Hardcore pizza és kenyér topik - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


kozsy18
(tag)

Én vagom Alexet, nagyon jó, szórakoztató csatornája van, egy a youtuberek között még szerethetőek is nevezhető karaktere van (hátha nem lesz ebbol a kijelentésből hasonló beszélgetés, mint JH-rol a caféban :DDD), a lelkesedése, kitartása és a mindenkori tématerület mélységeibe merülése becsülendő, noha parszor kacagva fogom a fejem egy-egy műszaki megoldásán, de ez is egyfajta szórakoztatás :)
A sutőmodja is tetszett, az eredmény tök szuper, de vannak fenntartásaim az így létrehozott szerkezet longevityjével (a cél itt is, hogy szórakoztató, látványos tartalom szülessék teljesült, nemúgy ha vett volna egy kulcsrakész célszerszámot).


fragola.6035
(aktív tag)

Vágatok párat, aztán majd kiderül, hogy mennyiből jön ki.


sz.zs.
(senior tag)

12 mm vastag pizzakő is jó erre a célra? Abból van itthon pár db....


verti1
(tag)

Sütőben a vaslap jobb egy kicsit mint a kő. Felmelegítve több hőenergiát tárol mint a kő. Amikor kinyitod a sütőt akkor a meleg levegő gyorsan hűl, ezért nem lehet ugye tepsin sütni rendesen. A vaslap ugyan úgy felmelegszik a max hőmérsékletre, de amikor kinyitod a sütő ajtaját, nem dobja el a hőt. Jobban megsül a pizza alja kicsit mint a kövön. Érdemes felülre tenni amennyire lehet, mert akkor a pizza felső része is jobban sül. Ha elektromos a sütő akkor a grill-t is be lehet kapcsolni. Nekem gáz van, abban az első 5-6 perc alatt sül meg kb. Utána a nyitogatás miatt inkább 6-7 perc. Ha több időt hagysz kettő között akkor hamarabb.


bbuffy
(senior tag)

Igen, en is igy tudom. A pizzakő nem olyan hatásos. A kemence persze más dolog. És magas szentartalmú acél a legjobb.


Warloo93
(tag)

Nekem elektromos sutőm van, grill+felső fűttés módon sütöttem a képen látható módon. 6perc alatt volt kész, de ki kellet közbe nyitnom a sütőt fordíttani rajta. Sajnos a csempe nem sugárzott vissza elég hőt így az alja elég vilagos lett. Első pizzának egész jó lett.

[ Szerkesztve ]


sutszi
(veterán)
Blog

Sok pizza után mi is kőről vasra váltottunk... Jobb az eredmény. A tészta ropogósabb és szebben pirul az alja is.


yazoo1
(tag)

Nekem pl.villanysutom van( írtad, Neked gáz,de több viszonyítási alapot van, mint nekem..)Ha lesz egy vaslapom, amit felhevîtek max. Hőn a sütőben ( most nem tudom mennyi a max. Talán 260 C), kb. 25 perc elég rá?!
Utána bevetem a pizzát,a sütő felső 1/3 ba, még mindig max
Hőn legyen?
És kb. mennyi ideig?
Kazánlemez jó erre a célra?!
Köszönöm

[ Szerkesztve ]


sz.zs.
(senior tag)

Nekem abban az elektromos g3ferrari szintű pizzasütőben is 5-6 perc, ami 400 fok körülit tud.


sz.zs.
(senior tag)

Ha lesz belőle eladó akkor engem is érdekelne 1 db.


McNamara
(Ármester)

Maximális hőfokot így lehet kimaxolni otthoni villanysütővel: [link]

[ Szerkesztve ]


verti1
(tag)

Minimum 45 perc melegítés kell szerintem és utána is maxon.


fragola.6035
(aktív tag)

Rendeltem 4 darabot, majd szólok, ha kész.


kozsy18
(tag)

Szuper, köszi szépen!


kozsy18
(tag)

Hát tegnap sikerült az ördögöt a falra festeni: az esti sütés szépen raragadt a lapátra, lefolyt a kőre és 3 részben szedtem ki a sütőből. :D
Cserébe a mai nagyon összeállt:

[ Szerkesztve ]


kr:sz
(tag)

Jól fest! Vito receptjei alapján dolgozol? Vagy más alapján rakod össze?


yazoo1
(tag)

A paradicsom szószt elég kibontani és rá kenni a pizzára vagy suritsem be fozéssel?


kozsy18
(tag)

Köszi :)
Igen, ez Vito 300k-s bigas receptje. A képen látható tésztája 2 napig kapott még a biga után hűtőzést, sütés előtt pedig egy jó órát kelesztettem a sütőben felkapcsolt lámpával.

McNamara válaszában szereplő link alatti Pizza Zónás eljárásból átemeltem a kitámasztott sütőajtót (kicsit félve, hogy lecsorognak a tekerőkapcsolók a frontpanelről, de nem történt gond).

A tésztához sem keveréskor sem formázáskor nem adok olívát, nyújtást követően a szélét lehelltnyire megkencézem vele és a feltétre szoktam pár cseppet pöttyinteni.

yazoo1:
Én általában tökrekszem arra, minél kevésbé feldolgozott páncélos paradicsomot használjak ~ hámozott egéz; (Cirio, Mutti) ebbe szeletelek édes koktélt, kevés víz, olívaolaj, ha van friss bazsalikom, só, bors, cukor ízlés szerint és egy csöppet botmixerrel összedolgozom. Passatat, sűrítményt egyáltalán nem próbáltam.

[ Szerkesztve ]


yazoo1
(tag)

Köszönöm a választ!
Én most ezt vettem a realban

[ Szerkesztve ]


kr:sz
(tag)

:) köszi! rég nem néztem a csatornájára, meglesem hátha van valami újdonság!

Más! Szoktatok használni kukoricadarát a végén, nyújtáskor alá a liszt mellé, mielőtt beteszitek a sütőbe?

üzenetek