[RIOS ERROR] Lakáshitel, lakásvásárlás - LOGOUT.hu Hozzászólások [RIOS ERROR]

Lakáshitel, lakásvásárlás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR]

hozzászólások

[RIOS ERROR]

Kickass
(őstag)
Blog
[RIOS ERROR]

A vételi szándéknyilatkozat általában a foglaló része, hozzáteszem, azt is az eladónak kell(ene) utalni/fizetni. Legalábbis nálunk így volt, az ingatlanossal majd csak az ügylet legvégén számolok el amikor a teljes vételárat megkaptam. De ezek a szándéknyilatkozatban le vannak írva. Nemrég pont azt ecsetelték nekem, hogy ez a szándéknyilatkozat jogilag értelmezhetetlen.
Ahogy írták a foglaló se kőbe vésett 10%, mi például most olyan 7% környékét kaptunk. Az a baj az ingatlanügylettel (is), hogy egy kölcsönös bizalmatlansági játék, az eladó azt hiszi a vevő akarja átverni és fordítva. Egyébként simán meg lehet írni úgy a szerződést, hogy mindkét félt védje, az törvényes amit az adás-vételibe beleírtok, olyan meg nincs hogy ezt vagy azt egy ügyvéd nem ír bele, max javasolni nem fogja.
Tippre itt egyébként kifogtál egy nyomulós ingatlanost aki már megérezte a pénz szagot, de jogi háttere nulla, csak puffogtat meg ijeszteget. Ha tetszik az ingatlan, készítess előmínősítést, ahogy már írták, illetve akkor kűldjék el az általuk gondolt adás-vételi tervezetet amit te át tudsz beszélni az ügyvédeddel.

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]