Manuális objektívek DSLR-en, MILC-en - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Stitch
(őstag)

Az emulátorról bővebben itt olvashatsz: [link], képeket a (7),(8),(9),(10)-es hozzászólásban találsz. Milyen objektíveket sikerült szerezned? A képeket meg nyugodtan linkeld be, ha tudod, akkor minél nagyobb felbontásban, az objektív pontos típusának megjelölésével. :) Ha meg bármilyen kérdésed van, ide nyugodtan írhatsz, valaki biztos tud rá válaszolni. :)


Jinxx
(senior tag)

Köszi a linket, hasznos dolog, de még át kell rágnom párszor, h megértsem. :DDD Első körben egy Chinon 55/1.7-et és egy jó öreg orosz 500/fix8-as obit sikerült szereznem. A telével nem sokra mentünk állvány nélkül, azt hagytuk is, de az 55-össel meg egy pár közgyűrűvel egész jól el lehet lenni. Állvány híján, a iso-t gyakran fel kellett venni, hogy ki tudjuk tartani kézből és ez látszik is pár képen. Most kaptam egy Carl Zeiss Jena Sonnar 135/3.5-ös obit is, amiben sajnos a blende rossz, így csak 3.5-ön fogjuk tudni használni. Remélem nem lesz túl lágy a képe, de hétvégén majd kipróbáljuk. Van még egy kétszerező is, remélem nem lesz hétvégén felhős az ég, mert szeretnék holdat fotózni, csak kéne egy állvány.

A Chinonnal készült képek:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

Ha valameiket meg akarjátok nézni eredetiben, szóljatok és felrakom, csak most sz@rakodik a kepfeltoltes.hu.
Várom a véleményeket. :R


perempe
(addikt)

Takumar-A 70-200/4 Macro f/8-on:
[link]

Ezért érdemes állványt szerezni.


csiga997
(őstag)

Koszos az érzékelő. ;]


perempe
(addikt)

Csak utána pucoltam. Vélemény?


Jinxx
(senior tag)

Galambmakró? ;] Egyébként nem lenne rossz, csak mielőtt felraktad volna, egy kis retus nem ártott volna neki. Egy elforgatás... Meg egy vágás... Meg folteltávolitás Biopo...ööö...Fotosoppal... Meg egy kis kontraszt... Meg fény, mert szerintem picit sötét. A téma nem rossz.
Állványbeszerzés folyamatban. :)

Sz: Hejesírási hibáim... :DDD

[Szerkesztve]


perempe
(addikt)

Mint tesztképet tettem fel...


hali01
(őstag)

Ez így nem igazán mond semmit.Esetleg készíthetnél egy sorozatot.
Mondjuk 70,100,150,200mm-en és mindegyiknél többféle rekesznyílással.
Állványon távkioldóval és tükörfelcsapással.Mint pl ThufirHawat a 400as soligorral.

[Szerkesztve]


Stitch
(őstag)

Van köztük jó makró, az ekkora képeket nézve nincs semmi baj ennek a Chinonnak a rajzolatával. A Sonnarral nem készültek azóta képek? Egy ideje gondolkodom egy viszonylag nagy fényerejű (f2.8, f3.5), manuális 135-ös beszerzésén, jelenleg ebben a tartományban nincs semmilyen objektívem..úgyhogy szívesen mégnézném a Sonnar képét nyitott rekesszel (többnyire úgyis azon használnám), teljes felbontásban.

perempe: hali01-nek igaza van, az általa leírt módszerrel készült tesztképekkel tudnánk valamit kezdeni. Egyébként nem lehet, hogy bemozdult?


Jinxx
(senior tag)

Múlt hétvégén nem tudtam vele csinálni egyet sem, mert nem volt rá időm, de most hétvégén csinálok, és felrakok majd párat. Kipróbáltam a Chinont szűk rekesszel, az eredmény ez lett:[link]


hali01
(őstag)

Csak neked,csak most és csak itt.:))
Chinon 135/f2,8: [link]
Minden fájlnév tartalmazza a rekeszt.
Az óvónéni borzalmas fényviszonyok mellett iso800-on készült.Ezt számold bele.


Jinxx
(senior tag)

Sajnos az obi hibája miatt (valószínűleg) nem sikerült értelmes képet kicsiholnom a hétvégén. Minimális a mélységélesség, talán nincs is éles pont, iszonyat lágy a képe, a rekesz is szar és csak 3.5ön tudtam használni. Vissza is adtam a gazdájának. Szerintem gyárilag nem kéne ilyennek lennie, de nem rongállak benneteket képekkel, mert rosszat álmodtok.


Stitch
(őstag)

Hmm..nem tudtam sok mindent levonni ezekből, az óvónénin meg tényleg látszik, hogy rossz körülmények között készült. Egyébként szívesen megnéznék teljes méretű, f2.8-on és f4-en készült képeket, mivel igaz, hogy általában nálam 13x18cm a cél, de jobban sikerült képekből szoktam 30x45cm-es nagyításokat is készíttetni és ekkora méretben már kijön, ha egy kép életlen, lágy. Azonban úgyis OM végű, fényerős kistelét keresek, ezért miattam felesleges ilyen képeket belinkelned. :)

Jinxx: Nyitott rekesszel is ki kell, hogy nézzen valahogy az a kép..nem lehet, hogy be is mozdultak? Nem volt belül koszos, gombás az objektív?


BEE
(addikt)

Most próbálgatok egy Meyer ( Praktica ) 135/2.8-at.
Ha érdekel valami szóljál.

BEE


Stitch
(őstag)

Hello!

Ezekről az objektívekről szól ez a téma, úgyhogy nyugodtan linkelj be (lehetőleg minél nagyobb felbontású) képeket, a használt rekesz megjelölésével, engem konkrétan f2.8-on és f4-en érdekel a dolog. Magáról az objektívről is írhatnál pár sort, meg hogy honnan, mennyiért sikerült beszerezni. Erről a fajtáról van szó egyébként: [link]? Pentax K10d-vel nyomod, igaz? Akkor a viszonylag pontos fókusszal nincs gond, viszont a bemozdulást jó volna elkerülni (a stabi ellenére)..esetleg állványról (MLU-val) készült képeid nincsenek?


perempe
(addikt)

Milyen digin? Kérhetek mintát?


Jinxx
(senior tag)

Koszos biztos nem volt, mert azzal kezdtem, hogy megtakaritottam, meg megnézegettem. Az a gáz, hogy már a keresőben sem adott éles képet. Tekered, tekered, már majdnem éles, és még az éles tartomány előtt átesik a ló túloldalára és kezd megint elmosódni. Próbáltam közgyűrűvel makrózni, atomstabilan az asztalra rakva, de itt is ugyanez volt a helyzet. Szerintem le lett ejtve, vagy valami történhetett vele, de mivel már visszaadtam, már nem tudok vele foglalkozni. Viszont találtam egész olcsón szinte VADIÚJ! KARCMENTES! 135/2.8-at (ha jól tudom vivitar) És állam leesett, hogy van még ilyen obi ilyen jó állapotban. Valószínű hamarosan elmegyek a boltba az átalakitóval, és megnézem mit tud. Élvezet volt kézbevenni. :DDD Imádom, ha egy obi fémből van, és nem vacak műanyagból. :C


hali01
(őstag)

Megtaláltam a Chinon rawjait.
Akit érdekel töccse: [link]


BEE
(addikt)

Mostanában annyira el van fáradva a PH! és a képfeltöltők,
hogy inkább elküldöm mélben az érdeklődőknek.
Ez nem a belinkelt tipus, ez bajonetes csak át lett alakítva K-ra.
Régen Prakticáztam, abból van itthon némi készlet.
Végigpróbálom az összes optikát ahogy az időm engedi.

Erről az obiról hirtelen annyit, hogy felrakva megváltozik a gép kinézete,
fogása, súlypontja a kitobikhoz képest.
Szűrőméret 55mm és ezt majdnem teljesen kitölti a frontlencse,
kíváncsi leszek a fényerő összehasonlítására.
Fókusz visszajelzés volt még F11-en, kitobival F8-on.

2,8-on elég lágy, de 4-en már egész jó, ezt tartja 11-ig, 16-tól lágyul.
Képeket majd küldöm.

BEE


Stitch
(őstag)

Kösz a képeket! Külön jó, hogy küldtél más objektívekkel készülteket is. Egyébként úgy van ahogy írtad, már f4-en is teljesen jó képet ad, gondolom meg vagy elégedve vele. Milyen objektívjeid vannak még abban a készletben? :)

üzenetek