Lakáshitel, lakásvásárlás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


Qtya123
(őstag)

De kádárkockából is van iszonyat mennyiség országszerte, amelyek kb +-10 éven belül épültek és ott is gond lesz.

Látva milyen mániák tudnak kialakulni és sokszor mennyire erős a saját ingatlan utáni vágy, én ebben az elértéktelenedik minden, mert vannak, amelyek tönkremennek nem hiszek.
Olyan, de tényleg olyan gatya állapotú házakat vesznek tömegével és ölik bele előre anyagilag 20-30 évüket+a korlátlan költést a csináljuk meg apránként aztán 15 év múlta talán nagyjából jó is lesz mentalitással, hogy csak na.
Sokakat semmi nem érdekel. Boldogan taligázzák ki a salakbeton aljzatot, meg legyintenek rá a falakban, vagy épp fedik le félkész megoldásokkal a hibákat, vagy költöznek olyan helyekre, ahol annyi a közmű, hogy bent van az áram.

De olyat is ismerek, aki a 2. és 12. kerületen kívül mindenki proli mentalitással beválaszt az ezer éves ólomcsöves lakásba, minthogy venne ugyanannyiért máshol egy jobbat és legyintve az ólomcsőre annyit mond, hogy á nincs azzal baj.

[ Szerkesztve ]


attiati
(veterán)

a cikk óta vonj le 12 évet ;]

[ Szerkesztve ]


Vision
(veterán)

Na, akkor most, hogy mindenki kicigányozta magát, jöhet valami releváns infó is.

Épületek bontása: engedély nélkül végezhető a legtöbb esetben (kivétel műemlék, ikres/soros beépítés). Ha mindent letakarítasz a telekről, akkor nem kell földmérő sem, csak bejelented a helyi építési hatóságnál, ők kiállítják róla a bizonyítványt. Utána beballagsz a földhivatalba, és várod a határozatot.


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

Urak, ugye nem kell mondanom, hogy a cigányozós putrizós szálat ne vigyétek tovább, aki ennek ellenére folytatja számoljon a következményekkel.


axioma
(veterán)

Ez jo info, lehet kelleni fog. De akkor ezt me'g erdemes az elozo tulaj alatt megle'pni valami jogi formulaval, es akkor illetekmentes [vagy mi a kedvezmeny beepitesre] lesz a vasarlas is? [Bar ha meg ugyis lesz szembeallithato, akkor lehet jobb lakashitellel venni ha jol sejtem h telekre olyat nem adnak... csak lakashitelnel meg kerdes a bonthatosag; eh de bonya.]
Gondolom bontani azert szakember kell - arrol van a'rad?

[ Szerkesztve ]


Vision
(veterán)

Ez csak előszerződéssel megy, a végleges adásvételibe már üres, beépítetlen területnek kell kerülnie.

Illetékmentesség akkor jár, ha 4 éven belül beépíted. Telekre is adnak hitelt gond nélkül, de csak akkor, ha üres, beépítetlen terület. Ha van rajta gazdasági épület, és a földhivatalban is ilyen néven fut, akkor előbb bontás. Pont ezt futjuk most.

A bontást mi megcsináltuk a haverokkal, mert csak egy faház volt rajta. A hulladék elszállítása 250 ezer, plusz az alap feltörés és konténer még egyszer ennyi. Ha melósokkal csináltattam volna, akkor szerintem 1 milla lett volna. Kb 20 nm épület.

üzenetek