MILC felhasználók szakmai topikja - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

De megint a szakmaiatlanság relativizálása megy, miközben nem az olvasó/néző dolga lenne, hogy eldöntse mi a valóság és mi a teljes süketelés (jó ha képes erre, de ne ez legyen az alapfeladat). Én eltöltöttem 6-7 évet az újságírásban és már azelőtt kiszálltam, hogy az influencer kultusz elkezdte a szakmát szétforgácsolni, szóval semmi személyes nincs benne, de azok az áltudományos süketelésbe oltott tévhit terjesztések amiket a Northrup páros művel, azoknak a tizedéért kivágnának egy szerkesztőségből, mint macskát szarni.

Szóval lehet a vertikális tengelyen egy polcra helyeztem velük a Chris-Jordan párost, de horizontálisan máshol vannak. Utoljára a Dpreview időkben jelent meg a videóikban releváns gondolat amiből kiderül, hogy tesztelték is a gépet, nem csak teleshopos porszívóügynök módjára bemutatják, azok is felületes anyagok voltak, de a Dpreview ezeket a videókat az írott anyag meghosszabbításaként kezelte, míg a PetaPixel egy jópofáskodó hírportál volt mindig is.

Az újságírókat sem kell glorifikálni, meg tévedni emberi dolog, de egyfelől ők nem csak magukért felelnek, hanem egy szerkesztőség, lap és kiadó reputációjáért is (ami egzisztenciális felelősség, mert onnan ki lehet rúgni), ráadásul egy szerkesztőség úgy strukturálódik, hogy egy anyag átmegy több kézen is (legalább egy szerkesztőn vagy rovatvezetőn), ami legalább kísérletet tesz a hibák minimalizálására.

[ Szerkesztve ]

üzenetek