Manuális objektívek DSLR-en, MILC-en - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Stitch
(őstag)

A képeid hanyas blendével készültek? A fókusz biztos jó helyen volt? Nekem elég életlennek, részlettelennek tűnnek, bár 20x30-ig, még így se nem lenne gond a nagyítással.


Kíváncsi lennék, hogy szerintetek melyik bokeh a ''legszebb''; [link], [link], [link]. Az egyik egy Olympus Zuiko 24mm/f2,8-asé..:)


hali01
(őstag)

Ragaszd le az érintkezőket az obin és úgy menni fog M,AV és P módban.

[Szerkesztve]


Smogus
(őstag)

Nekem az utcsóé tetszik a legjobban, az tűnik a leghomogénebnek :D


hali01
(őstag)

Sztem is az uccsó.


perempe
(addikt)

Végtelenre fókuszáltam minden kép esetén, és asszem, hogy f/8.


airbear
(csendes tag)

Szia,

érdeklődnék, honnan szerezted az EF emulátort, mivel nekem is kellene egy. Egy régi Helios 58mm obit akarok kipróbálni EOS 30D-n. A linken nem találtam a kérdésemre választ. Rákerestem a google-n is de nem sok mindent talált. :(

köszi a segítséget


hali01
(őstag)

Nézz körül az index fórumán.Ott szoktak ilyet árulni.
De sztem felesleges pénzkidobás.Ha én a tükrös keresővel tudok élességet állítani akkor neked a prizmással nem okozhat gondot.


Stitch
(őstag)

Nálam is egyértelműen ez a nyerő..ez egy digitre készült nagylátó-zoom (9 lamellás blende) bokeh-ja 24mm-en..az első az említett fix 24-esé, a maradék pedig egy Canon 28-105-ösé 28mm-en.

airbear: Ha csak kipróbálni szeretnéd azt a Heliost, akkor tényleg nem érdemes emulátort venned (csak egy adaptert), viszont ha komolyabban gondolod a dolgot és több régi lencsét is használnál, akkor tényleg szükséged lehet rá. Szóval, emulátor ügyben keresd a topik nyitóját ---> [link].


ThufirHawat
(senior tag)

Emulátor áráért majdhogynem kapsz egy használt EF 50/1.8-at. :U


Stitch
(őstag)

Ez azért túlzás..mk II-őt esetleg 15-18e-ért kapsz, de az már bőven használt, ki tudja meddig húzza..az mk I meg jóval több..egyébként ezért is írtam neki, hogy ha csak kipróbálni szeretné, akkor tényleg nem érdemes megvennie az emulátort, ha viszont megtetszik neki a dolog és több lencsét is beszerez, akkor szerintem érdemes.


Olympus Zuiko MC 50mm f1,8 f2,8-on: [link], [link]. Az első teljes méretű, a második pedig csak a kép 55%-a! Rawból konvertálva, alap élesítéssel. Ez pedig a második kép mindennemű élesítéssel nélkül: [link].


hdanesz
(senior tag)
Blog

Halihó emberek!

Megtaláltam itthon faterom régi Zenith gépét. Helios 44M obi van hozzá. Tud valaki infot írni erről az obiról?Szép képet ad digitgépen?
Íme a link:
[link]


hali01
(őstag)

Nekem ugyan ilyen van.F8-tól használható de én nem voltam elájulva tőle.


hdanesz
(senior tag)
Blog

Akkor csak emiatt az obi miatt nem érdemes M42 átalakítót vennem...
Köszi a segítséget!


hali01
(őstag)

Emiatt valóban nem.De van rengeteg kitűnő menetes optika occsó pénzér.Azokér már érdemes.


hdanesz
(senior tag)
Blog

Közben én is elgondolkoztam rajta. :) vannak ilyesmi régi típusú teleobjektívek is? ha van, tudnál nekem konkrét típusokat írni?Amit érdemes lenne megvenni, lehetőleg jó fényerejűt, sportcsarnokban történő fotózáshoz. :)
Köszi!


Stitch
(őstag)

Mégis mekkora telére gondoltál? Csarnokba kistele elég, nem? Vannak jó minőségű 135 és 200mm-es M42-es manuális objektívek; Sonnar 135/2,8, Pentacon 100/2,8, Pentacon 135/2,8, Sonnar 200/2,8, stb. Amúgy nem csak az M42-esek között lehet/érdemes keresgélni. Egyébként nem sportfotózásra kell, ugye? :) Bár fókuszcsapdával még azt is meglehet oldani.


Hydra SR
(addikt)

Na ezt már nem először hallom, most már rákérdezek: mi az a fókuszcsapda?


hdanesz
(senior tag)
Blog

Ööö...végülis sportfotó,de nem az akciódús fajtából. Értem ezalatt: pl. csapatképnél, meg ilyesmi.Tehát nem konkrétan meccs közbeni képek. Azt én is szeretném megkérdezni,hogy mi az a fóuszcsapda? És hogy mennyiért lehet ilyen obikat kapni kb.?

Köszi a segítséget! :R


hali01
(őstag)


az igazi fokuszcsapda az,h beállitod az élességet egy helyre és bekapcsolod ezt a funkciot a vázon.Amint bekerül vmi az éles tartományba,automatikusan exponál a gép.


hali01
(őstag)

Amiket Stitch kolléága emlitett tökéletesek sportfotózásra.
Én szoktam manuális obikkal mozgó célpontot fotózni és egyáltalán nem nagy ördöngősség,csak jobban oda kell figyelni.

üzenetek