Jövedelem - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


Citroware
(addikt)

Alapvetően pontosan ez (is) a célja azoknak a háttérnagyhatalmaknak, amelyek céltudatos módon igyekeznek formálni a társadalmat olyan irányba, amelyben még jobban kihasználhatják az embereket a saját jólétük érdekében, és a hatalmuk nőhet felettük. Hogy ez közvetett módon hogy jut el innen odáig, abba itt nem szeretnék belemenni, de többféle vonalon segíti őket.

[ Szerkesztve ]


Vision
(veterán)

IT-s cégnél olyan embert vettek fel aki azt sem tudta mi az a LAN/WAN. Majdnem egy év volt mire betanítottuk.

Ilyenre láttam példát, de messze nem nepotizmus volt mögötte, simán csak a recruitment megfáradása. Sok-sok alkalmatlan jelölt után a fickóval már a tesztet sem töltették ki, csak jöjjön már valaki. Persze fél év után kibaszták, mert lusta is volt, meg igénytelen is.

Csak arra akartam utalni, hogy gyakran valami kivételezésnek tűnhet, pedig simán csak a fenti ok van mögötte.

És igen, én is hallottam, hogy a T-nél legendás volt az egyik sales vezető, aki az összes jobb csajt megrakta az igazgatóságon. Még bírósági ügy is volt belőle. De a recruitment ott se célzott volt, csak amikor bekerült egy jó spiné, azt levarrta.


axioma
(veterán)

huhh azert ez baromi nagy bakugras a gondolatmenetben... raadasul valljuk be, hogy ma mar a kommunikacio elenyeszo resze zajlik szemelyesen, jo pelda erre a forum:)


Citroware
(addikt)

Ne csak arra az egy következményre gondolj, hanem hogy milyen más hatásokat okoz az a trend még. És ez csak egy trend a sok közül, amelyben megnyilvánul az, amit az előbb írtam.


Vision
(veterán)

Ez a háttérhatalom dolog egy illúzió. Egy vágy arra, hogy legyen valaki, aki irányít. Nem, nincs senki, a korszellem van, ami így-úgy változik. De nincs egy szent tanács, ami azt mondja, hogy mostantól píszí van, és tilos fogdosni a kollégákat. Sokkal inkább Nyugaton a jólét elviselhetetlen könnyűsége van, ami megszüli a meetoo-t, meg a vegánságot, meg az állatvédelmet, a klímaszorongást, stb. Ha akkora jólétben élnél, de inkább a kölykeid abba születnének, akkor náluk is ezek lennének a prioritások, mert nem kell megküzdeniük a mindennapi fennmaradás problémájával.


Egon
(nagyúr)
Blog

A haj az nálam nem testrész, ergo én is úgy gondolom, hogy annak dicsérete ebben a formában belefér.


vzozo
(senior tag)

És ez csak egy trend a sok közül

Akkor én vállalom, hogy a háttérhatalom (TM) átmosta az agyamat és megevett reggelire, de hogy a feleségemen és a gyerekeimen kívül másnak nem bókolok, az attól még így marad.


Citroware
(addikt)

Ez csak egy oka annak, amiért ezek a háttérhatalmak sikerrel járnak. A háttérhatalom alatt nem egy világot irányító szervezetre gondolok, és nem is egyetlen ilyenre. Talán nincs ilyen. De ami minimum van, azok kimondatlan konszenzusok a világ vezetői között (különféle gazdag, nagy befolyással rendelkező emberek), amik nagyjából hasonló irányba sodródnak, mert mindegyik nagyobb hatalmat akar magának a többi ember felett, és szinte kivétel nélkül az összes feltörekvő mozgalom különböző formákban ezt segíti elő - ezért is tették népszerűvé. Ezek mind annyira indirekt, közvetett módon történő tevékenységek, hogy nehéz visszavezetni, és nagyon mögé kell látni a dolgoknak, hogy az ember megtalálja az összefüggéseket.

Szóval abban biztos lehetsz, hogy az etikai problémákat nem (csak) a nép generálta magának, hanem az egész irányított, valahonnan.

[ Szerkesztve ]


axioma
(veterán)

Te most feltetelezed, hogy minden ilyen mozgalom valakinek az erdeket szolgalja. Vajon ha a 60-as evekben lettel volna szinesboru az USA-ban, akkor a szegregacio eltorleset is ilyen folyamatnak gondoltad volna? Ha nem, akkor mi a kulonbseg?
Masreszt, nem irtad le tisztan, de ugy tunik, hogy szerinted ez a nagybetus rossz. Egyennek, tarsadalomnak, vagy mindkettonek? Szerinted kikenyszeritett dolgok nem lehetnek valojaban jo hatassal? [Azt nem vitatom, hogy kenyszeritessel nagyon sok rosszat lehet csinalni.]
Oszinte leszek, en nem latok abban problemat (pedig 50+), hogy a munkahelyen vagy ahhoz kotodo kornyezetben nem lehet bizalmaskodni (nyilvan mindenkinek mas a bizalmaskodas "elfogadhato" szintje, de az is nyilvan hogy a leggyengebbhez igazodunk a logikus). De azt is tedd hozza, hogy azt hogy mibol lesz "ugy", azt az adott csoport donti el implicite. Nem a szabalyok miatt kell kilepned a komfortzonadbol (es peldaul visszafognod a kollegano ringo csipojere futtyogest), hanem azert, mert azt erzekeled, hogy ebbol van aki problemat csinalna - tehat hozza igazodsz, nem hulye szabalyokhoz. A szabaly az csak lehetoseget teremt ervenyesiteni ilyen jellegu problemakat.


Citroware
(addikt)

Mindennek van jó és rossz oldala - hiszen ezért is tudtak különböző trendek népszerűek lenni, mindegyik képvisel valamilyen jó célt.
De ezek tudatosan, stratégikusan lettek ám kiválasztva, míg mások tudatosan elhanyagolva. Egyébként pedig már maga a szabályozottság is egy formája annak, hogy végtére mindenki egy jól irányítható birka legyen, függetlenül a szabály tartalmától. Csak szokjon hozzá az ember szépen, hogy lassan semmit sem szabad, csak amit ők megengednek. Természetesen mindez "jó" célt szolgál.

[ Szerkesztve ]


D1Rect
(félisten)
Blog

Persze, hogy nincsen a háttérben semmi.
Mészáros Lőrinc pusztán a saját képességeinek köszönheti a sikereit.


axioma
(veterán)

Nem erzem valasznak/indoklasnak, de elengedtem.


dellfanboy
(őstag)

stratégikusan lettek ám kiválasztva
ezt az online mba-n oktatják?


Vision
(veterán)

Ez hogy jön ide?


D1Rect
(félisten)
Blog

Az is egy összeesküvéselmélet, hogy Lölö egy pénztárca.
Ugyanez igaz a világon mindenütt.

Nincsen egy szuperhatalom aki a világot irányítja, de vannak nagyon befolyásos érdekcsoportok amik a hivatalos álláspont mögött a saját érdekeiket képviselik.


Citroware
(addikt)

Ilyeneket nem oktatnak sehol, ezekre az embernek magától kell rájönni. :N


adalbert1
(veterán)
Blog

+1, nem igazán érzem, hogy miért kellene bárkinek pozitív vagy negatív megjegyzést tennem a külsejére a kollégák közül.


Revolit
(senior tag)

Wizz Air milyen fejlesztokent? Meg sose jott szembe (ezidaig), itt a topikban is van osszesen 5 hsz rola, abbol 3 a pilotakepzesukrol.

Jol fizet? Jo hely? Kicsit felek a fapad jelige ide is kihat, es se nem jo fizetesek, se nem a legjobb munkahelyi hangulat jellemzi :B


Citroware
(addikt)

Egyébként ilyen témákban magyar fronton Puzsér sokmindenre rávilágít, de ő sem tér ki rá, miért van az így. Vagy nem gondolja tovább, nem látott meg egyes összefüggéseket, vagypedig tudja, csak ő sem meri nyilvánosság előtt kimondani, mert tiltanák a médiáról (YT, FB) "gyűlöletbeszéd" címszóra hivatkozva.

[ Szerkesztve ]


mandleee
(tag)

Még régebben ~5-6 éve jött fel mint lehetőség, egy külsős cégen keresztül merült fel a nevük. Akkori mércével a stack egész "modernnek" hatott, de ez nem ma volt. Végül én visszamondtam, de az nem a wizz hibája, hogy a beszállító cégnél milyenek voltak a lehetőségek. Akkor több külsős cég dolgozott be nekik, nyilván itt közre játszik, hogy az adott külsős cégnél milyen dolgozni. A srácok akkori elmondása szerint ők szerették.
Itt pedig előjön az örök kérdés, hogy hol jobb dolgozni, ha a projekt amin dolgozol cégen belüli vagy kiszervezettként dolgozol rajta.

Szerintem belsősként biztos adnak a repjegyekre discountot. ;]

[ Szerkesztve ]

üzenetek