Hardcore pizza és kenyér topik - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


Xabi78
(aktív tag)
Blog

Ma este (ennél nagyon tovább sima sütővel+pizzavassal nem lehet jutni):


kozsy18
(tag)

Hali!
A biga-s tészta előtt ezt a kalkulátort hasznaltam:
[French Guy Pizza Dough Proportions]

Hajráf! :))


Warloo93
(tag)

Köszönöm szépen mindenkinek.
Sütőm 250fokot tud. Légkeveréses, vagy alsó-felső sütésre kapcsoljam?
Arra gondoltam, mivel nincs pizzavasam, beraknék 4-5 34x34cm es csempét a sütőbe. Lenne értelme?


soldier2
(őstag)

Több darabnak biztosan nincs, mivel köztük levegő lesz ami túl jól szigetel. Max 1 rétegben kirakhatod alatta. Nekem kő van, sokáig nem használtuk, aztán egyszer rávettem a feleségem, hogy használjuk. Azóta csak azon :). Nem csodaszer, de jobb a semminél.


Warloo93
(tag)

Esetleg megrakhatom kisméretű égetett téglával, de lehet az asszony kivágna pizzástól :C
De ha azt mondjátok, attól jobb lessz bizisten kipróbálom.


kozsy18
(tag)

Éhes lettem igy estére ezért nem kelt eleget a buci... :B (de van még 2 a hűtőben).
A friss bazsalikom hiányát kérem elnézni: nem rég száradt el az ültetvény az északi nap "fényében".

Tészta a 2 nappal korábban bekevert bigából készült 80g víz, 8g só és 0.6g élesztő hozzáadásával; gyurmázás, formázás és pihi


sz.zs.
(senior tag)

Nekem is most jutott eszembe, hogy este pizzát kéne sütni. Így csak 6 órás lesz a tésztám, tehát nem lesz hárdkór ;] De sebaj, mert most a sütőm sem az :N
Mindenkihez:
Vajon ha veszek pl. ilyen konzervet és nem fogy el, szabad / lehet / érdemes fagyasztani? Vagy akár az ebből készített szószt?

[ Szerkesztve ]


bbuffy
(senior tag)

Ha van vakuum otthon, én leszívnam vele, hónapokig jó. Lehet fagyasztani ha elég homogen már, akkor a víz akkora kárt nem tesz. Birja amugy, de minden egyes hőkezelés=minősegromlás. Ettől függetlenül summa az hogy fagyasztható.


Warloo93
(tag)

Na elkészült az első pizzám :C
Kicsit sűrűbb lett a tészta, gondolom kevés volt a 15óra hűttőben. A második bucit hagyom egy kicsit szobahőmérsékleten aztán elkészíttem azt is.
Lehet a rácsot eggyel lejjeb kellene raknom.


kr:sz
(tag)

Láttam, hogy a kávés topicban osztottad a Biga videót Vito-tól. Már én is próbáltam, de sajnos katasztrófa lett a vége. A tészta valami fenomenálisan lágy, puha könnyű volt. na most még a nyújtást is megcsináltam, de nincs lapátom és amikor felkentem rá a paradicsomszószt akkor a tészta könnyed lágysága miatt szétszakadt. Pedig nem is cuccoztam meg, hogy esetleg a súlya szét szakítsa a tésztát, de mégis így alakult... te hogyan oldod meg?


kr:sz
(tag)

Illetve ti honnan szereztetek pizzavasat? A pizzavas árait kicsit sokkalom, illetve nem tudom, hogy van-e valami plusz hozzáadott értéke az ott kapható "professional" vonalnak?


bbuffy
(senior tag)

Én a kályhástól vettem. Lapáttal volt 14. Fele annyi ha vágatsz. De akkor meg kezelni kell, széleit rendberakni, olajjal kiégetni, stb stb. Teljesen jó amúgy, 260 at tud a sütőm, egész jó hólyagos, ropogóst sütök vele. Ennek a masik fele bordás, rá tudod dobni a grillre, steak ezni.


fragola.6035
(aktív tag)

Pont most fogok vágatni, ahol lézervágással foglalkoznak. Biztos, hogy jobb az eredeti, de most nem költök rá annyit. Egy ötezresből megvan szerintem.


fragola.6035
(aktív tag)

Milyen vastag? 6-os? Nem tudom, hogy mondjuk 8 mm-es jobb lenne-e.


bbuffy
(senior tag)

Jaja 6 mm. Mondjuk ennek is kell húsz perc minimum mire hőstabil lesz. Gondolom minél vastagabb annál több. De árulnak egy centis verziót is, csak nem tudom sütőben kell e több.


kozsy18
(tag)

Valóban brutál lágy lesz. Eddig nem volt problémám szakadással, szépen, egyenletesen nyúlt és volt tartása.
Korábban, nem ennél a receptnél szembesültem azzal, hogy a lapátra ragadt, míg megkentem és így szétnyitotta a közepét.
Próbáld még dagasztani, esetleg lisztet váltani, vagy ha nem ragaszkodsz a 65%-os hidratációhoz, engedd neki, hogy a gyurmazas során több lisztet vegyen fel.


kozsy18
(tag)

Nekem Lidis pizzakő' van, ráadásul kerek :DDD

@fragola
Engem lehet érdekelne egy, szívesen kísérletezek vele és kombinálva a Lidl termékével. Írj majd plz, ha van pontosabb info.

[ Szerkesztve ]


paljoc
(tag)

Nálam 38x50-es a tábla, 8 mm vastag, 8000ft volt a Vasalok Kft-nél
a XIII. kerületben. /állítólag tömegével vágták tavasszal az első felvonás vírus kezdetekor az otthoni kenyér meg pizzasütő népeknek/

[ Szerkesztve ]


kr:sz
(tag)

No lehet újra megpróbálom, hátha jobban sikeredik majd ezúttal a dolog. Én amúgy Lisztet a Culinarisban Pesten (Pizzaliszt Gran Mugnaio 00-s pizzalisztjét) vettem hozzá, élesztő az sima lidlben kapható szárazélesztő volt.

Illetve nekem gázos a sütőm, így az alján mikor volt mérőm 300+ fokot is sikerült összehozni. Ehhez lehet elegendő lenne egy pizzakő is. Azonban úgy tűnik, mintha a vas mégiscsak jobb lenne.

Nem tudom amúgy mennyire ismeritek Alex the french guy-t én nagyon kedvelem a srácot és ebben a videóban kimaxolja és meghekkeli a sütőjét, hogy menjen 400 fokig :D : [link]

Illetve itt egy pizza túrája, lehet inspirálódni :B : [link]


sz.zs.
(senior tag)

Ilyen pizzavasas / köves megoldással a rendes sütőben mennyi idő alatt sül meg a pizza 250-260 fokon?

Nem Neked ment, véletlenül a válasz gombra nyomtam új hozzászólás helyet.

[ Szerkesztve ]

üzenetek