MILC felhasználók szakmai topikja - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

"Felnőttek vagyunk, el tudjuk mi dönteni a dolgok (aktuális) értékét, és nem is feltétlen azok alapján döntünk, hanem a kedv, érzelmek, stb."

Én ezt tökre élem és nagyjából ezt tudom mondani a "miért nem fotózol telefonnal" kérdésre is, hogy ez kizárólag érzelmi dolog. A barátaim vagy családom tökre megvolna azzal is, ha a telefonnal készült fotókat kapják meg, de ez inkább nekem fontos. Nem azért, mert fúj telefon, hanem mert az AI miatt a fotózás egy annyira marginális szegletbe fog visszaszorulni a tömegkommunikációban, hogy ezt az ember vagy önmaga szórakoztatására műveli vagy inkább ne csinálja egyáltalán.

Hogy akkor mégis miért nem veszek meg egy tetszőleges Fujifilm X100-at másodgépnek az szintén érzelmi dolog: Most van egy influencerek által felfújt hype, ami minden szóba hozható alternatíva árát is felhajtotta. Viszketek tőle, hogy a hype adót kifizessem valamiért, amin nem múlik az életem, maximum csak a kényelmem. A Fuji topikból simán tudnék hozni 10 évvel ezelőtti posztokat, hogy már akkor akartam egy X100-at, de úgy voltam vele, hogy "majd akkor, amikor megengedhetem magamnak, hogy puszta szórakozásból erre költsek". Most megtehetném, de a hype adót kihagynám. Megvárom, míg elül a diliház zaja.

Amúgy is most költöttem el egy valag pénzt videós cuccokra. :D

üzenetek