Lakáshitel, lakásvásárlás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


szabop27
(csendes tag)

Igazad van, további jó takarítást kívánok! :C


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Azt meg azert elmondanatok a gyakorlatban hogy nezett ez ki? Mi alapjan allapitottatok meg a konkret tisztitasi koltseget? Mit szolt a berlo? Siman leokezta, esetleg felmerult, hogy meg kitakarithat masnap a fizetes helyett? Amikor meg ki lett takarittatva ceggel, akkor bizonylat, szamla? Vagy mi alapjan ment a fizetes?


szabop27
(csendes tag)

Beköltözéskor fényképekkel dokumentálva a lakás állapota, szerződésben leírva, hogy milyen állapotban várjuk vissza a lakást.
Legtöbben lelkiismeretesen és nagyon alaposan kitakarítottak maguk után.
Két olyan esetem volt, hogy a bérlők azt mondták, ők nem akarnak vesződni a végső takarítással. Egyik saját költségre hívott másnap takarító brigádot, a másiknál én intéztem, számla alapján levonásra került a kaucióból.


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Koszi, ez igy korrekt!


Oppenheimer
(veterán)

Lakotelepemen a panel/csusztatott zsalus lakasokrol (mint amilyen az enyem is) kapok ingatlan.com ertesitest, egesz evben zold nyilacskak jottek csokkeno arakkal, de az elmult 1-2 hetben mar a piros nyilacskak atvettek a terepet.

Nemreg eladtak egy lakast a szomszed hazban, ugyanolyan mint az enyem, csak nincs amerikai konyhas nappalija (es ezzel +1 szobaja) es kicsit rosszabb alapotu. 39.9-ert volt hirdetve es azt mondta az ingatlanos hogy nagyon keveset alkudtak az iranyarbol, szoval gondolom ez kb 39-et jelenthet. 52nm, nem szigetelt hazban.


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Év végén most eléggé felszívódott a kínálat. Azt őszintén szólva kizártnak tartom, hogy az a csökkenés amit látok, mind tranzakció miatt került le, mert akkor idén december lenne minden idők legnagyobb magyar tranzakciószáma. Sokkal valószínűbb magyarázat nekem az, hogy a decemberben lejáró hirdetést sokan nem újították már meg, akiknek régi volt a hirdetése. Januárban meglátjuk beindul-e újra a kínálat növekedése. Ettől függetlenül a december tranzakcióban valószínűleg kifejezetten erős lesz, a CSOK zárása érződik. Kíváncsian várm az új évet.


Oppenheimer
(veterán)

Itt a lakotelepen talan meg a kinalat is nott. Legalabbis van boven mibol valogatni, nem latom hogy ne lenne sok elado lakas. Par darab elmentett hirdetes kerult at inaktivba, azok szerintem tenyleges tranzakciok voltak, es amint irtam, egyet ellenoriztem is.


Pfiucska
(aktív tag)

8. Kerben 32-34 nm2 garzonokat (2db, ugyanabban az epuletben) ~8nm2 terasszal, 42m-ert kb 1 honap alatt vittek el.
Miutan az elsore lett vevo, onnantol szamolva kb 2 napon belul vittek a masikat is.


Oppenheimer
(veterán)

Az komoly négyzetméterár, gondolom jó állapotúak lehettek.


Pfiucska
(aktív tag)

Felujitott lakasok, konyhaval. Alapvetoen szep allapotban, de azert szamomra hajmereszto aron.


dnelb
(veterán)

Van egy elég tág szűrésem, egész évben 650db körüli volt benne, decemberben lement 550re kb 2 hét alatt.. Szerintem reménykednek 24ben az eladók.


Kobe
(veterán)

magyarország így különleges
A top életszinvonal listába tartozó Németországban a mérések kezdete óta a legnagyobb (2008nál is nagyobb) éven belüli esést látták a piacon 2023ban, nálunk a fővárosban a 150K+ üres lakás, összeomló infrastruktúra mellett még van hova nőni
hiába, a 2. legcsóróbb ország titulus kötelezettségekkel jár ;]


gerii
(addikt)

Ja, mert ott tartunk még mindig, sőt egyre inkább, hogy ha nem Budapest közelében élsz, akkor éhendöglesz. Ezért szeretne akar szinte mindenki ide költözni, hogy legyen pénze.


concret_hp
(addikt)
Blog

a 150K üres lakás nagyja szerintem csak papíron üres, gondolj bele, mennyi lakás van bp-n? 930K-t ad ki a kereső, az minden 6. lakást jelentene (egy átlag 10 emeletes 40 lakásos panelnél ez 6-7 lakás lenne pl) ... ezeknek a nagyja albérlet ami nincs rendesen lepapírozva, meg airbnb. biztos van sok olyan ahol pl. külföldre távoztak de még nem adták el a lakást, meg olyan ami tényleg tök üres, de azért na...


Dorian
(félisten)

Legyszűkebb családomban (3 család) 2 lakás ténylegesen üres, 1 hivatalosan üres, 1-ben be vannak bérlők jelentkezve, tehat nem üres (másik 3-ban meg lakik a 3 család az sem üres)


Vision
(veterán)

Tényleg rengeteg üres lakás van a belvárosban.


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Nekem is van hasonló, én is azt látom, hogy 650 -> 500 pár hét alatt.
Közben volt ugye a korábbi albérletem, ami felkerült albérleti, meg eladási célból is hirdetésre. Láttam az is eltűnt. Gondoltam megkérdem megvették-e, vagy mi a helyzet. Azt mondja a tulaj, hogy inkább megcsinál rajta még ezt-azt és majd március környékén újra nekifut.


Kobe
(veterán)

a statisztika kb stimmelhet. Nálunk korut kozeli ujepitesu társasházban, kozlekedes szempontbol tok jo helyen a 8 lakásból 2 üres az emeleten, és az egész épületben hasonló a matek....
szerintem akkor régebbi, szarabb energetikai lakásokba ettől is kevésbé rohannak a bérlők


Vision
(veterán)

Felkerült egy egész jól árazott telek a comra (62 millió). 1 hét alatt elvitték, az ingatlanos még vissza sem hívott. Gondolom, megrohanták 30-an. :D


concret_hp
(addikt)
Blog

de a lakások nagy része nem a belvárosban van :U nem azt mondom, hogy nincs üresen nagyon sok lakás, de ami papíron üres, annak a nagyja csak papíron az, vagy nem is lakásként funkcionál (iroda / airbnb).

üzenetek