Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


p_adam
(addikt)

Totál egyéni megítélés kérdése, de én ezekre az olcsó kit objektívekre azért nem vesztegetném a pénzt, mert elvész vele az egyedi kinézet. Videózni pl. jó lehet.
Egy 24-105/4 kaliberű dolognak már van sokkal több értelme (főleg a Canon esetében, ahol nincs stabilizálva a szenzor) és a képminősége is elég jó, sokoldalú, közelpont se rossz, tehát tárgyfotózásra is többé-kevésbé megfelelő.
A Sony vázakhoz vannak Tamron objektívek is, de annyira azok sem olcsók.

Ha már 600-at vázra költesz, akkor az objektívekre is célszerű zsebbe nyúlni, hogy ki is használd amire pl. az eléggé izmos AF rendszere képes, erre utalt az előző hozzászólás vége.
A drága FF váz + olcsó objektív szép képminőséggel nekem csak a régi manuális objektívekkel működik (a Canon EF adapterezés talán a legolcsóbb AF-ben, illetve a Sony gépekhez vannak olcsó fixek amikhez nem kell adapter, így a méretük is kisebb), de egy kezdőnek nem biztos, hogy ez való (meg akkor már ennyi erővel lehet a váz is olcsóbb, mint az RP vagy egy eredeti Sony A7 ami AF-ben meg sok minden másban gyenge, de nagyon szép képeket gyárt fillérekért)

[ Szerkesztve ]

üzenetek