Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Mercutio_
(nagyúr)

A váz egy dolog, az obi amit ráaggatsz egy másik, és az se 2 forint, ha olyan kell ami az FF-et, és az arra rárakott soktíz megapixelt kiszolgálja.
Mert abban ugye megegyezhetünk, hogy FF-en aztán méginkább látszik, ha egy gyenge obi van a vázon :D
Ilyen szempontból írtam, azt, hogy ottkor utolsó mondata helytelen, ugyanis Pentaxék azon döntése, hogy még az új csillagos obik is csak APS-C-re vannak tervezve elveszi az ezen drágább obikat vásárló rétegtől azt a lehetőséget, hogy egy szimpla vázcserével FF-re válthassanak, ha egyszer kijön ilyennel a cég.

Azzal, hogy nincs, vagy nem lesz FF a Pentaxnál konkrétan milyen piacról szorul ki?
Egy vékony, néhányszázalékos, inkább csak presztizsjellegű piaci szegmens elvesztése - sosem volt ott, tehát nem is tudja elveszteni:) - nem gondolom, hogy akkora probléma, még ha az FF megléte, mint reklámérték feltehetően hozzátesz az alsóbb szegmensek eladási mutatóihoz egy keveset.

Mondjuk annak, hogy te, én vagy más mit gondol nem sok jelentősége van, a kérdés úgyis az, hogy az átlag vásárló mit gondol, mik a prioritásai és az ő igényeit kielégíti-e vagy sem a Pentax vagy más márka.

Ebből a szempontból amiben a pentaxnak szerintem erősíteni kellene, az a LiveView, és a "csak nyomom a gombot és fotózok" felhasználó számára minél kényelmesebb üzemmódok és autoWB, valamint az obik terén egy sokkal szigorúbb miinőségellenőrzési rendszer, különösen a magasabb árszegmensben :W

[ Szerkesztve ]

üzenetek