Projektor topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


Celithrandi
(addikt)

és egy darabot illenék, hogy "ingyen" biztosítson a digi


motown5l
(senior tag)

Andoid box.
Azzal,nezem a.magyar csatornakat,netflix ,disney amazon,paramount,es filmeket kuldok ra DLNA keresztul.

[ Szerkesztve ]


motown5l
(senior tag)

Udv.megerkezett ma az uj vaszon.Amit eloszor rendeltem,nem fert be a szobaba..Motoros vaszon.Jobb mint a falra vetiteti.


Joshi
(titán)

De ő sportcsatornát akar nézni, nem streamet.


gyraph
(tag)

Digi Set-top Box. Minimális havi díj ellenében kérhető a helyi Digi bázison.


arcok
(csendes tag)

köszönöm szépen mindenkinek a segítséget. szereztem egy set top boxot, a hozzá adott hdmi kábellel nem működik, egy másik, 3 méteressel igen, de a kép folyton szétesik. ez a hdmi kábel hibája vagy a set top boxé?


Joshi
(titán)

Szolgáltató függő dolog is lehet (gyenge a jel), de előfordulhat, hogy a set top box-al van valami vagy csak valami beállítás dolog. Itt nincs akkora adatátviteli sebesség, hogy egy átlagos HDMI kábel ne lenne jó. Amúgy én is akarok venni valami hasonló kütyüt, de még nem néztem utána.


arcok
(csendes tag)

kipróbáltam egy harmadik hdmi kábellel (75 centiméteres) és azzal tökéletesen működik. köszönöm!


user26
(senior tag)

Üdv, sziasztok! Remélem, hogy nem írtam rossz helyre. Nézegettem ezeket az "okos projetorokat", és gondoltam meglepem magam egy ilyen Wanbo Mini és Mini Pro HD eszközzel, otthoni "mozizás" céljából. Mit gondoltok erről ?
Nincs nagy igény semmiféle 4,8,16,XYK sem 3D igényre, a szoba elég kicsi, egy 40" -s TV volt a falon, de az lekerült, és tv helyett erre gondoltam. Úgy tudom, hogy ez rendelkezik hangszóróval is, viszont a hangzást nem tudom, hogy mivel oldjam meg, az azért ne doboz legyen. Esetleg valami középkategóriás bt -s (párosítható) eszközzel mennyire lenne kompatibilis ? A hang és kép párhuzamossan menne ? (Régebbi JBL, MI bt hangszoróink vannak, zenére nekünk megfelelő, de probaképpen filmhez nem).Nyilván felső, vagy felső + kaegória, és árban tuti lehetne cynemát csinálni otthon, de nem ez a cél.


Q
(senior tag)

Én használtam évekkel ezelőtt egy Amiko DVB-C boxot, Tarr kábeltévéhez. Amire kitalálták tökéletes. 18-19-én Győrben leszek, ha ki szeretnéd próbálni, elviszem magammal. Részleteket privátban.


Celithrandi
(addikt)

mekkorát tudnál vetíteni? Tehát a 40col helyére mekkora vászon férne fel? Mert ha 80col alatti akkor TV. A hang kérdés meg attól függ miből küldöd, hány kimenettel. Ha veszel pl házimozi erősítőt az szétosztja neked. De pc ből is ha két külön hdmi-n küldöd akkor sincs csúszás


herrká
(senior tag)

Szia! Wanbo T2 Max-om volt. Akcióban ráugrottam. Első projektorunk, jó lesz ez nekünk, nincsenek nagy igényeink - indultunk neki.
A megadott specifikáció egy nagy kamu. Teljes sötétben, fakó, kontraszttalan kép. A hangzása egy tökdoboz. Első két, három film így is élmény volt. De az újdonság elmúlása után, már zavart a szürkés, életlen kép. Az okosságról annyit, hogy a youtube úgy laggolt, hogy élvezhetetlen volt bármit is ott nézni. később bluetooth hangszóróval támogattuk meg, legalább a hang jobb lett.
Aztán idetévedtem és érdeklődtem, hogy esetleg jobb vászon vagy valami? Felvilágosítottak, hogy ennek mindegy, vegyek projektort! :-) Először rosszul is esett, de aztán dolgozott a kisördög. Bekéredzkedtem egy "valódi moziszobába" és aztaaaaaa!!!
Ajánlották itt a BenQ W1070-et, kezdőszintnek. Meghirdettem a Wanbót, szerencsére gyorsan elvitték. Még nagyobb szerencsémre pont meghirdettek egy 1070-et, áron alul. Annyiért adtam el pont a Wanbót.
Hát, nagyon megérte! Vannak szinek! Éles a kép! Mi a teraszon használjuk, már szürkülettől "élvezhető" a kép. Vettem kintre egy használt házimozi erősítőt, volt itthon régről hangfal, hát ég és föld! Mi csak egyszerű filmnézők vagyunk. Azt sem értem sokszor, hogy itt a hozzáértők miről vitáznak vagy írnak?
De ha jót akarsz, kezdjed inkább egy valódi projektorral. Ezek a kínai csodák csak "halk esti fények"!
Bocs, a hosszért! Csak azért írtam, hogy lásd, mi is végigmentünk ezen, de legalább nem buktunk a kezdésnél... Neked ne kelljen később rájönni, hogy kár volt...


user26
(senior tag)

@herrká
Köszönöm az infót, szeretem, ha valakivel "egy nyelvet" beszélünk. Rá keresgélek, az álltalad javasoltra.

@Celithrandi
A szoba 3*3,2m. Szóval elég kicsi, semmiféle nagy dolgot nem tudunk bele venni, mert nem férni el, jött az ötlet, hogy a TV a falon legyen, helykihasználás miatt. Sajnos tönkre ment, és kb jó egy éve nincs is, telefonról, gépről néztem ami épp érdekelt, viszont rá akadtam erre az "okos projektor" témára, és elgondolkodtam, hogy hm... esti film a falon/vásznon...
Belemerülni, és vad eszközöket, kiegészítőket nem akarok, sem helyem hozzá, de ha gyakorlatban működne egy ilyen "projetor-házimozi-élmény", élvezném, de lehet én is csak 3 film erejéig :D
Hang formában én mindenképpen valami BT -s vezetéknélkülire gondoltam, de mit, azt nem tudom még, mivel nem akarok mindent be kábelezni, úgy hogy ez a "házi mozi" élmény csak szürkület, este időszakban történne.
Perzse lehet a vége egy tv lesz újra, de érdekel a dolog.
szerk:
"pc ből is ha két külön hdmi-n küldöd akkor sincs csúszás"
Sajnos ezt nem igazán értem, 1 db HDMI port van a laptopban, nincs asztali PC, elnézést a félre értésért.

[ Szerkesztve ]


brembo
(tag)

Sziasztok,
Van egy panasonic PT AT5000E 3 lcd-s projektorom. Mennyire jelent előrelépést ehhez képest egy Epson 9300? A pana már szervízelésre szorulna, de már nem költenék rá, ha reális áron van nála jobb használt masina, amiben fiatal a lámpa.
Válaszotokat előre is köszönöm.


Celithrandi
(addikt)

Kicsi a vetítési táv is, nem tudnál túl nagy képet vetíteni. Nézz szerintem egy akkora tv-t ami max szépen elfér. A nézési távod gondolom kb 2,5 méter. Oda egy 65-75-ös tv elég jó opció lehet. Ha vársz még egy 6-12 hónapot akár oledet is kaphatsz értelmes áron.


Q
(senior tag)

Elég nagy ugrás. Én annak idején AT6000-ről váltottam Epson 9300-ra. Fényerőben, kép élességben mindenképpen jobb. Fogadja a 4K jelet, ebben is jobb. Viszont 4K-ban homályosabb mint FHD-ben. A Panasonicnak jobb volt a 3D-je. Hűtési zaj elhanyagolható mindkettőnél. Mindkettő jól kalibrálható, de a Pana 2x annyi időbe telt. Az Epson képét nagyon nézd meg, mert nagyon könnyen beporosodik és zöldes, lilás foltokkal lesz tele a kép. Csak sötét háttérnél látszik, de engem nagyon zavart. Takarítható, de pénz és bosszúság. Az Epsonokat a képéhez képest túlárazottnak tartom. Ezt úgy írom, hogy nekem nem kellenek a szolgáltatásai, engem a kép érdekel. De lényeg, hogy a Panasonicnál sokkal jobb gép.


brembo
(tag)

Nagyon köszi a részletes beszámolót. :R
A csilivili dolgok engem is hidegen hagynak, csak a fhd kép élessége, színvilága és fényereje érdekel, és hogy maga a gép ne legyen hangos.


Vhiktor
(veterán)

m3ss többször kért ADL méréseket Sony XW5000ES projektorról.

A napokban kalibráltam egyet dedikált moziszobában, így a körülmények adottak voltak egy gyors ADL méréshez. A szoba falai matt sötétszürkére voltak festve, szóval nem voltak annyira sötétek mint mondjuk a Héra kis fekete festéke, de szerintem egy átlag moziszoba szintjét hozták.
Természetesen a mérések csak erre a szobára igazak, ettől lehetnek jobbak az értékek és rosszabbak is. Jobbhoz mindenképpen a legfeketébb matt festék kell, illetve a falak szövettel borítása.

3 méter széles 1.1 gain vászon, laser light minimumra véve, dinamikus lézer vezérlés kikapcsolva. Természetesen az értékek a vásznon lettek mérve. Tulaj kérése alapján 2.2 gammára kalibrálva.

ADL kontraszt fekete(nit) fehér(nit)
50%: 77:1 1 77
20% 247:1 0.32 79.37
10% 530:1 0.15 80
5% 932:1 0.09 80.7
2% 2147:1 0.04 80
1% 3322:1 0.03 80.9

on/off kontraszt (natív): 11.000:1 SDR esetében.


[ Szerkesztve ]


mandju
(senior tag)

Köszi Viktor!

azt gondolom ez egy hivatalosnak tekinthető eredménysor. Megfelelő szaktudás mellett és megfelelő műszerettséggel. Az xw5000-nek ilyennek is kell lennie. Ezek a gépek on/off-ban jobbak, mint az xw7000.


Vhiktor
(veterán)

Természetesen. Az más kérdés, hogy ki szerint mi a hivatalos.
A kalibrálás és a mérés is úgy lett végrehajtva ahogy kell, ez alap.

Ez a poszt nem az on off kontrasztról szólt, az most mellékes, a lényeg az ADL, hátha valakinek nyújt egy kis infót.

De, ha különböző márkájú gépeket akar összehasonlítani valaki arra nem jó, mert akkor mindegyik gépet ugyanabban a szobában kellene mérni, ugyanazon a vásznon, stb. és az még mindig csak arra az 1 szobára lenne érvényes.

Egyébként meg ilyen tesztet triple black velvet plushel burkolt szobában kellene végezni, ahol a lehető legoptimálisabbak a körülmények.

Szóval ez inkább csak érdekesség. :R

[ Szerkesztve ]

üzenetek