Projektor topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


m3ss
(veterán)

A projector amint bedugom a PS5-öt, azonnal HDR10 képmódba vált, tehát nem elérhető sem cinema, sem sport, sem bright room, isf bright, isf dark etc., csak HDR10.
ez meg nem gond, ezt csinalja nekem is a ps5 az "only if available" beallitason.


gyraph
(tag)

Szerintem ez elég nagy baj. Nincs SD range…minden HDR10. 40éves Woody Allen filmet minek nézném HDR-be? Nem csak az "only if available" beállításon...

[ Szerkesztve ]


m3ss
(veterán)

lehet akkor felreertettem, vagy te hogy mire reagaltam.
a ps5 menunel normalis, hogy hdr modba valt a vetitod, nekem is ezt csinalja. legtobb jatek hdr, ezert abban is marad. ha nem hdr a jatek akkor majd atvalt sdr jelre.
az, hogy a ps5 medialejatszo woody allen sdr filmnel nem valt vissza sdr-be azt nem tudom miert lehet. sose probaltam filmeket lejatszani meg ps5-on.
amugy imadom a filmjeit :K most latom, hogy volt egy uj 2023-as filmje amit nem lattam meg :C


gyraph
(tag)

Elvileg erre való a HDMI EDID nem? De ott nincs auto mód sajnos... Szétnézek a menűben újra.


gyraph
(tag)

Oké a játék, de ha Youtube-ot néznék ps5-ön, akkor is a HDR10 beállításokat kapja HDR-rel, úgy értem, minden video. Szalacsi HDR-be? Woody Allen Take the money and run HDR-be? LOL. Woody megöregedett, de aktív. :DD

[ Szerkesztve ]


Vhiktor
(veterán)

Nem erre való.
Ps5 menüje hdr azzal semmi baj nincs.
Kapcsold ki teljesen ps5 menujeben a hdrt nézd meg így hogy sdrbe vált e projektor.


Vhiktor
(veterán)

Este megnezem ps5n a youtubeot hogy mi a helyzet vele.
Ps5 nem média lejátszó. Blurayeket viszont jól játsza.

[ Szerkesztve ]


gyraph
(tag)

Köszi. Ha kikapcsolom a Ps5-ön a HDR-t, akkor minden SDR. A HDR videók is...úgyértem pl. Netflix-en is eltűnik a HDR lehetősége.


gyraph
(tag)

Valóban nem médialejátszó a PS5, de van rá lehetőség...Epson projectorommal évekig streameltem Plex-ről PS5-ön... minden gond nélkül.
A mellékapott android dongle viszont médialejátszó is... de az is csak HDR-ben megy:
How do I play SDR content for Bright, Game, or Cinema picture mode, etc. on my projector with BenQ QS02 Android TV dongle? | BenQ US.


péjé
(őstag)

Lehet ki kellene próbálni egy amazon fire tv sticket, azok normálisan működnek.

Átolvasva a benq dongle leírását én úgy értelmezem hogy alapértelmezetten hdr-ben megy, sdr-re át kell állítani a menüben.

[ Szerkesztve ]


gyraph
(tag)

Igen...sajnos én is így értelmezem. Rengeteg youtube videot is nézek, vegyesen HDR-t és SDR-t. Nyilván SDR-hez is beállítanék egy képet, amit viszonylag jónak érzek, de emiatt hiába, minden a HDR beállítást kapja meg instant. Újra kell indítani az android sticket, ha átállítom SDR-re, na de ha HDR videót néznék, akkor megint és a Playstation5 detto, azon pedig sajnos nem segít az Amazon stick. Nekem ez így katrasztrófa. Rááldoztam a hétvégémet erre a projectorra, de hétfőn szerintem visszaküldöm. Egyébként egészen kiváló képe van, főleg az árához képest. A feketék lenyügözőek, színek rendben...97% DCI-P3 and 100% Rec.709...tesztek is ezt mutatták...egy mínusz a kontrasztnak, de a saját ligájában oké. Filmmaker mode...ISF...etc. Kár érte, remek ügynök volt :)) .

[ Szerkesztve ]


Vhiktor
(veterán)

Szerintem nem a projektorral van a baj. Én még egyetlen projektorral sem találkoztam ami ilyen téren nem megfelelően működött volna.
Nincs pc otthon? Madvr-al megneznem. Vagy normális média box?

Ps5 alapján azt mondom jól működik. Mert ha ps5n kikapcsolod a hdrt akkor sdrbe vált a projektor. Ha bekapcsolod ps5n akkor meg hdrbe.

Nyomj egy resetet a projektornak.

[ Szerkesztve ]


m3ss
(veterán)

:K


Celithrandi
(addikt)

ezen a gépen élvezhető a hdr? Nálam optomán full szürke a kép :(


gyraph
(tag)

Holnap reggel megpróbálom a reset/PC teszt combo-t. Köszönöm!


gyraph
(tag)

Szerintem abszolút élvezhető, sőt, csodálatos. Dinamikus HDR10+ egyébként. Mondom ezt úgy, hogy LGC2 oled van mellette...azon sem érzem szebbnek full sötétben.


Celithrandi
(addikt)

egyre inkább úgy érzem, hogy valamit elcseszek a hdr beállításoknál a gépemen. nekifutok újra, mert itt a hdr konkrétan a nézhetetetlen kategória


Celithrandi
(addikt)

valamit én cseszek el tuti, ez alapján legalább a hd10 nek mennie kell, ami nem nagy csoda, de nem szürke vele a kép:

HDR és HLG kompatibilis
Képes HDR10 és Hybrid Log Gamma (HLG) HDR tartalom fogadására és megjelenítésére. Ezzel az Optoma projektorral sokkal több részletet és textúrát láthat. A tárgyak szilárdabbnak és élethűbbnek tűnnek, az extra részletek pedig nagyobb mélységérzetet keltenek.


Vhiktor
(veterán)

Kiprobaltam. Ps5-n youtube esetében marad a hdr sdr videókkal is.

üzenetek