Projektor topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


Celithrandi
(addikt)

mondjuk most hogy turkálok a leírásban azt os írják, hogy 4k esetében 10 bitet tud, ami nekem 8. Igaz nem írják, hogy ez mennyi hz-ig igaz.


gyraph
(tag)

Köszönöm! Ez azért nem túl biztató...LG TV-n -de szerintem bármelyiken-,ha elindítod mondjuk a Youtube alkalmazást, csak akkor kapcsol át HDR-be, ha HDR videót indítatasz el. Adaptív, ahogy Te is mondtad.
Áthoztam a hálóból a Google Chromecast-tet. Ezen is minden HDR..ha kell, ha nem :((.


gyraph
(tag)

10-bit alatt nincs HDR, amennyire én tudom.


Celithrandi
(addikt)

24hz nél 12 bit 60nál 8. De mind1, mert hdr ben semmi szín nincs sehogy. Talán kalibrálva lenne. De nevetséges, hogy a gép adatlapja meg 10 bitet mond.

[ Szerkesztve ]


Vhiktor
(veterán)

Tvn próbáltam. Nincs ilyen projektorom.
De azt is hozzáteszem, hogy nem LG-n próbáltam, de azt tudni kell, hogy LG-n működnek legjobban a játékos funkciók (allm, vrr, stb)


gyraph
(tag)

LGC2 a videó indításakor lép HDR-be és egy apró inserten kiírja, hogy milyen jellegű a HDR.
Mindenesetre szerintem ez elég gyenge, hogy mindent HDR-nek kezel, ami 8bit felett van :W .Ezen a projectoron(W2710i) van ALLM, de VRR nincs persze, sőt azt hiszem az Acer GD711 az egyetlen projector, ami támogatja a VRR-t.

[ Szerkesztve ]


Vhiktor
(veterán)

99% biztos vagyok benne, hogy Nálad van a hiba.
Sdrnel minek küldesz 10 vagy 12 bitet?

Mint ahogy mondtam LG oled a legjobb játékra, ott ugy működnek a gaming funkciók ahogy kell.
Ha gondolod hozd el hozzám a projektort és megnezem.

Az a dongle úgy s...r ahogy van.

Nincs egy splitter a videó láncban?

[ Szerkesztve ]


gyraph
(tag)

A dongle magától nyomat mindent 10biten, ha kell-ha nem. A menujében át lehet állítani 8bitre, de akkor nincs HDR. Erről beszélek….vagy minden HDR, vagy minden SDR, ahogy ez sajnos kiderül a linkről, amit beillesztettem korábban.: How do I play SDR content for Bright, Game, or Cinema picture mode, etc. on my projector with BenQ QS02 Android TV dongle? | BenQ US Nem életszerű, élhetelen.
Ma még tesztelgetem, resetelem stb. Ha nem sikerül, akkor lehet, hogy élni fogok a lehetőséggel. Köszönöm!
(nincs splitter)

[ Szerkesztve ]


Vhiktor
(veterán)

Ezért írtam, hogy az a dongle ...r, kukába való.

Ugye a ps5 közvetlenül a projektorra van kötve?

[ Szerkesztve ]


m3ss
(veterán)

lars baratunk szerint nalam a pont :DDD
lehet x7900-rol mar csak erre az uj high contrast blokkos gepre lenne igazan ertelme valtani, az meg nem most lesz..foleg ugy, hogy en nem igazan nezem 1x kepszel tavnal kozelebbrol max a 3d-t.


gyraph
(tag)

Igen, amig nem kerül a végleges helyére, addig igen. 2.1-es kábel.


M@trixfan
(addikt)

Pont megnéztem még este, nagyon szimpatikus hozzáállás ez az őszinteség a részéről.

Az x7900 nekem a mai napig unikornis státuszban van a natív kontraszt miatt. Nézem a méréseket fórumokon és kereskedők közül eddig csak ő mondta ki, hogy mai napig abszolút kontraszt király a 7900.

Más:
Amúgy mindig meglepődöm tesztvideók közben még elég drága és új gépek ellenében is, mennyire jó konvergenciája van a Sanyo Z2000-emnek, ami messze nem ez az árkategória volt újonnan a maga idejében. LCD létére olyan fókuszált pixel grid van mint a pinty. Fujinon kooperáció az objektív benne, esküszöm élesebb sokszor a tesztábra mint drága LCOS gépeken.


Márton
(nagyúr)

Én meg végül beadtam a derekam és megvettem a legolcsóbb natív fullhd, fényerős Epsont és nem bántam meg! Ok, nincs optikai zoom és lens shift, de a lányom ballagásán nemrég levetített slideshow nagyon hatásos volt! A színek élnek és a kontraszt is rendben volt, amihez persze hozzájártut, hogy sehol nem volt világos fal, végig sötétbarna színek, gerendák mindenütt egy kis étteremben.
Mivel dlp-n csak-csak zavar a szivárvány, most direkt mozgattam is a szemem gyorsan ide-oda, de semmi :D
Az is tetszik, hogy ha frekit váltok rajta, akkor az azonnali, nem kell jópár másodpercet várni, mint dlp-nél, ahogy a színkerék más sebességre és hangra vált.

Bónuszként az usb kimenetéről szépen megy a Kodi stickem, szóval nem kell külön táp vagy powerbank emiatt :C
Szóval nagyon jó vétel volt, jó hogy nem hallgattam péjé tanácsára. Bocsi :B

Ami fura, hogy lekapcsolásnál nincs semmi hűtési procedúra, instant csend lesz. Menüben nem állítható. Ez normális, nem rövidíti jelentősen az élettartamát? Vagy történt valami fejlődés az izzók terén, amiről nem tudok? :U


Celithrandi
(addikt)

Azt vajon hogy lehet beállítani win nvidia esetén, hogy sdr nél 8 hdr nél 12 bit legyen? Akármire állítom hdr váltás esetén marad.


péjé
(őstag)

Visszaolvastam, erre írtam hogy ha nincsenek nagy elvárások akkor tökéletes lesz...:-)
Mondjuk a szivárvány ha zavar akkor egyértelműen lcd, én akkor sem ezt választottam volna de persze jó mozizást...:-)

[ Szerkesztve ]


Márton
(nagyúr)

"a kicsi méret miatt tuti hogy nagy a hangja"
Szerencsére ez is csak max. fényerőn igaz, de ECO-ban, ahol még mindig bődületes a fényereje, teljesen csendben van.
:R


Khaosz55
(addikt)

Bírom a srácot, és teljesen igaza van ebben a videóban.


m3ss
(veterán)

en csak neha nezem, akkor is csak a szep moziszobakert, nem ertek tul jol nemetul, most is angol felirattal szenvedtem vegig..de amugy ja, ezek utan en is adok a velemenyere. meglepoen oszinte, pedig gondolom vetitoket is arulnak. mondjuk a nemet eladasokat valszeg ez nem befolyasolja nagyon :DDD
tenyleg nagyon jo allaround gep ez, talan az egyetlen hatranya az, hogy hdr-ben jo csak az input lag. de ez keves embert erint. na meg az, hogy keves elado van belole..
amugy nehez belekotni sztem.

azon mondjuk csodalkozok, hogy ilyen szoras van egyes gepek kozott. azert legyen mar tobb millios termekeknel rendes minosegellenorzes. belepo katban meg elnez az ember bizonyos dolgokat, de tobb millios gepeknel..


arcok
(csendes tag)

sziasztok,
talán tud vki segíteni vagy csak felnyitja a szemem, h mekkora butaságot is szeretnék összehozni...
az internet szolgáltatónk a DIGI és mivel olcsóbb csokorban előfizetni, így van tv és telefon előfizetésünk is itthon. ez utóbbiak egyikét sem használjuk, csak az internetet.
van viszont projektorunk és mivel közeleg az olimpia, gondoltam jó lenne a tv közvetítéseket nagyban, jó felbontásban, közösen nézni a családdal. TV készülékünk nincs és nem is szeretnénk ilyet a lakásban.
van ötletetek, hogy a falban lévő koax csatlakozó és a projektor bemenete (ami HDMI és/vagy LAN) közé mit kell tenni, h a projektoron nézzük a DIGI csomagban lévő adásokat?
azt már meg sem merem kérdezni, h mindez kábelek nélkül, wifin keresztül lehetséges-e?
nagyon köszönöm a segítséget!
szolgáltató: DIGI
projektor: XGIMI HORIZON PRO


Joshi
(titán)

DVB-C vevő kell aminek van HDMI kimenete, illetve távirányítója hogy tudj csatornát váltani.

üzenetek