Manuális objektívek DSLR-en, MILC-en - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


tvamos
(nagyúr)
Blog

"Viszont a Domiplanoknak érdekesebb a bokehjuk nyitott rekeszen, sokkal több buborék, sokkal torzabb háttérmosás."

Nekem az mar tul sok... Nem igazan ertem ezt a muveszetet. :F


Warton
(őstag)

Kizárólag a gyerekeimet fotózom ezekkel. Olyan meseszerűvé teszi a hátteret, ami egyébként csak egy sövény vagy fa lenne. Amúgy ovi meg suli fotók során készülnek róluk tökéletesen bevilágított, tökéletesen exponált képek és szerintem unalmasak pedig profi fotós csinálja profi felszereléssel, de valahogy mégsem adja úgy nekem.


tvamos
(nagyúr)
Blog

Enyem mar jo ideje nem hagyja magat fotozni...


yanpec
(aktív tag)

Sziasztok

Vettem a Canon 5dMKII-höz 2 db Auto reuvenon 28 és 200mm PK bajonettes obit, meg átalakítót. Az normális, hogy élő képen teljesen ok minden, de tükörben csak egy nagyon pici részt látok a képből?

Nem találtam rá választ sehol.

[ Szerkesztve ]


yanpec
(aktív tag)

Közben kiderült mi a gond. Hiányzik a gépből a mattüveg.


tvamos
(nagyúr)
Blog

Sziasztok!
Mennyire lehet jo egy MTO-500A? (Canon M50-re raknam...)

[ Szerkesztve ]


gabor231
(tag)

Sziasztok. Van egy canon m6 mkII gépem. Rajta egy helios 44m-4 . Az istenért sem akar expozni. A menüben sehol sem találom az expo kioldást objektív nélkül vagy hasonlo menüpontot. Valaki vágja mi lehet a probléma?


faki_
(senior tag)

Manual 541. oldal:


gabor231
(tag)

Megtaláltam. Köszönöm :R


tvamos
(nagyúr)
Blog

Akartam venni egy regi Zodiac 8-at licitalos oldalon, de felment az ara 40 ezer fole. Azt hittem, megall majd 20-25 ezer korul... Tenyleg ez a normalis ara?


hamarci
(újonc)

Üdvözletem!

Első M42-es objektívemnél tapasztalt (egyelőre) furcsaságok kapcsán lennének kérdéseim.
A gép egy Pentax K1, az obi egy CZ Tessar 50mm f2.8 (ezüst verzió), az M42 adapter (most már tudom) vázba nem beülő típus.

1.) Az obi felső része (a rekesz-értékekel) szemből nézve 12 óra helyett kb 3 óránál helyezkednek el, mikor megszorul. Persze ez nem befolyásolja a képet. De ez teljesen random, hogy hol kezdődnek a menetek, és hogy áll be az obi? Vagy az én adapterem elcseszett alapból?

2.) A végtelen hiánya és a fókuszgyűrűn mutatott nem reális tárgytávolságok mind a nem vázba beülő adapter miatt van (kb +1 mm)? (a végtelen hiányáról olvastam a téma összefoglalóban)

Köszönöm :R


Zozzant
(addikt)
Blog

1. próbálgasd előbb az adaptert az obira máshol rákapatni, talán eltalálod ha lesz olyan hogy középen lesz (utána tedd a vázra mint egy PK-s obi)
2. igen attól van, mivel távolabb kerül az érzékelő síkjától


hamarci
(újonc)

Sajnos csak egyféleképpen lehet az adaptert az obira tekerni (egy kezdőpontja van a meneteknek). De akkor egy beülő adapter beszerzése lesz a megoldás (legalábbis a második problémára biztosan).
Köszönöm.


tvamos
(nagyúr)
Blog

En menetrogzitovel raragasztottam az adaptert. De ez nem javaslat, csak leirtam a sajat gyakorlatom.


Warton
(őstag)

Amikor a teljesen mezei, üveg nélküli adapter drágábbra jött ki, mint maga az objektív... :DDD


deny330
(aktív tag)

A Heliosomat (44M) kemény 2k-ért "lőttem", az M42-Nex adapter pedig 4k volt.. :DDD


MrChris
(nagyúr)

Megjelent a Techart LM-EA9 AF adapter Sony kamerákhoz. Elég jól működik. Most már mindössze akkora mint bármely más sima adapter.


HollyBoni
(veterán)

Sziasztok!

Értelmes áron, nem nepperektől most hol érdemes régi obikat vadászni? Ecseri, Budai Zsibvásárra érdemes esetleg kinézni? :R


mpierre
(veterán)
Blog

Esetleg vagy Soós-ék aukciói és ebay aukciók, meg néha aprón is akad pár dolog. Keresni kék.


Roxx
(tag)

Sziasztok.Kaptam egy Tokina 90-230mm es objektívot.Enneknjóp gondolom,hogy M42 es a bajonettja?Canon 7D vel összepárosítva milyen lenne?érdemes vele foglalkozni? [kép] [kép] [kép]

[ Szerkesztve ]


deny330
(aktív tag)

Igen, M42-es, bár gondolom azóta már sikerült ezt igazolni is. Ha nem zavar a "nehéz súlya", és nem okoz gondot a manuális fókusz, akkor egy adaptert megérhet. A neten fellelhető infók alapján nem olyan rossz ez, bár azért sötétben kérni fogja az ISO-t.

üzenetek