Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


adamssss
(veterán)
Blog

Ma megvolt az első siker, vaktyúk is talál szemet alapon. Főztem egy kv-t anyósomnak jó szar lett de neki ízlett, de megint ilyen híg lötyi volt. Aztán úgy voltam vele, hogy darálok többet max megint baromi lassan jön le kell majd neki 45-60mp. Megtömtem megtampereltem aztán főzés. Már az eleje bíztató volt, hogy csak egy nagyon lassú arany csíkban indul el a kávé és utána sem gyorsult be. 26-27mp lejött a mennyiség amit szerettem volna. Csodaszép krema, jó íz, keserűségnek a nyoma sem volt. Pont amire vágytam. Nem azt mondom, hogy nem ittam jobb kv-t életemben. Ittam. De ez az a szint volt amit ha kikérek egy kv-zóban és kihozzák nem küldöm vissza, nem bánom meg, hogy adtam érte pénzt. Nagyjából azért megvan a mennyiség is holnap újrapróbálom.

Ami érdeke volt, hogy itt a zacc úgy jött ki, hogy konkrétan egy szem kv nem maradt a kosárban. Az eddigieknél mindig maradt benne egy csomó. Konkrétan kemény volt a zacc pogácsa.

Ami kicsit viszont zavar, hogy ekkora töltésnél belelóg a főző csavarja a kv-ba. Nem sokat kb 1 mm-t. Nem tudom, hogy ez a későbbiekben lehet-e probléma.

üzenetek