Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


kabelmania27
(félisten)

Először az Elender betárcsázós internetét használtam még 98 őszén külső Dialcom 33.6-os modemmel, később Acorp 56k-s lett. 0640-es szám sokszor foglalt volt és a belföldi 1-es tarifával hívható helyközi szám percdíja nem volt kedvező, sokszor nem lehetett bejelentkezni ezért lemondás után, jött az Axelero, mivel külön kellet Telekomnál fizetni 0651-es kedvezményes tarifáért+Axelernak is ezért lemondtuk.
Utána T-com nyílt internet majd Externet kombi csomag, aztán 2004ben elérhető lett az ADSL így a legkisebb 384-es csomagot rendeltük, amit emeltek 512-re majd 1Mbitre.
Aztán a mostani lakhelyemen elérhető a koax, így 2008-ban Fibernettől kértem 1Mbites csomagot ( Motorola modemet kaptam)családi tévével amit kit családi csomaggal 2,5Mbitesre módosítottam, Motorola helyett kaptam egy Webstart ami azóta is tökéletesen működik. Tányéros UPC és Digi után kényelmes volt hogy csak egy távirányítót kell használni hátránya hogy az adások nagy része nem sztereó.
2011 kb év eleje óta használom nett 6/1-es csomagot, miután a Fibernetet megvette az Invitel 2011 októbere óta Inviteles vagyok, sajnos a csatornakiosztást megváltoztatták több színvonalas adást kivettek pl travel, mezzo, UPC kiosztása jól jönne.
Tévénél előfordul hogy egy-egy adás elmegy de általában másnap visszaállítják, internet csak központi probléma eseté akad, az árával nem vagyok megelégedve kb 9ezerFt, ennyiért más szolgáltatónál (akár Tarr/Pr) jobb az ár/érték arány.

[ Szerkesztve ]


morpheus133
(tag)

Sziasztok!
Jelenleg egy PRTelecom nevü kábeles szolgáltatónál vagyok. TV és Internet is elő van fizetve, és különösebb probléma nincs is vele. (60 -as net samknows szerint is 60-as)
Viszont most lesz elérhető a T-home os Optinet és ott már van lehetőség 120-as netre is.

A kérdés az, hogy hosszabb távon érdemesebb lehet átváltani T-home-ra?
Az Optinet is kellően stabil? Van rá esély, hogy lesz majd a későbbiekben sávszél emelés. (Nem mintha a 120-as nem lenne elég)

Köszi


adika4444
(addikt)
Blog

Hosszabbtávon megérheti, hiszen optika az eddigi legstabilabb. Ha nincs a kábel össze-vissza töröggetve, hanem rendben van, akkor nem lesz vele gondod, és 120/50 Mbps sem kevés...
Úgyhogy szerintem megérheti váltani ha szükséged van a nagyobb sebességre.


Gubek-Einste
(titán)
Blog

Arra viszont készüljél fel, hogy a kapott szolgáltatói eszközből nem tudsz publikus címet kinyerni a sajár router-ed számára.


kabelmania27
(félisten)

Arra is készülj fel hogy egy előfizetéshez max három boxot tudsz kérni, egyszerre két boxon lesz hd,, boxokat utp kábellel kell összekötni a hgw-vel ha lefagy a hgw semmi sem lesz, pr esetén a net/tel és a tv külön van.

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Szia!

Ami a Telekom mellett szól, az nyilvánvalóan a sebesség, és szerintem még az ár is.

Ami ellene, az a már említett publikus IP cím hiánya a saját eszközön, ami kétségkívül kellemetlen lehet néha, ettől függetlenül engem még mindig inkább az IPTV tartana vissza, attól valahogy idegenkedek, sokkal inkább a bevált analóg/DVB-C párosra voksolok. Tudom, hogy újabb technológia, de mégis annyi rosszat olvasni róla, széteső kép, lefagyó, kimerevedő adás, stb... És nem csak xDSL vonalon!

Nehéz döntés...


kabelmania27
(félisten)

Üdv!
Előbb lemaradt, hogy koaxot simán el lehet osztani két három tévére, erősítővel akár több tévére is.
Helyedbe ha elégedett lennék a szolgáltatással nem váltanék 60/5-ös nettel is mindent el lehet intézni.
Most külön van a tv és a net/tel tehát a rendszer üzembiztosabb, hgw-s rendszernél egy eszköztől függ mindhárom szolgáltatás, az optika újabb, ettől független hfc docsis 3 koax netszolgáltatásban is vannak még lehetőségek. Kábelnetnél ha úgy dönt az ember hogy másik szobába áthelyezi egyszerűen meg lehet oldani veszel 3x árnyékolású koaxot osztó modemes ágát átkötöd, esetleg utp kábeleket áthúzod, de hgw-s rendszernél az egész házat át kell kábelezni iptvboxok miatt+optikát is át kell helyezni nem lehet akárhogy elvezetni vigyázni kell rá stb, koaxkábelnél ha megtörök vagy megsérül a vezeték raksz rá egy F toldót és máris kivan javítva a hiba.


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Mondjuk nem ismerem a PRT árait, de a pénztárca is nagy úr, és gondolom a Telekom azért kedvezőbb ajánlatokat kínál... Mindent mérlegelni kell, lakást sem rendezget az ember évente, én mondjuk a koaxokat se nagyon szoktam tördelni, ezek annyira nem lennének érvek nálam.


Huroq
(senior tag)
Blog

Sziasztok!

3 hónapon belül lejár a Telekomnál a hűség (hiéna). Már 2013-ban kihúzta a Digi az optikát az utcában (XVII. kerület, kertesházas övezet). Sajnos azóta sem aktiválta a hálozatot és a megkeresésekre csak annyit reagálnak, hogy folyamatban van. Szerintetek van bármi esély arra, hogy 3 hónapon belül aktiválják vagy felejtsem el és inkább hosszabbítsam a jelenlegit? Tudom senki sem lát a jövőbe, inkább csak a tapasztalatok érdekelnének hátha volt ilyen helyzetben valaki a közel/rég múltban.
Egy bónusz kérdés, hogy ha aláírom most a szerződést és véletlen a Digi elérhető lesz, akkor a T-nek csak a 3 hónapra eső kedvezmény mértékét kell kifizetnem?

Remélem nem írtam ezzel kapcsolatban rossz helyre. :)

Előre is köszi.

Üdv.
Erik

[ Szerkesztve ]


kabelmania27
(félisten)

Üdv!
Nem egyszerű a válasz, szerencsére három hónap gondolkodási időd van.
Helyedben hosszabbítanék, amíg letelik a hűség kiderül hogy működik, jelenleg Diginél probléma van a közszolgálati HD adásokkal, elvileg a fel nem használt kedvezményt kell visszafizetni, erre kérdezz rá Telekomosban.
Digire vonatkozó kérdést írd ki a Digilanosba,

[ Szerkesztve ]


Gubek-Einste
(titán)
Blog

Mivel már húzódik egy ideje az indítás így semmilyen garancia nincsen arra, hogy 3/6/12 hónapon belül elindulna így inkább hosszabbítsál a T-nél, ha el is indul akkor még lehetnek kisebb-nagyobb zavarok az indulás után, jobb már egy bejáratott rendszerbe belépni valamivel később. Másik indokként pedig jobb ha az új már biztosra be van kötve és csak azután lesz lemondva a meglévő előfizetés.


Huroq
(senior tag)
Blog

Én is úgy vagyok vele, hogy ami most működik azt nem kellene megbolygatni.
Nagy valószínűséggel hosszabbítok, de azért megvárom a hűség végét.

Köszönöm mindkettőtöknek a tanácsot. :)


Sasos
(senior tag)

Én is hasonló cipőben jártam, szintén kertvárosi rész, csak a XX. kerületben. Itt három éve van oszlopon a Digi optika és híre hamva sincs a rendszer indításának. Én biztos nem várnék rájuk. Két éve beszéltem a Digi ügyfélszolgálattal, ahol semmi információt nem tudtak adni. Megkerestem őket e-mail formájában is, melyre 28 nap után jött válasz, ügyfelüknek neveztek, és közölte a levél elején, hogy 30 napjuk van a válaszra. Természetesen, hogy az adott területen mikorra van ütemezve (vagy van-e egyáltalán) a rendszer indítása nem kaptam választ, csak mellébeszélés volt. Úgyhogy maradt a T, de szerencsére hiéna csomaggal a nem élő Digi hálózat miatt.


otps
(aktív tag)

Sziasztok!

Kezdjük ott, hogy milyen weboldalon érdemes megnézni, hogy Budapest (III. ker.) X utca Y szám alatt egyáltalán melyik szolgáltató szolgáltat?

Ami összehasonlító oldalakat találtam, nem az igaziak. Élükön az NMHH Tantusszal...


Teko001
(őstag)

Ilyet nem fogsz találni. Nincs naprakész és nyilvánosan elérhető adatbázis. Kérdezd meg a szomszédságot, hogy kik szolgáltatnak a környéken, vagy nézd meg a szolgáltatók weboldalát (habár a Telekomé nem mindig mutat pontosat, azt a telefonos ügyfélszolgálat tudja megmondani biztosra).

[ Szerkesztve ]


dptrsk
(addikt)
Blog

Szerintem Tantuszon nézd meg kiket ír, s azon szolgáltatók weboldalát keresd fel.


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Szia!

http://www.szelessavkereso.hu/

De ez is csak iránymutatás, kiindulási alap!


otps
(aktív tag)

Ez a szelessavkereso.hu 'meg sem eszi' a pontos címet. A T-Home keresője igen.

OK, annyit lehet tudni, hogy T-Home szolgáltatási terület.

1) Gondolom, az a jó kérdés, hogy mely virtuális szolgáltatók szolgáltatnak (országosan? de legalábbis a III. kerületben) a T-Home hálózatán?

2) Az árak hasonlóak, úgyhogy a következő praktikus kérdés, hogy hol állnak legjobban az ügyfélhez? Gondolom, a virtuálisak mind jobbak, mint a T-Home; persze az is lehet, hogy pont fordítva; ki tudja!?

3) Ha lehet választani, melyik jobb: ADSL, vagy kábel; vagy 'attól függ?' (Helytől)


Gubek-Einste
(titán)
Blog

1; Általában mindenhol elérhetőek ahol van T-Home xDSL hálózat.

2; Előszokott fordulni, hogy ha gond van akkor egymásra mutogatnak, jobb eleve a T-Home-tól rendelni a szolgáltatást, főleg a csomag és kapcsolt ajánlatok miatt.

3; A kábel szinte mindig jobb, sebességbe mindenképpen. ADSL-nél nagyban függ a sebesség a távolságtól így a DSLAM-tól. Ha van ott UPC vagy Digi akkor nem is gondolkodj T-Home-ban.
Kérdez körbe a szomszédságban, hogy kinek mi van és mennyire van megelégedve vele.


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Nekem a III. ker.-ben van két ismerősöm, mindkettőnek Telekom kábelnetje van, és nem szokott problémájuk lenni vele.

üzenetek