Linux kezdőknek - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


ubyegon2
(nagyúr)
Blog

Már vigyorogva vártam, mikor kezded a Debiant szídni! :D Tegyük hozzá, hogy teljesen a saját hülyeséged miatt szívsz most is, a Debian pontosan azt csinálja, amit a végeztetett műveletek alapján csinálnia kell.

Netinstall-lal telepíted, ami egy minimál install és hát ez a neve alapján is csak azt rak fel, ami alap, márpedig ha igaz, amit írok, akkor a hwscanner által letapogatott eszközök drivereit fogja felrakni. Ezt várnás egy minimal installtól? Ezt hát! :K Hazabattyogsz és egy totál más, a jelenlegi telepített rendszer számára ismeretlen wifi-bt hardvert nem használ a gép? A hülye Debianja! ;] Ráadásul ez az iwlwifi egy teljes firmware csomag, szóval ahogy javasolták is, telepítsd csak fel szépen és ne a Debianra morogj. Aminek nyilván vannak azért korlátai, gondolom ha hazamész, nem bont sört, nem melegíti fel a disznóláb cupákokat, etc...

Szóval hajrá! Debian az tökéletes, csak nem fog helyetted sem megcsinálni semmit, sem gondolkodni! :N

Amúgy meg ne sírjál, neked Linuxokkal kell csak bíbelődnöd, míg én egy nyamvadt W11-gyel szemeztem legalább egy órát, mert kíváncsiságból mellé raktam a Mint-et...Idióta Winen láttam, hogy nincs aktiválva a bitlocker, no gondoltam, simán elkezdem telepíteni...ááá a lóf*szt, a bitlockernek kikapcsolt állapotban kell lennie!!! Hoppa...no szóval visszamentem Win11-re, aktiváltam a bitlockert, hogy utána ki tudjam kapcsolni! No komám, ez az ami arcidegzsábát okoz hamar nekem! Ennél nagyobb idiótaságot még nem is hallottam. Viszont pikkpakk felment Win11 mellé a Linux Mint Cinnamon. Ráadásul ezután már nem is nagyon tudok pofázni a nyamvadt UEFI miatt, mert a notebook már tiszta UEFI-s, esélyem sincs legacy installra! :O :O :O ('21-es kiadású Dell Latitude 5520 nyugdíjazta a HP Elitebookomat, azért ez a kb 10 év korkülönbség érződik rendesen)

UEFI-hez amúgy még mindig nokedli vagyok, mert a Mint autómata mellételepítést választottam...

[ Szerkesztve ]

üzenetek