Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


tvamos
(nagyúr)
Blog

A Panakban nincs PDAF, szerintem azzal kuzdelem az. Az Oly eppen halni keszul, azt sem vennek. Ilyen aron a Sony A6000 van, ami nem sok mindenben jobb mint az M50, sot, talan semmiben. En szerintem az A6300 mar jobb, (nekem nem jonnek be a jpegjei, mas meg azt mondja, hogy teljesen jol beallithato,) de arban huzosabb. Illetve az A6100/A6400 nagyon tuti, csak boltban probaltam, de nagyon tetszenek.
Szoval ennyiert nem nagyon kapsz jobbat, a Canon M50 eleg tuti, es eleg gyors maga a vaz is, meg a DPAF tokre jol mukodik. Szenzorban (ISO, dinamika) domborithatott volna azert jobbat a Canon.
De ez az en magan velemenyem.


nikkor
(aktív tag)

Köszönöm a részletes válaszodat.
Én is úgy látom, hogy ennyi pénzért ez a legjobb kompromisszum.
Az M6 Mk2-nek nyilván jobb a szenzora, de meg is kérik az árát.


tvamos
(nagyúr)
Blog

Nyilvan. Azert fogdosd meg az M50-et, probalgasd, nehogy csalodas legyen egy Nikon utan! En azt szoktam javasolni, hogy vigyel a boltban SD kartyat, keszits nehany fenykepet, es nezd meg szamitogepen utana.


NandorHUN
(addikt)

18-135-t tudom ajánlani. :)
Nekem főleg a méret miatt jött be. Tudáshoz képest elég apró .


nikkor
(aktív tag)

Sony-ra gondolsz.?


NORBl
(aktív tag)

Sziasztok!

Pár hónapon belül aktuális lesz egy gép vásárlása.

Teljesen kezdő lennék, de érdekel a téma. A keret 100 k környéke.

Még annyi lenne a csavar, hogy a barátnőmmel együtt használnánk. Szóval szerintetek létezhet e olyan gép ami kényelmes lehet mind a kettőnknek fogásügyileg, mert azért van méretbeli különbség mancsok tekintetében. :D

Én tökre szeretek makrókat fotózni telóval, de gondolom valami olyan géppel kéne kezdeni, ami ilyen kicsit mindenes, de semmilyen stílusban nem tudja hozni a maxot, de legalább ráérez az ember, hogy merre felé menjen következő gép vásárlásnál.

Tudnátok segíteni milyen gépeket nézzünk meg, fogdossunk meg?


Dr. Akula
(nagyúr)

[link]

Nagy nyeleket ilyen árkategóriában ne várj, olyan fél milla (+obi) környékén kezdenek megjelenni.


nikkor
(aktív tag)

A Canon objektívje (még ha minimálisan is, de) kisebb és könnyebb.


NORBl
(aktív tag)

Ez jóféle? Kezdésnek jó lehet?


Dr. Akula
(nagyúr)

Gondolom azért ajánlotta a topik gazdája. :) Ránézésre korrekt cucc, még IBIS-t is tartalmaz (igaz csak 3 tengelyes, nem 5, de legalább van).


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

nincs EVF, ez fontos :U azonkívül jó vétel, gazdasági oldaláról nézve.


vEgGg
(csendes tag)

Sziasztok!

Profi(bb) MILC vagy DSLR vásárlás kapcsán érdekelne a tapasztaltabbak véleménye.

Bővebben: Lassan 7 éve használok - nagyrészt hobbi jelleggel - egy Canon 600D-t, amit az utóbbi 1-2 év során egyre inkább birtokba vett az asszony, aki hobbi mellett már hivatásszerűen is használja (termékfotók, "hangulatképek" egy cég insta profiljára stb...). Neki szeretnénk egy új, full frame szenzoros gépet venni, ami alkalmas a mindennapi használatra, és emellett videóban sem rossz. A keret 500.000 HUF környéke lenne (új ár, boltból vennénk cég nevére), ami már tartalmaz 1db elfogadható zoom objektívet. A FF mellett feltétel még a kihajtható kijelző, mert megszoktuk, és sokszor hasznos.

Fentiek alapján én eddig az alábbiakat nézegettem:
- Canon EOS 6D Mark II + 24-105mm 570.000 HUF
- Canon EOS RP + 24-105mm 500.000 HUF
- Sony A7 III +28-70mm br. 650.000 HUF (bár ez már kissé túl van a tervezett kereten, de ha annyival jobb is, talán meggyőzhetők vagyunk)

Tehát, amint látható, nem feltétlenül ragaszkodunk a DSLR-hez a mai MILC-ek mellett. A Canonok mellett az az indok szól, hogy a 600D miatt már valamilyen szinten otthon vagyunk a kezelésében. A Sony videóban erősebb, illetve azt olvastam, hogy low light szituációkban is jobb, a Canonoknak viszont sokan jobban szeretik a színvilágát. Szóval kissé tanácstalan vagyok, és érdekel, hogy ti mit vennétek, illetve, van-e olyan gép, ami még a fenti szempontok alapján játékba kerülhet. Köszi előre is!


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

a sony 28-70 nem a legacélosabb finoman szólva, viszont az RP egy elég jó platform, főleg a 24-105-el kezdésnek. btw ha csak váz, akkor a fentiekből az a7m3 :DD

ui: hobbizni ff mindenképp? biztos kell a többlet súly?

[ Szerkesztve ]


p_adam
(addikt)

A kolléga szerintem az itthon árakat veszi alapul, ott pedig az RP-hez adott 24-105mm f/4-7.1 optika a Sony szintjén van, nem a 24-105mm f/4L optika, ami sokkal-sokkal jobb.


vEgGg
(csendes tag)

Köszi a véleményt.

Valójában ez már nem csak hobbizás lenne. A termékfotózás és a céges insta már így is (fél)hivatásként megy egy ideje, ebből lenne még több, illetve nem kizárt, hogy fokozatosan egyéb irányok is bejönnének. Persze mindezek mellett is jogos lehet a kérdés, hogy kell-e a FF. Nyilván nem feltétlenül, de valami oka csak van annak, hogy a profik is ezt preferálják, és ez nem minden esetben magyarázható a minőségbeli különbséggel. De ez már egy másik beszélgetés/vita témája lenne... :)


vihartigris
(őstag)

Nem a legacélosabb a Sony 28-70, de bőven használható.


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

+vihartigris

igen, plasztik kitobi szintjén az RF nagyobb átfogással ad kb. megegyező képminőséget, ezért bátorkodtam azt javasolni :B de (#55175) vEgGg alapján inkább a7m3 ha előre is néz a fejlesztést illetően.


vEgGg
(csendes tag)

Valóban nem ugyanaz. Lehet kapni az f/4L-el is, úgy 650.000, de abban már egy EF adapter is benne van.


kacsento1
(senior tag)

Ha már munkáról lenne szó, akkor fontosnak tartanám előtérbe helyezni a dupla kártya slotot is. Fő a biztonság. Én is emiatt gyúrok az a7iii felé. A másik pedig, hogy tárgy fotónál még jól jöhet, ha a vázat tudod usb-n keresztül tölteni. Bár azt én se tudom, hogy ez akksi nélkül is megy e, vagy ez esetben is kell a vázba az akksi? Mert ha nem akkor elég jól lehetne kímélni a nem túl olcsó gyári akksikat.


p_adam
(addikt)

Az EF adapter minimum egy 20-as (és nagyon hasznos)
Azt a maradék 130ezres felárat meg bőven megéri az f/4-es objektív - amennyiben emellett döntesz, én a másik opcióval nem is foglalkoznék.
A Sony A7III + 24-105mm f/4 kombináció 920ezer Ft jelenleg, tehát ott ez a felár arányosan sokkal több.

üzenetek