncsi lennék rá.
bbuffy
(senior tag)
Ha kész, passzírozod, mixeled, illetve van bármi utómunka? Vagy csak megy a dunsztba?
Én legtöbbször vastag husú szilva paradicsomot főzök be, de mindenképp kóstolni kell hogy megfelelően érett legyen. Illetve ez engedi a legkevesebb levet, de jó a San Marzano vagy a Lucullus is. Ha épp megbolondult a mini koktél és fossa a termést, akkor meg jobb, iszonyat ízek jönnek ki, bár nagy a vízveszteség.
Sózni csak vége fele szoktam, ha elkészült, dunszt, termoládában. Szoktam rusztikust is csinálni, zöldfűszerest, persze friss zöldekkel.
fragola.6035
(aktív tag)
Ez elég vizes paradicsom, kb. fele lesz a térfogat, amikor kész, kellemesen sűrű. Passzírozni szoktam.
adp
(őstag)
elvileg a san marzano a legjobb, foleg ami a vezuv labanal terem
[ Szerkesztve ]
paljoc
(tag)
Ez amúgy szerintem talán a legszűkebb keresztmetszet a történetben, az az őrületes ízű helyi paradicsom...😋 A többi dolog nagyjából elérhető/megoldható itt is. /liszt, kemence,stb/
sz.zs.
(senior tag)
Nyilván nem olyan, mint egy frissen szedett, de erre azt mondják, hogy nagyon jó! Én még nem próbáltam.
[link]
adp
(őstag)
Ez biztosan jobb mint bármi amit itthon frissen szedsz. Sajnos az itthoni körülmények mellett soha nem lesz olyan mint az ami a mediterrán éghajlaton, vulkanikus talajba terem.
Sok helyen használják ezt a fajtát éttermekben
Warloo93
(tag)
Sziasztok.
Hardkór kávéból tévedtem ide. Olyan jó pizzákat osztotok meg, hogy rápróbálnék én is egy ilyen amit a spájz ad fajtára . Van 00-ás lisztem, meg instant élesztőm 2*7gramm(500gramm lisztre írnak 7grammot)
Tudnátok erre egy teszta receptet ajánlani? Köszönöm.
McNamara
(Ármester)
Sziasztok!
Örülök, hogy létrejött topic
Nem rég kezdtem beleásni magam a nápolyi pizza készítés rejtelmeibe.
Szilveszteri sütés pizzavas segítségével.
[ Szerkesztve ]
McNamara
(Ármester)
Az otthoni sütő sajnos gyenge pontja az igazi pizza készítésének. Pizzakő vagy vassal lehet javítani a helyzeten, de azért nem az igazi.
Az Ooni talált erre egy nagyon jó megoldást: [link]
Aki vett és használja nagyon meg van vele elégedve. Hamarosan én is fogok majd rendelni egy Koda 12.
verti1
(tag)
Ebből kellene 400g-os változat. Másik márkából találtam San Marzano-t egy Diósdi olasz boltban. Onnan rendelek szerintem, egy próbát megér.
McNamara
(Ármester)
Nagyon sok pizzeria (normális) használja ezt a fajtát, nem fogsz csalódni!
Nálam egyelőre ez az alaprecept:
625g liszt
375-400g víz (lisztfüggő, amikor elöször dolgozom egy liszttel, inkább kevesebb vizet használok)
10g só
1g instant élesztő (most éppen oetker)
Ebből lesz majd 4x250g gombóc.
1-2 órát a konyhapulton pihen, aztán 2 napra megy be a hűtőbe.
Warloo93
(tag)
sz.zs.
(senior tag)
Ha letöltöd a PizzApp-ot, mindent be tudsz állítani és mindent kiszámol neked!
A #14-es hozzászólásomban láthatod.
verti1
(tag)
Erről van szó, de nem tudtam rendelni, mert nincs raktáron. Pedig azt írja raktáron. Majd felhívom őket. [link]