Így építsd a billentyűzeted! - Beviteli eszközök fórum

üzenetek

hozzászólások


dqdb
(nagyúr)

Én áttenném a Q1-ből a Q2-be a kapcsolókat. A Cherryk vadonatúj állapotban eléggé karcosan járnak (bár ennek nagy részéért a rugó a felelős, azt érdemes cserélni), de bekopás után ez enyhül, így megspórolnál egy 1-2 hónapos bekoptatási fázist. Ha újonnan kellene, akkor itt találsz belőle (Európában sajnos csak drágán akad Cherry kapcsoló). 3 pines, az kevésbé áll stabilan hotswap billentyűzetben.

Ha másra váltanál, de maradnál a gyengén taktilis vonalon, akkor a listádból a G Pro 3.0 lenne talán a legjobb választás. Kicsit gyengébb taktilitást kapnál, cserébe mind a kapcsoló, mind a rugó meg van kenve, olcsó és jó.

A Gateron Silent Brownt csak akkor választanám, ha halkítás lenne a cél, a szilikon hangtompítók a gépelési érzetre is hatással vannak, és enyhe gumis érzést adnak a bottom outhoz. Ez úgy halkított, hogy nem szilikon hangtompítót használ és gyengén taktilis, de a taktilitása teljesen eltér a Cherryétől.

A Gateron Cap közepesen taktilisnek tűnik, a többi felsorolthoz képest nagyobb lesz a taktilis hupli.

Gyengén taktilis vonalon nulla pezsgés van a piacon. Épített billentyűzeteknél a legtöbben lineárist használnak, vagy ha kell a taktilitás, akkor erősen taktilis kapcsolókat, a gyengén taktilis ritkaságnak számít. Ha lista nélkül kérdezel rá, akkor is valószínűleg ugyanezeket az ajánlásokat kaptad volna a (plusz Cherry, mínusz Caps V2), mert az olcsó+jó opcióként felmerülő Gateronokból (KS-3X47 Pro, Milky Pro) nincsen taktilis változat, más gyártóktól pedig ajánlható kapcsoló nem akad.

üzenetek