Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Parci
(HÁZIGAZDA)
Blog

a megfelelőkről beszéltem. úgy mint például zd 12-60 kontra nikon 16-85 vr (mindkettő 24-120 mm ekv.). a nikont ráadásul elismeri mindenki, jó is. leszámítva, h a 12-60 még sokkal jobb.


Parci
(HÁZIGAZDA)
Blog

de, hogy pro-pentax is legyek: a pancake-eket nagyon irigylem, bár nem akarnám annyiért megvenni őket úgy sem. de akkor is.


Parci
(HÁZIGAZDA)
Blog

meglátjuk, mit tud a jövőre megjelenő 20/1,7 és 7-14/4,0 és 14-140/3,5-5,6... ha a 14-140 hozza a mostani leica 14-150 szintjét, igen erős kísértésben leszek :)


pacorro
(aktív tag)

Mit gondolsz a Sony hányat fog abból eladni?

Alpha 900-ból szerintem nagyon sokat. Bár tény, hogy Magyarországon arányaiban kevesebb fog gazdára találni.

Vicces hogy a Sonyt hozod példának mikor ahhoz kevesebb optika van mint a Pentaxhoz.

Nem számoltam össze, de biztos vagyok benne, hogy Sonyhoz nem kapható kevesebb objektív, mint Pentaxhoz (most kifejezetten csak az új Sony és Pentax objektívekről beszélek).


werttzui
(őstag)

Sigma :DDD :DDD Esetleg új gép új obik :F


Parci
(HÁZIGAZDA)
Blog

( valszeg nagyságrendileg több a200 megy majd el, mint a900, bármennyire is kedvező az utóbbi ára relatíve. de persze a saját szegmensében garantált siker az ákilenccáz. )


ottkar
(addikt)

A Digifényképnél elég jó a választék 56 optika kapható a Pentaxhoz de sok pld Tamron Sigma hiányzik(Ami pld nekem is van) a Sonyhoz a Tamron Sigmákkal is 46-ot tudtam összekaparni. :D


Allien
(veterán)

Én kb értem, mit mondasz, csak azt is meg kell érteni, hogy a dolgok nagyobbik részét NEM a magyar (középEU) bérekhez árazzák be. Ergo, én is megnéztem az Oly lencséket, és már a fényerőben is jbbak voltak, mint a többiek. Csak, az árcédulában IS meglátszik ez, azaz szintén ott tartunk, hogy az én anyagi helyzetembe tőlem lehettne csúcsszuperhiper, 10-600mm-s, F1,2-s optikája is (elvi síkon persze), ha esélyem sincsen ebben az életembe megvenni. :DDD Tehát, félre ne érts, tetszett az Oly 5xx-s sorozata, de nekem a Pentax jutott. Szerencsémre, találtam itthon egyből egy 58mm 2-s manuális optikát (M42, Helios 44). Kezdem megszerettni. Csak, sajnos vennem kellene vakut is, de ez most mellékes. :B


rumos14
(nagyúr)
Blog

pár K200D tesztből, amit megnéztem, nekem is az jött le, hogy a jpeg-ek túlélesítettek. persze 1. ezt lehet gépen belül állítani 2. Canon-hoz képest főleg feltűnő, mert ők meg inkább az ideálisabbnál lágyabb alapbeállítást alkalmaznak 3. az élesített képek egy hozzá nem értőnek vszleg jobban tetszenek.
amúgy meg sztem nem kell ezen vitatkozni, én simán besimerem, hogy a Sony-m jpeg képei elég bénák tudnak lenni, alacsony kontrasztú témáknál a részletek mennek a levesbe.
azzal viszont tökre nem értek egyet (nem te írtad, tudom), hogy kvázi mindegy, hogy az ember milyen belép DSLR-t vesz, mert myg mondjuk az én Sony A300-amban nagyon jó live view (ciki megemlíteni, tudom) és beépített képstabi van, egy Nikon D60-ban egyik sincs. persze másban meg jobb, szó se róla, csak nekem ezek a dolgok nagyon nem voltak mindegyek.
jó a topik amúgy :K


sanyixXx
(senior tag)
Blog

hali!

szeretnék a közeljövőben gépet venni. még nem volt soha tükrösöm, kompaktokkal fotózgattam.
ahányszor nekifutok, mindig a canonnál állapodok meg, hogy az kell nekem.
a két, még versenyben lévő darab a 30D és a 450D. előbbit használtan kapom már csak meg emberi áron, az utóbbiból pedig bőséges a kínálat.
melyik kell vajon nekem?
képminőségre nekem mindkettő tökéletes szerintem, de a 30D masszívabbnak, tartósabbnak ígérkezik, míg a 450D-nél ott van a másfélszer annyi Mpixel és az ICS.

használnám családi fotózástól kezdve a rendezvény és partyfotózáson keresztül a koncerteken át a tájképig mindenre.
nézegettem teszteket, de egyik mellett sem tudtam elkötelezni magam. lehet mondjuk, hogy az én hiányosságom...

szívem szerint 40D-t vennék mondjuk, de annak az árából már kijön a másik kettő valamelyik 1 vagy akár 2 objektívvel is.

szemeztem még a Nikon D40x -szel, de az nem ez a kategória, ugye?

köszi előre is :R


rumos14
(nagyúr)
Blog

erre kiváncsi leszek, gondolom te is ;)
ha kérhetem, LR-ot használj, Sharpening 25-ön (alapérték)


rumos14
(nagyúr)
Blog

hát az alap Oly-k és a jó ergonómia sztem elég távol vannak egymástól, a 400-as sorozat meg aztán főleg. konkrétan: nem lehet megfogni rendesen.
illetve kövezz meg, de azért a 400/500-as sorozattal készült képek sztem azért elmaradnak egy belépő Canon/Nikon-tól. mondom ezt Sony tulajdonosként, teljesen pártatlanul.


rumos14
(nagyúr)
Blog

Minolta AF obik túlnyomó többsége használható a Sony DSLR vázakkal. persze nyilván egy A900-ra nem érdemes feltenni egy ősrégi 28-80-ast...


zsity
(tag)

Én komolyan nem értem ezt az állandó rinyálást a 4xx-es oly-k fogása miatt. Annak idején több órás rendezvényeket képes voltam végigfotózni egy prakticával, előtte meg egy exakta-val, azelőtt egy exa-val, amiken még annyi fogás és még annyi markolat sem volt mint egy 4xx-es oly-n...és még mindig nem tört le a kezem. Ámbátor lehet, hogy velem van a probléma és én fogom rosszul a gépet, amikor leginkább az objektivnél fogva tartom és a másik kezemmel pedig leginkább csak megtámasztom.


philoxenia
(MODERÁTOR)

Annyi pénzből kis erőltetéssel már majdnem meglenne egy középformátumú váz+hátfal igazán jó obikkal. ;] Mivel az 5D MarkII nem igazán riportfotós váz tudtommal, a konkurencia majd a középformátum felől jön... :U Le fognak ott is menni az árak szerintem... Pár év kérdése. Öt éve a digit tükrös rendszerek a magyar átlagpénztárcához elérhetetlenek voltak szinte, ma pedig már komolyabb fotósszándékhoz nem is ajánlana senki kompaktot....

Stabikhoz: A K10D-n alig használom, csak beltérben, ha nincs állvány és nem tudom a gépet a kívánt képkivágás miatt sehová sem letenni... Állvány a legjobb stabi tudtommal. Persze amatőr felhasználásra gondolok itt, pénzért fotózva mások lehetnek a preferenciák.... :U

[ Szerkesztve ]


Parci
(HÁZIGAZDA)
Blog

az e-420/e-520 nagyon jó képeket csinál, simán versenyképes bármivel, főleg jpg-ben. igen, iso 1600-tól zajosabb, de nem mindenki a pincében fotózik. ettől még hátrány, csak kezeljük a helyén. az e-420 fogásával nekem semmi bajom sincs, pont úgy kell megfogni, mint az összes manuális gépet kellett uszkve 50 éven keresztül. :)

az e-420 amúgy könnyű is, olcsó is, és marha jók a kitobik, tehát például annak, aki nem akar aztán komoly optikákra költeni, részemről highly recommended. ha stabi is lenne benne, nem tudnék belekötni (jó, pici a kereső... de ha az is nagy lenne, annyira nem tudnék belekötni, hogy én is azt venném e-3 vagy d90 helyett).


Terapeuta
(őstag)

Én azt mondom tekintettel arra, hogy még nem volt tükrösöd, hogy inkább újat vegyél. Így inkább a kisebbet javaslom. Ellenben ha teljesen megbízol abban, akitől veszed, és ha nem zavar a 30D mérete és súlya, akkor azt vedd.

Ezt a súly és méretdolgot nagyon gondold meg, mert abból amit írsz, úgy tűnik, hogy egy mindenes gépet szeretnél, amit viszel magaddal majd mindenhova...alapvetően a 30D már nagy ehhez, bár ez attól is függ, hogy mennyi és mekkora obit cipelsz magaddal...

Tehát egy szavazat a kisebb mellett ...


Terapeuta
(őstag)

Azé' az ISO1600-hoz, sőt a 3200-höz sem kell olyan sok pince :U


Terapeuta
(őstag)

Állvány a legjobb stabi tudtommal. Persze amatőr felhasználásra gondolok itt

A legjobb amatőr állvány a stabi...azt arra találták ki, hogy ne kelljen cipekedni...a profik pedig használjanak állványt :K


Parci
(HÁZIGAZDA)
Blog

nézőpont kérdése, és leginkább úgy lehet eldönteni a szükségességét, h az ember megnézi az elmúlt 1000 képét, és megvizsgálja az iso 1600+ -osak arányát. persze, ha azért nincs sok, mert elő sem vette a gépét, az más. nálam mindenesetre 0,1% alatt van, és nem vagyok ezzel egyedül.

másrészt, inkább azt mondanám, h van egy másfél fényérték hátránya az olympus-nak. igen, ez hátrány. ennek ellenére bármikor újra ezt választanám jópár másik termékkel szemben, az összes többi ok miatt.

üzenetek