Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Henka78
(csendes tag)

Üdv Mindenkinek!

Szeretnék vásárolni egy gépet, ami egy fokkal már komolyabb mint a jelenleg használt alap Canon.
A felhasználási terület ingatlan fotózása lenne. A cél nem az lenne, hogy mesterségesen csodálatos legyen minden lakás/ház, csak lehetőség legyen egy kicsit profibb képeket lőni.
A felbontás lehetősége sem kellene, hogy az egeket verdesse, mert sok oldalon butítják vissza a képeket, de legalább a beállítások lehetősége meglegyen.

Méret, súly, kevésbé releváns, az extra-strapabíróság sem fő szempont.
Videó megfelel átlagos minőségben.
Első körbe új gép érdekelne.
Speciális igény nincs.
Lehetőség szerint valami olyan alapgép kellene, aminél idővel még lesz lehetőség fejlesztésre. (ha egyáltalán ezért a pénzért nem csak komplett darabok vannak)
A gépre szánt összeg 150 k, nagyon max. 200 k. Objektívvel együtt.

Szívesen veszek minden építő jellegű információt, mert nagyon az elején vagyunk és teljesen laikusak.
Előre is köszi :R


PuMbA
(titán)

Ennyiért csak használtan van komolyabb gép :) Az objektívvel együtt meg még jobban megnehezíti a dolgot. Milyen objektíved van most az alap Canon gépedhez?

[ Szerkesztve ]


Henka78
(csendes tag)

Inkább fordítsuk meg a dolgot. A leírt felhasználáshoz min. mekkora összegre lenne szükség, hogy egy alsó kategóriás (értsd. a cserélhető objektíves kategóriában), de már értékelhető gépünk legyen?
Milyen konfigurációt tudnál ajánlani?
A Canon-t hagyjuk, az nem cserélhető (rosszul fogalmaztam a kérdést)


vihartigris
(őstag)

Vegyél a meglévő gépedre egy 10-18 STM obit és ki fog tárulni előtted a világ.
Amire kell azt a mostani géped is tudja.
75.000,-Ft-ból megúszod.


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

+ lightroom + valami fancy CC preset.


PuMbA
(titán)

Ja, értem. Akkor majd a többiek is ajánlanak többféle márkájú gépet, mert van több választási lehetőség. Canon oldalon M50 van és arra EF adapterrel tudsz tenni 10-18-as STM obit. Használtan megvan 200k-ból. Újonnan kicsit több.

[ Szerkesztve ]


Henka78
(csendes tag)

köszönöm, ez kiindulásnak teljesen megfelelő.

neked is vihartigris
:R


nozs23
(addikt)

Nekem is ez jutott eszembe, az utomunkat semmilyen gep nem fogja potolni, es az ilyen felhasznalasnal legalabb annyira fontos, mint maga a foto.

[ Szerkesztve ]


MrChris
(nagyúr)

Ahogy a többiek írják a 10-18 STM obiból indulj ki, mert épület belsőket leginkább az ultra nagylátóval tudsz bemutatni. Nemtom milyen vázad van de ez alá akár 600d szintű is megfelel. Valamint egy könnyű, gyorsan összecsukható kis állványt is használnék. Nekem Cullmann neomax 240(/260) van gömbfejjel és pikpakk kinyitom, gyorsan rátehető a váz a mini cseretalppal, így mehet a hosszú expó, vagy egy hdr. Utóbbi az fényes ablak-bútor árnyékok miatt praktikus, nem művészbűvészkedésért.


tvamos
(nagyúr)
Blog

Ha egy kicsit hozzatesz az altalad ajanlott konfighoz, akkor az Canon M50-re vehet egy Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM obit ujonnan is, es nem kell adapterezni. Szerintem ez a szet olyan 180-220 + AFA lehet.


PuMbA
(titán)

Ez is jó megoldás, bár az az 1mm tud számítani ilyen széles látószögben. Kéne egy összehasonlítás :)

[ Szerkesztve ]


MittuDomain_
(őstag)

Ha széles látószög, a natív Rokinon/Samyang halszem az ultimate megoldás szvsz. Csak lehetne olcsóbb.


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

75 pénz körül szokott lenni. btw minap volt nálam 12/2, totál más világ a 16/3.5-höz képest (xc kitobi kezdő)


PuMbA
(titán)

Jó, de azok zoom obik? :)


MittuDomain_
(őstag)

Oké, de a nagylátó, nagy fényerő, zoom, plusz esetleg átfogástól független f érték a prémium/pro/art vonalak sajátja. Egy halszemet lehet crop-olni, annál nagyobb látó nem kell senkinek szvsz.
Van 360as kamerám, hidd el, az sok. :DD

Csizmás: oké, alapjában megéri, de én olcsójános vagyok. Ha 160 volt az APSC MILC váz, és már van hozzá 3 üvegem (amik együtt többet érnek, mint a váz - és nem nagyon tudom őket átvinni FF-re ha váltanék), nem akarok még egy rakat pénzt "kidobni". Ha lenne valami Meike/Yongnuo/stb féláron, már lenne. Nem zavarna az stm motor hiánya, úgysem videózok hogy bejöjjön a zaj. Meg egy halszemmel ki akar videózni. ;)


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

a 12/2 mf. am. nézz rá eglobal/einfire hogy mennyiért adják, sztem kari előtt még kupont is ki tudnál sírni a supporttól 5-10%-ra pluszban.


Neck
(veterán)
Blog

továbbra sem értem az IBIS sztorit, többen is írják, hogy csak Z Mount objektívvel megy a 5 axis, amúgy 3, és abból is csak 1 axis az IBIS, 2 a VR.


PuMbA
(titán)

"amik együtt többet érnek, mint a váz - és nem nagyon tudom őket átvinni FF-re ha váltanék"

Pedig a váz a legkisebb tétel a fotózásban. Objektívek, vakuk, háttér, softbox, memóriakártyák, állványok stb., sokszorosába kerülnek együtt, mint a váz :) Ráadásul APS-C-n jobban kell az f/2.8-as obi kevés fényben, mint FF-en.

[ Szerkesztve ]


t72killer
(titán)
Blog

tulajként nekem se világos, hogy lehet ezt tesztelni:F?


Zoleee89
(aktív tag)

Sziasztok,

Első cserélhető objektíves gépem megvásárlásán gondolkodom, de tapasztal hiányában nem biztos, hogy jó döntés hoznék, ezért is fordulok hozzátok egy kis segítségért.
Előreláthatóan leginkább utazáskor és táj fotózóskor lenne használva a gép, de néha portré és családi képek is készülnének vele.

Amit eddig nézegettem Nikon D5300-5500-5600 vázak 18-105-ős kit objektívvel kezdő szettnek, 20e expo alatt.
Viszont ismerősöm ajánlott egy MILC gépet, Sony A6000 16-50 kit objektívvel. Róluk semmit sem tudok és milceket sem ismerem.

Mennyire számít egy MILC esetében, hogy mennyi képet készítettek már vele eddig? Milcek esetében is van tervezett expo számuk, mint a Nikon esetében 100e expo?

Későbbiekben vásárolnék még hozzá további objektíveket is annak az iránynak megfelelőt amelyik megtetszett.

Árban 130-150eFt körül szánnék rá, első sorban használt gépben gondolkodom és szeretném minél jobban kihasználni a rá szánt összeget.
Ti melyiket ajánlanátok leginkább? Vagy van-e ilyen árban más alternatíva még ami jobban megéri?

Mire érdemes figyelni használt MILC és DSLR vásárlásakor?

Előre is köszönöm a segítségeket. :R

üzenetek