Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


vEgGg
(csendes tag)

Sziasztok!

Profi(bb) MILC vagy DSLR vásárlás kapcsán érdekelne a tapasztaltabbak véleménye.

Bővebben: Lassan 7 éve használok - nagyrészt hobbi jelleggel - egy Canon 600D-t, amit az utóbbi 1-2 év során egyre inkább birtokba vett az asszony, aki hobbi mellett már hivatásszerűen is használja (termékfotók, "hangulatképek" egy cég insta profiljára stb...). Neki szeretnénk egy új, full frame szenzoros gépet venni, ami alkalmas a mindennapi használatra, és emellett videóban sem rossz. A keret 500.000 HUF környéke lenne (új ár, boltból vennénk cég nevére), ami már tartalmaz 1db elfogadható zoom objektívet. A FF mellett feltétel még a kihajtható kijelző, mert megszoktuk, és sokszor hasznos.

Fentiek alapján én eddig az alábbiakat nézegettem:
- Canon EOS 6D Mark II + 24-105mm 570.000 HUF
- Canon EOS RP + 24-105mm 500.000 HUF
- Sony A7 III +28-70mm br. 650.000 HUF (bár ez már kissé túl van a tervezett kereten, de ha annyival jobb is, talán meggyőzhetők vagyunk)

Tehát, amint látható, nem feltétlenül ragaszkodunk a DSLR-hez a mai MILC-ek mellett. A Canonok mellett az az indok szól, hogy a 600D miatt már valamilyen szinten otthon vagyunk a kezelésében. A Sony videóban erősebb, illetve azt olvastam, hogy low light szituációkban is jobb, a Canonoknak viszont sokan jobban szeretik a színvilágát. Szóval kissé tanácstalan vagyok, és érdekel, hogy ti mit vennétek, illetve, van-e olyan gép, ami még a fenti szempontok alapján játékba kerülhet. Köszi előre is!

üzenetek