Külföldi munkavállalás - Állásbörze fórum

üzenetek

hozzászólások


VectorworksH
(tag)

Sziasztok!

Mostanság nagyon komolyan foglalkozunk a párommal azzal a gondolattal, hogy külföldön kellene munkát keresni. Lenne - elvileg - egy ilyen lehetőség:

Szállodába, Ausztriában takarító-szobalány: havi 1200 Euró+napi 3x kaja, szállás bejelentve.

Szerintetek ez mennyire komoly? Hasonló melóval tapszatalata van valakinek?


Gardo
(tag)

Hi! Hasonló gondolatok nekünk is járnak a fejünkben a párommal... munkaközvetítésért nem kérhetnek pénzt Magyarországon, némelyik cég mégis ~100e Ft-ot is elkér, néha a semmiért. Ismerős nélkül szerintem elég nehézkes kikerülni, egy betanított munkára pedig nagyon sok a jelentkező világszerte. Nyelvtudás mindenképp szükséges...


VectorworksH
(tag)

Ez fontos infó volt most nekem, mert én ilyen embertelen összegről nem hallottam még.
Mi egy ismerősön keresztül mennénk ki, de az illető szavahihetőségét soxor megkockáztatom, ezért gondoltam hogy utána informálódom a dolognak.

én itt nézelődtem sokat : www.tiroli.hu


Gardo
(tag)

Ismerem ezt a Tiroli oldalt. Sajna nem sokat ér szerintem...
Én is regisztráltam náluk, jó tanácsokon kívül semmi mást nem kaptam még.

Arra figyeljetek, hogy semmiért se fizessetek pénzt. Ahány közvetítő, annyiféleképpen nevezik a befizetett összegeket (regisztrációs díj, közvetítői díj, stb.), Sokszor olyanért is kérnek pénzt ügyintézés címén, ami az adott országban ingyen van (bankszámla nyitás, adószám, ilyesmi...)

Ausztriába tudtommal egyenlőre kell munkavállalási engedély, meg elég jó német nyelvtudás. (Persze a közelsége miatt ez lenne a legjobb!) Mi egyenlőre Hollandiába vagy Angliába keresgélünk munkát, oda nem kérnek engedélyt.

Sok sikert nektek! Üdv!


Lauro
(csendes tag)

Nekem téli szezonra van állásom egy hüttébe.Dec20-tól Április elejéig.Teljes ellátás szállás adott.Mosogatok,de megéri teljesen.Kb 1.6(árfolyamtól függöen) millával lehet hazatérni nem egész 4 hónap után.jövöre akarok nyári hüttébe is menni lesz is melo.Ha van lehetőségetek és nincs még gyerek akkor menni kell.
Nyelvet abszolút nem tudtam mikor kimentem.Éppen csak bemutatkozni,de szerencsére hamar belerázodtam.Sokat kell melozni,de aki itthon vendéglátozott már annak nem lesz nagy meglepetés.Söt nekem még a munkaidöm is rövidebb kint mint itthon.Elsö perctöl bejelentettek és akármi problémám volt segítettek benne.Tisztába vagyok vele,hogy nem egy nagy karier külföldön mosogatni takaritan,de pénzt annyit lehet vele keresni amit itthon nagyon kevesen kapnak meg.

[ Szerkesztve ]


kovsol
(titán)

egy ilyen mosogatós melót hogy kell elképzelni amúgy?
pl szállodában vagy étteremben Zöldségelőkészítő-mosogató

[ Szerkesztve ]


GrandeP
(őstag)

Hütte-nek a vaskalodát hívjuk!

Szóval egy kis 1x1m-es kocka ládában fogsz dolgozni??? :DDD
Na jó remélem, a havasi kis szállódára gondoltál...

Ezt az 1.6 misit ezt h kell elképzelni? Milyen devizanem? Kopejka?!
Mert h ez még forintban is erős kamuzás, abban egészen biztos vagyok!

Én most is kint dolgozok hébe - hóba... való igaz h lehet félrerakni egészen jól, de azért ne kamuzzunk szegény szerencsétlen embereknek...

Kint sem fenékig tejfel az élet, csak kint normális a fizetés, és ha sz@rrágó vagy, értsd mindenből a legalja minőséget eszed / használod, akkor lehet szép összegeket hazaküldeni.
Ha normálisabb életszínvonalon akarsz lenni, akkor annak ott is ára van., viszont akkor itteni szemmel nézve kiskirály vagy...

[ Szerkesztve ]


VectorworksH
(tag)

Angliában-Hollandiában milyen melók vannak? Milyen pénzé? :)


VectorworksH
(tag)

Annyira szerintem nem kamu. Ez az 1,6 milla leosztva 4 hónapra az annyi mint havi 400 körül, ergo 1400 Euró/hó. Ha valóban nem napi 2 doboz Marlborót szívsz el 6-8 kávé társaságában, akkor szerintem tényleg 1-1,2 millió körül maradhat.És ez valóban eléggé csábító.

Én spec mosogatnék ennyiért szívesen :))


kovsol
(titán)

csak mosogatóként nem nagyon dobálnak 1400€ -t vagy esetleg nagyon sok túlórával tudom csak elképzelni

[ Szerkesztve ]


VectorworksH
(tag)

Nekem 1x erre azt mondta valaki, hogy kint ez az 1000-1200-1400 euró nem sok, ezért keresnek nem helyieket, mert ők ennyiért nem vállalják be.

Szobalány állást tudok, ott sac/kb 1700 Euró...és ebbe nincs benne a jatt...


Lauro
(csendes tag)

6 napos munkahéttel kell számolni és a szabadnapokat sem lehet minden héten kivenni.A pénz viszont nem kamu.Ez nem olyan sok négy hónapra.A mosogatók keresték a legkevesebbet.Egyébként 1150 a havi bejelentett és ehez csapodik a végén egy plusz pénz ami tartalmaz jutalmat és a kinem adott szabikat(2400euro volt nekem).Hüttének a hegyen lévö vendéglátó helyeket hívják egyébként menedéket jelent(csak ugye már nem az a funkciója).Ha valaki kimegy irodán keresztül vagy feketén akkor azt a nem kevést pluszt amit fentebb írtam el lehet felejteni.A mosogató az konyhai kisegítő is egyben ,de havat is lapátoltunk elég sokat.


Lauro
(csendes tag)

Hüttébe hegyen vagy.Nem mész te onnan bevásárolni meg sehova.4 alkalommal voltam a hegy lábánál a városba.Aki azért megy ki ,hogy ott elszorja a pénzt az ne is menjen.Ez a pénz csak itthon ér sokat ott a minimálbért jelenti.


VectorworksH
(tag)

Azt meg szabad kérdeznem hogy te közvetítőn vagy ismerősön keresztül mentél-e ki, illetve hogy van-e még kint szabad hely ott ahol Te dolgozol?


VectorworksH
(tag)

Még egy kérdés vetődött fel bennem : az irodán keresztül, vagy feketén című lehetőségeken kívül milyen kapcsolattartás lehetésges? :))))))))))))))


Lauro
(csendes tag)

Szerencsém volt.A barátnöm barátnöjének a volt pasija kint dolgozott és ö segített nekem.Kint találkoztam vele elösször elötte csak telefonon beszéltünk.Elvileg kelleni fog még egy mosogató ,de ez még majd kiderül.Kell keresni egy olyan embert aki már kint van és felvenni vele a kapcsolatot.Egyébként az iroda is egy jó indulási alap ahoz hogy kikerülj csak utánna minnél elöbb kell másik melot keresned nélkülük ,hogy ne huzzák a pénzed.


VectorworksH
(tag)

Igen ezt már más is mesélte, hogy a közvetítősök elég jól lehúznak, vagy ha ingyenesek akkor szart se érsz velük.

Sajna egyenlőre kint nem nagyon van ismim....egyenlőre...:)))


Lauro
(csendes tag)

Ausztriába a hüttében ahol dolgozom lenne most egy hely.Olyan ember kellene aki beszél németül vagy legalább elgagyog valamennyire.December közepén indulás és lehet ,hogy áprilisig nem lehet hazajönni.Aki ezt be tudja vállalni az írhat privit.


tyan
(senior tag)

Szia!

Az osztrák melóval kapcsolatban érdeklődnék.
Gondolom, hogy a munka kibírható. Nagy vonalakban mi lenne a feladat? Kb. mennyit lehet vele keresni? Hogy néz ki egy átlagos munkanap?
Németül tanultam jó néhány évvel ezelőtt, de sajnos a nyelvhasználat hiánya miatt szinte mindent elfelejtettem.

Válaszod köszi!

Üdv, Peti


tyan
(senior tag)

Bocs, ez privátba ment volna. :) Oda is elküldtem.


kiscsillag73
(újonc)

Sziasztok!Szezonoztam már Ausztriában szobalányként,és a párom is dolgozott kinn.Most is erre készülünk.Nehéz,mert mindenki állásinterjút akar,és nagy a távolság.Szeretném,ha ezzel kapcsolatban leírnátok a tapasztalataitokat!Dolgoztam már pár helyen,ás vannak rossz tapasztalataim a kinti munkáltatókról.Igaz,jók is:)Köszi!


Berenyimiki
(csendes tag)

Üdvözletem!
Énis szezonozok kint nyaranta németországban, és igen a szobalányok 1000€ környékén keresnek úgy, hogy a 4*os hotelben laknak napi 2x kapnak kaját, és heti egy szabadnapuk van. Napi 8-10 óra meló.
Viszont vigyázni kell vele, mert könnyen kintragad az ember...

Sok sikert! :)


Berenyimiki
(csendes tag)

véletlen 2x küldte el :F

[ Szerkesztve ]


Lauro
(csendes tag)

Már nem aktuális a pár hete feltett hírdetésem.Sajna egyetlen ember jelentkezett innen ,de ő nem tudta vállalni a 4hónapos kintlétet.Azt hittem ,hogy rengetegen fognak kapni majd az alkalmon.Azért aki tényleg nagyon ki akar menni az dobjon nekem privit és megpróbálok segíteni.


sompepe
(újonc)

Sziasztok!

Ausztriában szeretnék dolgozni, és kezdésnek én is egy Hüttére gondoltam. Főiskolai végzettségem van, vendéglátóztam már pultos-mixerként rendezvényeken és egy Balatoni étteremben 4 hónapot... Szóval úgy gondolom, hogy értelmes, szorgalmas, és némi tapasztalattal is rendelkező jelölt vagyok. Osztrák ÖSD középfokú C nyelvvizsgám van, 2004-ben szereztem, kopott már, de nem veszek el vele... Ha bármilyen tisztességes lehetőséget tudsz, kérlek értesíts, nagyon szívesen kipróbálnám magam külföldön...

Véletlenül találtam erre az oldalra, tehát nem olvasgatom sűrűn, e-mail címem: sompepe@gmail.com


ekrisztian
(senior tag)

Üdv mindenki!
Párommal szeretnénk kimenni(Ausztria elsősorban,de Németo. is szóba jöhet)dolgozni.
Kb.2011.nov.-dec.-indulással én szakács vagyok, párom mint szobalány vagy konyhai kisegítő jönne.
Ha valaki tud és akar is az segíthetne ;) :R
Német nyelvet most tanuljuk keményen év végére menni fog.
Hosszútávra tervezzük a kintlétet,nem "csak megszedni magunkat" akarunk kimenni,akár kint is maradnánk...:)
Előre is köszönjük a segítséget!!!!


pantercaj
(újonc)

Sziasztok!

Párom és én is most megyünk ki másodszor dolgozni. Ő mosogató lesz, én szobalány.
Holnap indulunk.
Tényleg van a tiroliallasok.hu is, de ők is kb annyit tesznek hogy elküldik a motivációs leveled több ezer helyre, és a nagy számok törvénye alapján jönnek vissza a válaszok.
Szerintem ahol érdemes kutakodni: www.ams.at, www.rollingpin.at, www.dolomitek.it
Mi itt kutakodtunk több száz helyre ment a motivációs levél, aki érdeklődött annak ment az önéletrajz is.
Az összegek pedig amiket írtak a többiek is, valóban reálisak, 1200 euró nettó az átlag fizetés.
És ha van szállásod, és kajád, és azért mész ki, hogy megtakaríts, akkor működőképes a dolog. Mi sajna ezt diplomával tesszük, hogy megalapozzuk a jövőnket. Szóval nálunk ez anyagi ugródeszka csak. Mindenkinek sikeres álláskeresést, és szezonkezdést kívánok! :) :)


runner 125
(nagyúr)

Hi!

Nem tudja véletlenül valaki, h hivatalos, bejelentett vállalkozói 1,5 éves munkaviszony után majd jár valamiféle nyugdíj? Vagy, mennyi a minimum bejelentett munkaviszony ami után már jár valamiféle nyugdíj?

Köszi.


Lacces
(őstag)

Hali!

Én úgy tudom, hogy ez ügyben Ausztria a legjobb:
Pontosan nem tudom, de nagyjából igen: 15-20 aktív munkavállalói jogviszony után Ausztriában jogosult vagy az osztrák nyugdíjra, ami nem kis pénz. Átlag 120.000Ft.

Én tervezem a német nyelvet, és hogy 1 év múlva már Bécs-ben dolgozzak mint programozó :) Akkor majd többet fogok mondani. De nagyon dicsérik a munkavállalók az osztrákokat. (ráadásul jobbfejek, mint a németek, normálisabbak, igaz nincs is olyan sok fizetés mint Németországban)
Ha már köhögsz a meló helyen, akkor a főnök küld el fizetett szabadságra. Ilyenről hallottam. Szerintem Kezdésnek Ausztria jó választás.

Svájc: nem tudom, bár azt ott tudom, hogy még egy 3. generációs ott élő család is nehezen kapja meg az állampolgárságit szal így gondolom, hogy a nyugdíjat is nehezen osztják. Bár nem tudom.
A frank erősődése miatt viszont Svájcban megfog emelkedni a munkanélküliek száma ( ki szervezések folynak a vállalatoknál)

Németországot nem ismerem ilyen téren.


B.Ricsike
(őstag)

Kicsit be kellene indítani ezt a topikot, mert szerintem elég nagy aktualitása van most ennek a dolognak. Ugye Ausztria közel van és a pénzek is elég jók. Én is tervezem majd a kimenetelt.
Jó lenne, ha lenne itt egy kis élet, és segítenénk egymást, ahogy tudjuk, valamint tanácsokkal látnánk el a másikat.


Kobe
(veterán)

hello

Németországi nyugdíjjogosultságról szeretnék tájékozódni, de konkrét forrást nem nagyon találtam. Úgy tudom, bizonyos idő eltelte után a külföldi munkavállaló is jogosult Németországtól nyugdíjra, de ennek a pontos feltételei érdekelnének (hány év szolgálat, van-e valami kitétel adózási szempontból, kinél kell ezt az igényt jelezni, stb)


eeletrik
(újonc)

Sziasztok!
Érdeklődnék a mosogatói állással kapcsolatban, ha valaki kint dolgozik és szükségük van egy emberre, szívesen elvállalom. A célom. hogy kijussak komoly, és megfelelő a hónapok vállalása. Írhatsz pár sort a munkával kapcsolatban. Közép szinten beszélem a német nyelvet, ha kell küldöm a német önéletrajzom. Már sok helyre küldtem, eredménytelenül . Én a jövőmet szeretném megalapozni. Ha tudsz segíteni, nagyon hálás lennék.
Köszönettel: István
eeletrik@freemail.hu

[ Szerkesztve ]


moonguru
(őstag)

Én 5 évről tudok!

Valamint beszámítják a megszerzett éveket is!

Ui:

Remélem nem változtatják meg 2017-ig! :)

[ Szerkesztve ]


Gabbica
(újonc)

Sziasztok

Épp gallyra ment egy párkapcsolatom, anyagilag sem jöttem ki jól belőle, a szüleimmel sem olyan együtt élni mint tizenévesen.

Jól beszélek németül, azonban szállodai tapasztalatom nincs. Jó lenne elmenni egy szezonra, főképp felejteni, más környezetbe kerülni.

A kérés: Sopronban lenne hol laknom, kedvezően - mennyire valósítható meg az átjárás?

B kérdés: az ottlakós helyeken hányan vannak egy szobában?

C kérdés: vajon kapok munkát, ha eddig csak itthon mosogattam, takarítottam, ágyaztam?


florszi
(újonc)

Szia!

Olvastam a bejegyzésedet, hogy ilyen hüttében dolgoztál, hol találtál rá erre a munkára?
Nekem a párom már kint van Svájcban és szeretnék én is utána menni. Németül minimálisan beszélek sőt...mondhatni angolul sokkal jobban meg olaszul is elgagyogok. Lényeg, hogy nem lennék lehetetlen esett, bár soha nem dolgoztam vendéglátásban és ilyen téren végzettségem sincsen. Ezekkel a paraméterekkel van esélyem valamire?

Köszi a segítséget!


Ferdzsoo
(addikt)

Azért a német nyelvtudás nagy előny ha van, de nem feltétel.
A gyakorlat hiánya a legtöbb helyen nem probléma, de nagy előny ha van.
Kb így tudnám jellemezni, esélyed van, de tényleg, csak kevesebb mintha menne a német meg a vendéglátás.


Niky82
(újonc)

Kedves kötekedő,elmondanám,hogy itt ausztriában a hegy tetején lévő éttermet hívják Hüttének!Egyébként az 1100-1200euro/ho,plusz kaja,szállás abszolút hihető!!!!És igen bejelentenek!


Niky82
(újonc)

Szia!
Én úgy tudom nyugdíj,csak 7 év külföldi munkaviszony után jár!


Niky82
(újonc)

Esély az mindig van,ha elszánod magad!Az a baj,hogy a Burgenlandi környéken eléggé telített a munkaerő piac,de Tirolban tuti találnál melót!Szívesen alkalmaznak magyarokat,mert tudják,hogy dolgozunk(nah jó vannak kivételek,de mint tudjuk azok erősitik a szabályt :DD )

A szállás mindenhol máshogy van,és pl egyedül vagyok a szobában!


Formaster
(addikt)

Esély mindig van, főleg ha a párod már kint él. Ha beszélsz minimálisan németül, van esélyed munkát találni. Vannak kint magyar cégek is, ahol egyáltalán nem feltétel a német nyelv tudása. Jómagam is ismerek magyar takarítócéget svájcban, de akár vállalhatsz szórólap kihordást is.


Orb1337
(tag)

Sziasztok,

Ausztriában kb hány százalékot kell rászámolni a bruttó munkabérre, hogy kijöjjön a munkáltató teljes költsége. Magyarországon ez kb 30% (http://www.nettober.com/index.php?p=berkalk20130101) ez alapján számolva, tehát legyen kerek számokkal ha nekem a bruttóm 100e akkor én 130 ezerbe kerülök a munkáltatómnak, szóval kb erre az arányra lennék én kíváncsi.


sixpack89
(tag)

Üdv! én még nagyon kezdő vagyok a témában. Az lenne a kérdésem,ha én külföldön dolgozok x időt,és haza jövök,és mondjuk elakarok menni munkanélkülire itthon pár hónapra,akk honnan kapom a pénzt,Magyarországtól kapom,vagy onnan jön a pénz,ahol dolgoztam?


freaghill
(őstag)

Németországból az előző 1 évi jövedelmed azt hiszem 60%-át kapod.


korcsillio
(őstag)
Blog

Üdv.Üvegházban dolgozott már valaki?


Yeffy
(veterán)

eléggé halott a topik, pedig érdekelnének tapasztaltok, élmének, tudnivalók...


freaghill
(őstag)

Mit szeretnél tudni? :DDD
Gyúrni külföldön is lehet, csak drágább. :))

[ Szerkesztve ]


Yeffy
(veterán)

tényleg? :)

nem, nem pont ezt. elhelyezkedési lehetőségek, mit érdemes tanulni/keresni kint, átlag keresetek (nettóban, értelemszerűen), frissen újrakezdett németezés alapszinten elég-e oda, kb. élelmiszerárak, tisztálkodási szerek, hajnyírás, ilyesmik.


freaghill
(őstag)

Kint ha tanulni szeretnél, akkor kénytelen vagy mellette nebenjobot csinálni, mert amit csak a tanulásra adnak, az kevés. Annyira, hogy megélj, és ha elszakad valami ruhád, akkor újat vegyél.

Betanított munkásként kereshetsz kinn 900-1600 euróig kb. Függ attól, hogy targoncázol, meg persze hogy hol vagy.

Az öreg itthon elkezdte tanulni a németet egyedül, döcögősen ment is neki, de kint nem tudott boldogulni, kellett a segítségünk. Gyenge/semmilyen némettel nagyon kutya helyre rak a közvetítő. Neki is 20 méteres műanyag hengereket kellett betolni a darálóba egész nap. Illetve semmilyen némettel bevásárolni nem tudsz, alappal még talán el-el vagy, de véleményem szerint nem fogod a legjobb állást megkapni.

Élelmiszerárak kb. ugyanazok, picit drágábbak talán. Tojásokra készülj fel, hogy színezik, és nem fogsz olyan jó rántottát csinálni belőle, illetve a krumpli se olyan mint itthon. Ha szereted az itthoni fehér kenyeret, akkor kinn szenvedni fogsz, mert csak barna van. Bátyám is inkább fagyasztott zsemlét vesz, berakja a sütőbe és akkor annak lesz egész jó íze.

Tisztálkodási szerek árára már nem emlékszem.

Hajnyírás, bátyám szavaival: "Mindenki mesterfodrász, de senki se tudja úgy levágni, mint akihez itthon szoktam elmenni". Drágább is a hajnyírás. Én egy levelezősök tanuló fodrászcsajjal vágattam le a hajamat az otthonában, ő 5 eurót kért (szimplán géppel körbement, illetve kicsit nyisz-nyasz-olt kicsit ollóval). Nyilván ha fodrász szalonba mész, ott drágább lesz.


Yeffy
(veterán)

nofene, milyen összeszedett válasz ;] köszi!

elsősorban nem tanulni óhajtok, inkább csak melózgatnék, úgy értettem, hogy itthon mit érdemes szakmát tanulni, amivel kint el lehet indulni.
osztrkia/, esetleg német csak átmeneti célpont lenne, hosszabbtávú cél ausztrália vagy kanada lenne, főleg az angol miatt. rosszul vagyok a némettől, undorító nyelv szerintem, de muszáj valahol elkezdenem a gyűjtést, elég szép összeg kéne indulótőkének a hosszabb távú célomhoz. majomisztánban meg az életben nem szedem össze legálisan.
ami miatt osztrákoknál kezdek, az egyrészt az, hogy exem (aki felsőfokú németből, így tud segíteni, pláne az elején, illetve együtt laknénk)-mel indulnék bécs vagy környékére, másrészt edzőpajtim, akivel jó két éve edzek, ő németül gagyog alapszinten, ő szintén jönne ősz körül. én meg köv. héten startolok támogatott német nyelvképzésre.

targoncát/markológép kezelést már javasolta más is, hogy egész kellemesen lehet kint keresni, cska még nincs ilyen szak"irányom". de agyalok rajta.

színezik a tojást? lol, nem is hallottam. kenyér nem gond, elvagyok a barnával, bár kevés kenyeret eszem.
ami még kritikus kérdés nálam, az a hús. tényleg olyan drága? (állítólag az itthoni 2xese)

a többi összefoglalót köszi, nagyjából erre számítottam/ilyeneket mondtak, halottam.


freaghill
(őstag)

Csak németországi tapasztalattal tudok szolgálni, mivel én is dolgoztam kinn, illetve bátyám már két éve kinn van.

Húsra már nem emlékszem, hogy mennyi volt, de azt hiszem drágább, nem felejtem el akkor megkérdezem bátyámat.

üzenetek