MILC felhasználók szakmai topikja - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Csak a bánatom sírom el:

Napok óta van egy becsípődésem, hogy tök sokat fogok a nyáron jönni-menni, ahol tök jól jönne egy X100-as (bármi T-től felfelé) a Fuji "nagyvas" mellé, de mocsok drágák. Még az X100T is 300 környékén megy, pedig egy idén 10 éves, mai standardok szerint eléggé régi váz az X-T1 érából. Annyira jó lenne ha végre lecsengene ez az irreális hype.

Amint a divatmajmok elkezdik önteni a piacra majd a polcon porosodó X100-asokat, nyilván lesz egy masszív árcsökkenés, de ki tudja mikor.

Sajnos az X-E vonalon sem vagyok kisegítve, ha fel is bukkan egy-egy X-E3-as, akkor is inkább 180 körül, mire ráraksz egy 27mm f/2.8-at, már az is közel 300 ezer és buktál egy fényértéket, cserébe modernebb a gép.

A Youtube tele van "best cheap X100 alternatives" videókkal, főleg MFT vázak (hiszen eddig eléggé lenézett rendszer volt és eddig olcsók voltak), de amint nagyot meg egy ilyen gépről készült anyag, azok is megdrágulnak. Most eszembe jutott a Panasonc GM5, gondoltam csak nem lehet olyan drága... MPB-ről mire ideér már majdnem 250k. De olyan Olympus PEN gépek is amik nemrég még 60 ezerért voltak az emberek után hajítva, már 140k körül járnak. Őrültek háza van.

A gyártóknak (mindegyiknek) fel kéne pörgetnie a kompakt vázak fejlesztését, mert látszólag most van egy hype, amit meg lehet lovagolni. Abból egyik sem profitál, hogy irreális árakon cserélnek gazdát a gépeik a használt piacon.

üzenetek