Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


ottkar
(addikt)

"elhitetik velünk, hogy KELL a képstabi az optikába. Amúgy persze, nem rossz. "

Csak közel se annyival jobb mint ahogy sokan hiszik a CCD eltolásoshoz képest. Annál is inkább mivel az első optikai stabilizátorok a lencsét billentették ami ugyan nagyobb szögelmozdulást tesz lehetővé de a kép a szögből való vetítés miatt torzul. Erre mit látok, ha jól látom? Az új optikai stabilzátoroknál már a korrekciós lencse síkban mozog a tagok között mint a CCD. Csak nem jöttek rá valamire?


rumos14
(nagyúr)
Blog

én csak raw-ban lövök, pedig távolról sem tartom magam profinak, de úgy gondolom ,hgoy vmi utómunkát, vágást úgyis eszközöl a képek nagy részénél az ember, és mivel igenis látható kkülönbség van a raw és a jpeg kökzött, veszem a fáradtságot és az előbbit használom, mert sokkal több a lehetőség, nagyobb a stzabadság a végtermék kialakításánál.


KTTech
(veterán)

Már az első szériás Canon IS is a filmmel párhuzamosan mozgatta a lencsetagot... mikor is volt ez...? kb. 13 éve... A vázba épített stabilizálás tapasztalatom szerint közel sem olyan hatékony, mint az objektívbe épített. Persze nem sokat használtam, de határozottan ez volt az érzésem (a 70-200/4L IS USM obival 40D-n tele végen nem gond az 1/30s (eqv. 320mm), ugyanez nem jött össze a Sony A900-on, pedig ott 200mm volt a vége).

[ Szerkesztve ]


ottkar
(addikt)

Hát nekem több mint két éve van CCD-s és nem vettem észre hogy olyan rossz lenne. Az meg nagy parasztvakítás hogy 4 FÉ megfogásokat írnak figyelembe se véve hogy a kéz remegése messze nem egyforma az egyének között. Meg is kérdezte valaki hogy nekem kurvára remeg a kezem akkor számíthatok a 4 FÉ megfogásra? Persze számítani lehet, csak kérdés mi jön be.


ottkar
(addikt)

"Pentaxék azon döntése, hogy még az új csillagos obik is csak APS-C-re vannak tervezve elveszi az ezen drágább obikat vásárló rétegtől azt a lehetőséget, hogy egy szimpla vázcserével FF-re válthassanak, ha egyszer kijön ilyennel a cég."

Azért se veszek én Pentax optikát, mert bár eszem ágában teljes kockára váltani de jobb a teljes kockás még az APSC-n is. meg a filmeshez is jó. Engem kurvára irritált hogy amikor a kitobit feltettem a filmesre olyan volt minha csőbe bújtam volna. :D


Cassidey
(senior tag)

tokmind1, akkor ff nelkul allitsatok ossze a szettemet pentaxra. pentaxos voltam, egy ido utan rajottem, milyen obikat szeretnek, pentaxra nem voltak ezek, ennyi. van sok szep dolog a pentaxnal, sok elony, szerettem a k10d-met de azt ne vitassuk mar, h az objektivvalsztakuk eleg gyer, es h mar evek ota igergetik az ff vazat de semmi. nem is csak azert kell az ff, h andika ff-t vehessen es oruljon a feje, hanem azert, mert az is lefog vandorolni idovel az olcsobb szegmensbe, es egyre tobb ember fog gondolkodni azon, h valtson. azzal, h a pentax nem lep sem objektivek sem ff teren, azzal leirja magat hosszutavon vmilyen szinten, es en nem tennek ennyi penzt Pentaxba mint amennyit Canonra koltottem/koltok. minden ceg hajt mint az allat, Nikon az utobbi idoben egymas utan hozza ki a jobbnal jobb vazait, Canon bedobta az 5DmkII-t es valoszinuleg van meg az o tarsolyaban is, Sony hozza a baromi versenykepes vazait, a ff a900-at ami szinten egy szuper gep, a Pentax nem csinal semmit. :(

masreszt amugy valoszinuleg azert felesleges itt errol beszelni, mert a belepo dslr vasarlok nagyresze nem rendszert fog valasztani, es lehet nem is baj, csak tudatositani kell, h egy darabig ne vasaraljon be hozza. nem lesz nehezebb eladni a kis beleposzintu vazat a kitobival vagy duplakittel ha rajon, mit akar, mint kitobi nelkuli, nem is tartom nagyobb bukasnak. aki meg osszevasarol meg vakut meg makroobit meg draga telet az mar jobb esellyel tudja, h mit akar..


KTTech
(veterán)

Számold ki, hogy 1/320-ad helyett 1/30-atot tartottam ki gond nélkül úgy, hogy remegős a kezem ez kb. 3FÉ többlet... De a 17-55/2.8 IS USM-el is megy 55mm-es végen az 1/4-1/2s (az 1/90s helyett). Egyébként meg számíthatsz a kb. 4FÉ többletre, mert ha baromira remeg a kezed, akkor eleve rövidebb záridőt kell használnod, amit rövidít az IS, valamennyivel (tehát, ha neked 1/620s kell APS-C-n hogy megtarts egy 200mm-es objektívet, az IS segítségével lehet, hogy elég lesz 1/80s is).


SSwift2
(tag)

A new rumor is surfacing regarding a follow up to the Pentax K20D. A Chinese forum, DCHome.net, reveals some specs for what could be the next Pentax DSLR. The initial rumored specs for the Pentax K30D are as follows:

CMOS APS-H (1.3x crop) sensor (not APS-C - 1.5x)
14megapixels
improved AF speed
better ISO control
3.5fps at 14mp
6.5fps at 6mp
new AF assist

Also in the rumor mill is a Pentax K300D with a new CMOS sensor developed in conjunction with Samsung.


ottkar
(addikt)

"Sony hozza a baromi versenykepes vazait, a ff a900-at ami szinten egy szuper gep, a Pentax nem csinal semmit"

Leírtam hogy minek majmolja a másik márkát, hányat tud abból eladni? És most pedig méginkább az lesz hogy az olcsóbb vázak fognak menni. Mit gondolsz a Sony hányat fog abból eladni? Vicces hogy a Sonyt hozod példának mikor ahhoz kevesebb optika van mint a Pentaxhoz.


Parci
(HÁZIGAZDA)
Blog

mondjuk az olympus-nál tényleg marha hatékony volt a vázba épített stabi, nem érzem jobbnak a nikon vr-t. viszont azt sokan elfelejtik, h az obiba épített a keresőt is stabilizálja, ergo könnyebben működik az autofókusz... nagytelénél ez marhára számít.


Terapeuta
(őstag)

Nem mondta senki, hogy rossz a CCD-s. De a másik jobb. Nekem van mindkettő...


ottkar
(addikt)

"better ISO control "

Ez meg mi?


Parci
(HÁZIGAZDA)
Blog

sem kedvem, sem energiám kardozni, de jelzem, ettől még nem lesz igazabb, amit mondasz :)

egyébként pedig, mik az alábbi obik minőségben, átfogásban és fényerőben is versenyképes alternatívái bármelyik rendszerben?
- zuiko digital 12-60 f2,8-4 swd
- zuiko digital 11-22 f2,8-3,5
- zuiko digital 9-18 f4-5,6 (280 g, nyitva levágja az arcod, olyan éles)
- zuiko digital 50-200 f2,8-3,5

csak azért kérdezem, mert egyelőre nikonban sem találom, nemhogy pentaxban!


Terapeuta
(őstag)

Nem mondta senki, hogy a sonynak több üvege van...azt mondták, hogy bivalytempóban fejleszt ... :P


Parci
(HÁZIGAZDA)
Blog

érdekes volna. kicsit gyanús a szenzorméret miatt (pontosan milyen optikákat javasolna rá a gyártó?). viszont a többi (3,5 fps stb.) annyira alulra van lőve, h ha igaz, az épp elég nagy baj. :(


Cassidey
(senior tag)

igy van :)
ottkar en veled inkabb nem vitatkozom, semmi ertelme :)


SSwift2
(tag)

Ezt énsem tudom mi lehet. Sok fórumon megy ez a híresztelés.
Pár új lencsét is írnak, de nem tudni mi igaz az egészből.

Pentax will make new versions of lenses:
16-45/4 II SDM
FA28/2.8 II,
FA35/2 II SDM
FA50/1.4 II SDM
FA85/1.8 SDM

new
FA *24 / 2 II SDM,
FA *28-70/2.8 SDM


KTTech
(veterán)

Ezek az objektívek egyediek... és nagyon jók. A Pana G1-en nagyon jól mutatna az a 12-60/2.8-4SWD :) Könnyű kis walk-around gép lenne vele, jó képminőséggel. Persze az ára nem éppen khm. olcsó... Ja, és Canonban sincs párjuk ezeknek... sajna.


ottkar
(addikt)

És minek gyártana egy másfeles szorzójú 10mm-es optikát? A 14-essel ugyanott van. Még azt nem értem hogy miért vannak sokan annyira megőrülve a 10mm körüli optikákért? A fotótémák hány %-a kívánja meg? Bár igaz hogy mondta már valaki hogy ő 95%-ban 180 fokos látószöggel fényképezne, csak azt nem tudom hogy annak mi értelme. Én igazán szeretem a telét de eszembe se jutna mindent 600mm-el fényképezni, hisz a téma eleve adja a látószöget.


Szten Márs
(nagyúr)
Blog

Pont ez jutott eszembe... APS-H... oké, de mégis milyen optikát rak rá az ember? Évtizedes manuálobikat? Nem mintha azok rosszak lennének, én imádom őket, nade mégis, erre nem építhetik az új modelt, más meg nincs, szóval jó 99%, hogy ez a hír kacsa....
(Kissé félek, hogy inkább egy 18 megapixeles másfeles croppos szörnyűséget kapunk majd)

üzenetek