Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


adamssss
(veterán)
Blog

No három főzés tapasztalata.
Egyrészt. Nincs kv mérlegem. Konyhai mérleggel próbálkoztam ami elvben g-ra pontosan mér... Hát nem igazán.
Szóval az első darálásra brutáls sok lett az örlemény a fele bele sem fért a single kosárba. A felét félre kellett raknom. Tampereltem mint állat, vigyáztam a vízszintre. Aztán főzés. Alig akart elindulni és szerintem kellett egy 45-60mp mire lejött 20 ml. Az állaga abszolút presszós volt, a cremája is, viszont az íze nekem kicsit csalódás volt a végén kesernyés felhanggal, ami gondolom a hosszú lefolyási idő miatt volt. Kicsit hiányoltam belőle a csokis, füstös, krémes testérzetet. De elsőnek nem volt rossz, örültem, hogy legalább hasonlított egy pressohoz.
Ilyen lett:

Jött a második most változtattam a kimérési technikán és talán így pontosabban sikerült kimérnem az adagot. Jóval kevesebb lett az őrlemény de a mérleg szerint megvolt a 10 g. Vagy igen vagy nem... Tamperelés de most kevésbbé és főzés. 10 mp múlva le kellett állítanom mert már 50ml-nál jártam.

Harmadik főzés: Adag ugyanannyi mint a másodiknál de megnyomtam a tampert mint az elsőnél. Sajnos a második főzéshez hasonló eredménnyel járt, írtó híg lett és lejött vagy 20mp alatt 40ml...

Vajon ennyit számítana, hogy hány g kv-t rakok bele? Nagyon furi. Vagy az örlő állítódott volna el? (mindig megnéztem és 9.5-ön volt.)

Itt egy videó a harmadik főzésről. No hát várom az okosságokat.

PS: A feleségem már azt mondja, hogy kerül amibe kerül vegyünk egy elektromos darálót, de én baromi "romantikusnak" találom ezt a tekerőzést. :))

[ Szerkesztve ]

üzenetek