Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


nozs23
(addikt)

Pont annyi részletért cserébe valóban kevesebb a zaj.


Roxx
(tag)

Sziasztok.Egy olyan kérdésem lenne,hogy ég full frame gép és egy sima apsc gép(pl.egy Canon 60D és egy Canon 6D) által készített kèp között mekkora különbség van?úgy értem,hogy általánosságban véve élesség,színek,stb...


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

más a színszűrő, kiolvasás, stb. végülis tök egyforma egy seat leon meg egy golf, mert ugyanarra a VW platformra épül.


Neck
(veterán)
Blog

Ha nagyon kezdő vagy, és csak nézegeted a gépből kieső JPG-ket, olyan nagy különbség nem fog feltűnni - maximum az árában és a méretében. Hacsak nem nagyon magas ISO-n lősz képeket tök sötét környezetben, ott általában észrevehetően több a zaj egy APSC gépen egy bizonyos ISO felett.


t72killer
(titán)
Blog

Bár a különbségekre akartad kihegyezni, de még jó is a hasonlat :DDD. Szted legyorsulja ferrari módjára a leon a golfot?

Igen, rengeteg dolog eltér, pl nekem baromira tetszik a fujikban a Moiré-mentesség (az új mintázatot mondjuk nem ártana, ha a LR és egyéb menő raw converterek rendesen meg is tanulnák mondjuk). De a motor ugyanaz.

Nekem octaviám van, már ült benne olyan, aki azt mondta, h ez egy passat, cs 1-2 dolog hiányzik :DDD


NandorHUN
(addikt)

Általánosságban FF gép esetében nagyobb a dinamikatartomány, a szenzor több fényt gyűjt, így sötétben jobb, illetve azonos ISO értékeken nem olyan zajos a kép. Pl. APSC ISO 6400-n fekete háttérnél már elég zajos, nem szép, új FF gépek meg még jók akár 12800-n is.

Nagyobb ISO meg azt is jelenti, hogy kissebb záridőn tudsz képet lőni, vagyis kevésbé fog elmosódni a képed - akár ha mozgást fotózol, akár ha kézben tartod a kamerádat.

+ FF esetén "jobb" a DOF, azaz ha olyan képet akarsz csinálni, ahol nagy a háttérmosás akkor FF abban is jobb. Pl. bizonyos "képeket" nem lehet reprodukálni kisebb szenzorral pl. 16mm f1.4 képet APSC nem fogod tudni reprodukálni, mert nem létezik rá olyan lencse ami tudná ugyanazt.


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Kérdés persze, hogy mennyire valós felhasználás full frame-en egy 16mm-es 1.4-es obit teljesen nyitott rekesszel használni, mert szerintem valami nagyon ritka helyzet lehet.


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

csillagozni, de ott meg profibb szinten ott vannak a hullámhossz-szűrők és multiexpo. inkább egy 24/1.4 racionálisabb lenne, 20 mm alatt inkább a rajzolat és torzítás számít, nagylátót úgyis rekeszelve szokták használni legtöbbször:U

[ Szerkesztve ]


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Csillagokat teljesen nyitott rekesszel fotóznak? Még sosem csináltam ilyesmit. Biztos elég messze és egy síkban van az élesség az biztos. Én azért ott is rekeszelnék 1.4-ről egy 2 körülre, de nem tudom, hogy az mivel járna csillagfotózás esetén. Gondolom az expóidő miatt, hogy ne legyen csíkosodás.


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

a hiperfokális távolságtól kifele minden éles. azaz amikor végtelenre állítod. persze ehhez olyan minőségű optikai rendszer kell, pontosan illeszkedő bajonett, jó fókusz kalibrálás stb. (pl. samy 12-nél az első szériánál volt hogy az optikai végtelen egy kicsivel visszább volt a jelölésnél)


t72killer
(titán)
Blog

Max nagyobb telénél - illetve ha apsc-n használsz vmi nagyonjó FF üveget. Nyitva kómahiba nélküli FF nagylátó tudtommal nincs.


soldier2
(őstag)

Ezt olvastam (Samy12) én is, de az enyémen mintha helyén lenne a dolog (ütközésig tekerve szokott jó lenni). Ezt te hogy érezted?
A hétvégén próbálgattam, meglepődtem mennyire lágy f/2-n, f/4-en viszont életre kel.

[ Szerkesztve ]


NandorHUN
(addikt)

Igaz. Nekem sokszor még 30mm-es APSC-n is nagyon sok az F1.4-es DOF (ami FF esetén F2.1-n felelne meg).


NandorHUN
(addikt)

Sziasztok!

Kérdésem lenne, fotoplus-ról mi a véleményetek, mint bolt? Megbízhatóak?


kacsyx
(aktív tag)

A pécsit ismerem, teljesen.


t72killer
(titán)
Blog

Most dobtam ki féltucat családi képet (kb egytucatból :B), mert vagánykodni akartam f2-n az 50es obival, gondoltam majd szuperül egy fókuszsíkba pakolom a szereplőket - nem jött össze, marad az f4:)).


vihartigris
(őstag)

Teljesen korrektek, megbízhatóak (már vásároltam tőlük), nyugodtan vásárolhatsz tőlük.


grigo
(őstag)

Én már vásároltam náluk, objektívet is számíttattam be, fotókat is hívattam elő náluk teljesen rendben vannak, korrektek. Nem is értem miért merült fel a kérdés, szerintem a legajánlottabb magyar üzletek között vannak. Nem kell félni szerintem.


Neck
(veterán)
Blog

Olvastam tesztet
linkeld be kérlek, kiváncsi vagyok rá.


t72killer
(titán)
Blog

Mathieu Gasquet cikke lehetett, ő sem ás teljesen a rendszer mélyére: a nikont sok tekintetben a "vásárlónak kell befejezni", mindenre értelemszerűen neki se volt ideje - azaz:
1. a videón 12800+ ISOn látható nagyobb zaj azért van, mert a nikon nem csinál zajszűrést -> irány a resolve, TNR
2. nincs beépített log -> irány: picture profiles, saját magadnak faragsz ízlés szerint log-profilt a picture control utilityben.
3. az autofókuszt, követést, stb finomhangolni kell

üzenetek