Lakáshitel, lakásvásárlás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


Pfiucska
(aktív tag)

Illetve azt hiszem, ha véletlen olyan alacsony lenne a kamatkörnyezet, akkor bemenne 3% alá is.


Radnix
(senior tag)

Cinikus voltam, de nagyon leegyszerusitve ez a helyzet. Egyebkent nekem is van CSOK hitelem, csak meg a "regi".
Attol azert nem nagyon kell felni, hogy 3% ala nagyon becsuszna a piaci kamat M.O.-on


Deminem
(csendes tag)

Kamattámogatott hiteleknél amiatt is vannak benne ilyen kitételek, hogy akkor is meg legyen határozva a kamatszámítás módja, ha te nem teljesíted az előírt feltételeket.


lm83
(őstag)

Sziasztok,

Csok+ hitelre vennénk lakást. Voltunk bent bankban, otp, utána kérdezni. Csináltunk előzetes hitelbírálatot is, 99%-ra mondták hogy megkapjuk akár az 50 milliós hitelt is.
Nagyon jól összefoglalták a folyamatot, hogy mikor mivel kellene majd menni. Lehet előzetes értékbecslést kérni, szerződés előtt. Illetve mondták, hogy még előtte is véleményezik a szerződést. Majd keres minket egy tanácsadó is pluszban, hogy segítsen.
Jól gondolom, hogy ő fog majd mindent végig vinni a banknál? Akartunk ilyen bankfüggetlen tanácsadót keríteni, de mivel úgyis az otp-nél vennék fel, így úgy érzem nem lesz rá szükség, ha csak nem tud valami extrát esetleg.


Drizzt
(nagyúr)
Blog

A CSOK+on kivul is vesztek fel hitelt, vagy csak azt?


fausto
(addikt)

Üdv,

Házvásárlás előtt állunk, a nagyrésze hitel lenne. Az eladó most jelezte, hogy kp-ban szeretné a vételárat. Hitelnél ez lehetséges? Mi a módja?
Köszi előre is!


Vision
(veterán)

Nem lehetséges.


Villa7
(tag)

Kizártnak tartom. aztán kövezettek meg


lm83
(őstag)

Nem, már felvettük a babavárót is szóval ennyi bőven elég, még sok is lesz :/

@fausto
Na nekünk azt mondták épp, hogy max a vételár 10%-át lehet kp-ban fizetni.


updog
(senior tag)
Blog

Mármint kp alatt azt érti hogy egy sporttáskában virítsatok egy ház árának megfelelő deákot? :Y Biztos lesz aki megírja, hogy milyen (legális) okai lehetnek, de én mondjuk egyet se tudok elképzelni :DDD ;]


lm83
(őstag)

Mondjuk olyat ad el amin hitel van és így lehet nem tudná. Míg a szatyor pénzzel átvétel után bemegy a bankba, kifizeti a hitelt. Ezután ahogy nevére kerül el is tudja egyből adni. Ha a vevő partner ebben.
Most gondolj bele, hogy valaki 10 éve, mondjuk 2015 környékén vett hitelre egy 20 milliós kecót, azt most mennyiért tudja eladni.
Ha épp olyan élethelyzetbe került, hogy muszáj neki ezt meglépni.


fausto
(addikt)

Köszi, én is így sejtettem. Egyszerűen azzal indokolta, hogy nem tartaná a számláján a pénzt, felvenné, aminek így párszázezer forintos díja lenne, ezt akarta megúszni.


Madwe
(nagyúr)

A hitellel rendelkező ingatlan adásvételének meg van a menete, ahhoz nem kell kpzni, sőt, ott kifejezetten kerülendő, nem adsz kp-t egy hiteles ingatlanra a tulajnak, mert ő vagy kifizeti a hiteljeit vagy nem...

egyébként nagyon sok eladó a kp-t nem szó szerint készpénznek érti ingatlan eladásánál, csupán a hitelmentességet: azaz nincs ideje pl megvárni míg egy banki ügylet végbemegy. Ennél gyakoribb, hogy amúgy nem is hitelezhető az ingatlan, bank nem adna rá pénzt, mert baj van vele, s vagy ezt akarja elsunnyogni vagy csak simán a felesleges köröket megspórolni. (pl családi ház esetén hibás térképmásolat, fura hozzáépítések, nem létező használatbavételi stb)

fausto: "Egyszerűen azzal indokolta, hogy nem tartaná a számláján a pénzt, felvenné, aminek így párszázezer forintos díja lenne, ezt akarta megúszni."

Ez egyébként valamennyire valid érvelés lenne, de ha csak ennyi ez kontrázható annyival - ha ennyire spúr s amúgy jó az ingatlan s az ára is- hogy annyival megdobod az ajánlatod amennyi a pénzfelvétel lenne. valószínű nem fog belemenni, mert más oka van :D

[ Szerkesztve ]


Kobe
(veterán)

Veletlenul nem egy erdi vallalkozo az elado, aki mar 2x eladta a sajat hazat, es 4-5x a kertvegben allo mobilhazat is? :DDD


pit stop
(addikt)
Blog

Vagy esetleg inkasszó/levonás terheli a számláját, amit rajtad keresztül játszik ki - így téged is belerángat. Én nem mennék bele :U


dellfanboy
(őstag)

legutoljára asszem tizenéve vettem fel kp-t a bank számlámról, de akkor is már limitálva volt a kp felvétel max díja. szoval vmi 0.04% vagy max 10e ft. nemtom meik bank, de lehet érdemes lenne megnézni a kondicios listát..


Vision
(veterán)

ATM-nél van ez, nagy összeg felvétele zsebbe nyúlós átlag számla kondíciók esetén.


axioma
(veterán)

aruld el neki, hogy MAK-bol 3 ezrelek max. 10e Ft (bar azt nem tudom, hogy oda lehet-e teljesittetni a hitelosszeg utalasat)
ettol fuggetlenul nem nagyon lehet indok felvenni, ezt en is alairom


Csabroncka
(addikt)
Blog

A bank a szerződésben nem is enged KP-z ni! Mindent kizárólag utalni lehet, megadott számlaszámokra a bank által elfogadott szövegezési formában - így készíti az adásvételit az ügyvéd.


Drizzt
(nagyúr)
Blog

[DH tranzakcióbecslés, 2024. március: 11046]

Refi:
- 2021. március: 15630
- 2022. március: 14548
- 2023. március: 7787

- 2024. február: 10574

Szép a tavalyhoz képesti növekedés, de azért elsősorban bázishattás miatt néz ki ilyen szépen. Az erős évekhez képest még mindig 70-75% ez.
Közben nézegettem az elérhető kínálati adatokat Budapesten. Hó elején úgy nézett ki, hogy jelentősen csökken az elérhető kínálat. De a hó második felére elkezdett valami stagnálás félére fordulni újra. Történelmileg március szokott a legerősebb lenni. Szerintem most sem lesz ennél erősebb hónap.
Ingatlan.com-nak is volt friss cikke az általuk látott adatokból. Ezek alapján az érdeklődés azért jelentősen elvesztette a lendületét.
CSOK+ról is írtak a napokban, február végéig ~2000 szerződésről írtak.

üzenetek