Lakáshitel, lakásvásárlás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


Vision
(veterán)

Alapterület. 1 szintet rá lehet még húzni.


Stanlee
(őstag)
Blog

az nagyon keves....


Oppenheimer
(veterán)

Miért, 2x68 már nem olyan rossz, nem?


Vision
(veterán)

Hja, ugye ez nem hasznos alapterület, hanem a teljes. Ebből a lakótered bőven kevesebb, 2x50 talán van. Mínusz a lépcsőház, aztán kijön, hogy nem olyan jó ez a biznisz.


HdRew
(őstag)

A 2x50 nem a legjobb, ez igaz, de még talán élhető. Ez van Budaörs környékén?


Stanlee
(őstag)
Blog

Tapsi irta, az ugye brutto terulet. Mi netto 68-on elunk ketten, gyerek nelkul 100 m2 alatti netto alapteruletu hazba (tarolo, garazs nelkul) be se koltoznenk.

Egyszeruen a legtobb helyisegben akkora terulet alapu kompromisszumot kellene kotnunk, hogy nem eri meg. Tudom, hogy sokan ennel kevesebben es tobben el(t)nek.


Dorian
(félisten)

Feleségem bátyjáék (2 felnőtt + 1 gyerek) nettó 2x45 m2-es házat építettek, kicsi telekre akkora fért. Végülis hárman elférnek, de nekem van némi klausztrofóbiám amikor együnk hozzájuk még négyen.
Fsz-en konyha-étkező, előszoba, zuhanyzó-mosdó, kis nappali, emeleten 2 szoba meg fürdő.

[ Szerkesztve ]


Oppenheimer
(veterán)

Vegulis 90nm nem kellene hogy elhetetlen legyen 3 embernek. Szerintem ez nem rossz. Ezen felul ugye lehet kitenni "fémfaházat" a kertbe es rengeteg cuccot ott tarolni, ami mondjuk egy 90nm-es tarsashazi lakasnal a hasznos teruletet foglalna


Dorian
(félisten)

Ezért írtam, h nekik nem élhetetlen, de vendégeket nem nagyon érdemes hívni. (Azért mindkét szint 45 m2-éből lejön a lépcsőházi rész, ill. az emeleten a ferde födém miatt nem teljesértékű a terület)
Annyi van még, hogy a nappaliban óriási nagy üveges tolóajtó van, azt elhúzva jó időben ott a kertkapcsolat

[ Szerkesztve ]


Vision
(veterán)

1 szinten 90nm nem ugyanaz, mint 2x45. Nagyon nem. A lépcsőház rengeteg helyet elvesz az élettérből.


Árpi001
(senior tag)

48 nm sorház.
Elől egy régen garázsként használt 15nm félszuterén,aknával. Kicsi, 2m alatti belmagasságal
A ház két félszoba+ fürdő,+ nappalis konyha. Hátul egy 3 nm szerszámos, és egy 10 nm tároló, amit egyben kinti konyhának is hasznalok időnként .
Ebben lakunk 3 an.
Szerintem nem jössz télen vendégségbe.. :)

[ Szerkesztve ]


Vision
(veterán)

Elég sok minden függ amúgy a ház alakjától is. Erre a telekre például egy keskeny házat lehet építeni, úgy különösen szívás a kis alapterület.


freaghill
(őstag)

Lehet írtad már, milyen széles házikót lehet?


Vision
(veterán)

5,5-6 méter.


Stanlee
(őstag)
Blog

En nagyon jonak talalom a Bauhaus alatt epitett Laubenganghaus lakasiat Dessauban. 48 m2-en benne van minden, ami kell. Mondjuk elegge zsufolt a furdo es a konyha, de ha kell ebben is el tud lenni 3/4 ember.


Árpi001
(senior tag)

Mi felfelé, és hátrafelé is mehetnénk. De ez most nem aktuális


albiosz
(őstag)

Sziasztok!

Ingatlan.com-on milyen összegű árcsökkentés/növelés esetén kerül be hirdetésfigyelő e-mailekbe a hirdetés? Ha jól rémlik 100e változással még nem.


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Szerintem szinte biztosan igen. Én rendre kapok 99.9 -> 99.99, meg hasonló értesítéseket. :D

Egyébként ha azért kérdezed, mert azt akarod, hogy felszínre kerüljön a hirdetés, néha érdemes teljesen szűzen, picit más fényképekkel feltenni, mert a keresők egy része egyértelműen fogja látni, hogy régi-e a hirdetésed az ID-ból. Sokan meg régi ID-ra eleve rá se néznek, mondván biztos valami baj van vele, ha még nem ment el. Az egy másik, hogy mi számít túl régi hirdetésnek. Szerintem 3 hónap körül lehet.

[ Szerkesztve ]


albiosz
(őstag)

Nekem úgy rémlik, hogy a kedvencnek jelölt hirdetésekről jön valóban a mail minimális változás esetén is. Viszont a hirdetésfigyelő mailekbe (pl. aki értesítést kér 4+ szobás adott településen elérhető lakásokról) a 100e csökkentés mintha nem került volna be. Teszek egy próbát és holnap kiderül.

Valóban az a cél, hogy ,,felszínre kerüljön". 2 hóra fizettem elő, ha addig nem kel el, akkor adok fel újat. Nekem úgy tűnik most nagyon leállt a buli így év végén. Semmi mozgás az általam követett lokációban.

üzenetek