Milyen NAS-t vegyek? - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


atomanti19
(aktív tag)
Blog

Sziasztok!
Otthoni felhasználásra keresek valamilyen NAS megoldást. Jelenleg 1 TB felhőtárhely és 1-2 TB PC merevlemez amit ki szeretnék váltani, otthoni megoldással. A cél az, hogy az itt lévő filmeket, képeket elérjem PC-ről, MAC-ről, IOS-ről, LG tv-ről. Torrentezni nem szeretnék, és távolról is csak a saját ezközeimmel szeretném elérni. A jövőre nézve szerintem 4TB kapacitás elég kell legyen.

Lennének személyes dolgok is, amiket szeretnék biztonsági mentéssel és offsite mentéssel védeni, ide lehet választanék valami felhő alapút is. A tár másik fele filmek, doksik, egy két munka holmi de semmi szenzitív vagy pótolhatatlan. Egy külön erre kialakított szekrényben tárolnám, modem, router, szünet mentes táp mellett. 4-5 klienst kellene kiszolgálnia, az esetek nagy részében nem egyszerre. Szeretném, ha gyors és stabil lenne. Nem tervezem fejleszteni, vagy babrálni. SSD és HDD is szóba jöhet.

Árban nincs elképzelésem, látom hogy nem gombokért mennek ezek a dolgok, de nem szeretnék 4-500k-t elkölteni rá. Viszont amit leírtam azt szeretném, hogy tudja a motyó.

Köszönöm a segítséget!

üzenetek