Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Gubek-Einste
(titán)
Blog

Én is beállok a sorba:

Én 2002 decembere óta használok itthon netet, azóta van UPC és teljesen elégedett vagyok vele, tévé és telefon is tőlük van.
Telefon pedig 2007 januárjától, korábban Matáv/T-Com (hogy akkor pont hogy hívták már nem tudom) volt a telefonszolgáltatónk de harmad/negyed havidíjért váltottunk. Korábban volt Silver csomag is de mivel nem nagyon használjuk így visszaváltás lett Bronzra, csak hogy legyen azért van telefon előfizetésünk is + így olcsóbb.
Tévé azóta van, hogy megjelent a UPC az országban. Kezdetben természetesen analóggal indítottunk, amikor indult a digitális szolgáltatás akkor fél évi azonos ár mellett váltás volt digitálisra, abból is felvevő lett (egy hétig volt sima). A szürke Thomson box 3 év szolgálat után került cserére, helyére jött egy Cisco, cserébe pedig kaptunk egy fekete Thomson, jelenleg ez a kettő teljesít szolgálatot lassan 4 éve.
Netből 512/128 kbps volt az indulás ami folyamatos emeléssel (automatikus és csomag váltásokkal) végül 2009 júliusában elérte a 120/10 Mbps értéket, azóta is ez van. 3 hónap próbában volt 240/20 is. Cisco HGW-vel van használva ami nekem elég.
Karbantartáson és áram szüneten kívül nincsen errefelé kiesés. Egyetlen komoly kiesés volt amikor áram szünet után kellett a ház erősítőt javítani, kb egy nap után történt meg. Több kisebb-nagyobb hiba bejelentést is rendben megcsinálták, ha kellett akkor többször is kijöttek.

Bár lenne Digi is de én nem váltanék semmiért sem rájuk.
A T-Home (weboldal szerint) csak 10 Mbps-s ADSL-t tudna biztosítani nálunk, korábban 20-at is kiadta, így nem alternatíva. A szomszédos új építésű társasházban 120-as kábelt ajánl fel de másik panel házakban VDSL-t is kiad.

Helyszín: Budapest XVII. kerület, panel.

[ Szerkesztve ]

üzenetek