Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


haruspex
(aktív tag)

Mivel natív obik vannak milcre is nem tudom, az miért akkor nagy hátrány, hogy nem kell a gyújtótávot szorozni, Most manuál üvegre gondolsz (az, hogy néha eljátszik mf-al az nem azt jelenti, hogy mindig szeretné szívatni magát szerintem, de ha mégsem akkor legyen mk.1), vagy a af-sre, mert akkor az adaptert is ki kell fizetni, meg lehet, hogy az akár egy használt kitobjektívet rész sem fog beleférni, nem lesz teléje ami volt, stb... Plusz az FF nagy előny makróra is.. ja nem.

Nem rossz gép A7 ii, de nem tudom miért kell szívatni a kérdezőket, ha véletlenül elhiszi amit írsz, aztán beleugrik egy olyan rendszerbe amiben nem tud semmit kifizetni, és a céljainak sem felel meg igazán. De legalább Sony, vagy legalább full frame....

Leírtam, amit ajánlottam, de akkor még egyszer. Szerintem mivel ez a legtöbbünknek csak hobbi, véges kerettel, ezért kompromisszumokat kell kötni, még ha másmilyeneket is mindenkiknek. Szűkös keretből inkább veszek egy elfogadható vázat egy megfizethető rendszerben, és ehhez veszek egy vagy két drágább objektívet, akár fényerős fixet., majd ha nagyon elavult a gép mögüle akkor azt cserélem. Ehhez nyilván utána kell nézni a rendszernek, itt rontják el a legtöbben, erre szoktuk írni, hogy objektívet nézz, meg rendszert, és ez szokott itt lenni a gondunk pl. a Sony APSC-vel

FF-et akkor érdemes venni amatőrnek szerintem mindenképpen kell a jó térérzet, meg a vékony DOF. Mert ezt ilyen szinten kroppos rendszerrel nem lehet elérni. De ez viszonylag kevés témánál a legfontosabb szempont. Viszont ez ugyanúgy visszaüthet. (Ha rekeszelned kell pl. mert két egymással beszélgető embert fotózol, vagy videózol kevés fénynél elég gyorsan elveszik a szenzorelőny.) Amúgy hiába jobb a képminőség, az plusz pénz meg súly, és méret.

HA valaki akar venni valamilyen új felszerelést, akkor azt kell átgondolnia, hogy a következő két dologból az egyik igaz-e rá legalább: jobb képeket készít vele, vagy többet. Pl, egy olyan obi, ami hiányzik többször, pl. a nagyobb látószög, miatt nem tudok meglőni pár dolgot, mi kell hogy magammal vigyem a gépet, és használjam, (legyen kisebb, kell egy vaku, stb), vagy pl legyen fényerősebb obi, hogy ki tudjam emelni a modellt. Minden más esetben csak nem kell újabb kütyüt venni.

Ezt ajánlom

[ Szerkesztve ]

üzenetek