Projektor topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


Vhiktor
(veterán)

*Szóval a mások által korábban linkelt ADL mérésekkel sem haonlítható össze vagyis következtetést nem igazán lehet levonni belőle.


mandju
(senior tag)

Értem amit mondassz, ennek ellenére talán eddig ez a leghivatalisabb on/off mérés, ami elhangzott a szánkból, vagy tőlünk.


BIGi75
(senior tag)

Tök jó, hogy megosztottad, jó lenne ilyet mérést látni többet is:R. Az én on/off-om most ott van, mint az xw5000nek 2%nál abban a szobában. Meglepően sokat csökkent a kontraszt már 1%nál is, pedig a leírás alapján nem egy átlagos nappaliról van szó. Mennyezet milyen volt?


Vhiktor
(veterán)

Sötét szürke volt minden.


BIGi75
(senior tag)

Black velvet projekted hogy áll?


Khaosz55
(addikt)

Jó eredmények véleményem szerint. A mérésből kiolvasva a natív fekete szint 0.0062. x5000 nem kapcsolja ki fekete képnél a fényforrást? Vagy csak akkor ha be van kapcsolva a laser dimming? Ha nem kapcsolja ki akkor nagyon jó érték a 0,0062.


Cseneles
(őstag)

Végre egy pozitív mért eredmény Sony lézer projektorral kapcsolatban az ország egyik legjobb és hitelesebb kalibrátorától! :K

Az ANSI kontraszt mérés nagyban befolyásolja a szoba, mérési környezet illetve még a műszer pozíció és távolság is a vászontól. Viszont alacsony ADL esetén egyre kevésbé szól bele a szoba főleg 1%, 2% esetén. így az ott kapott összeg full fekete terem esetén is nagyon keveset változna főként úgy, h dedikált moziszobában mért értékek ezek is.

20000:1 ON/OFF kontrasztú gépek is beesnek 1% adl esetén 5-6-8000:1 értékre az alacsony ANSI kontraszt végett. Viszont egy magas ansi kontrasztú gép (700-1000:1) sokkal kevesebbet veszít 1% ADL esetén. Még az on/off kontraszt érték felét sem!

Köszönjük a közzétételt! :R

[ Szerkesztve ]


Vhiktor
(veterán)

Direkt kikapcsoltam a dinamikus lézer vezrélést. 3 állása van: Off, Limited, Full.
Limited mellett még mérhető marad egyszerűbb műszerrel is a fekete, Full-nál viszont már nem.


Vhiktor
(veterán)

Az anyag megvan, erőt kell gyűjtenem, hogy valahogy feltegyem a falra és a mennyezetre. Függöny síneket nem szeretnék, szóval a falra akarom felszerelni, csak még nem tudom mi lenne rá a legjobb megoldás (esetleg fa keret és arra tűzdelni, a fa keretet meg a falra fúrni).


Vhiktor
(veterán)

Ha érdekes ilyen formábn az ADL kontraszt, akkor más típusú gépeknál is meg fogom mérni és meg fogom osztani, ha arra alkamasnak találom a szobát.


Khaosz55
(addikt)

Én simán fellőném pneomatikus kárpitos U kapocs belövővel. Az még a vakolatba is belövi. Nekem van ha kell oda adom. Illetve kicsi kompresszort is tudok adni.


mandju
(senior tag)

Én meg itthagyom a JVC Z1 legutóbbi mérését.

Profilozott i1display pro + calman
- 315 cm széles, gain 0.9 vászon.
- ~ 100 nit csúcsfényesség
- 3DLUT, DCI-P3 és Gamma 2.2 kalibrálva (displaycal 2000 minta)
- dinamikus lézer kikapcsolva, írisz teljesen nyitva, filter nélkül

a gépben 6300 óra van és 2017 a gyártási év.



A szobámban végzett ADL mérési sorozat eredménye:



És mindez filterrel, 3DLut nélkül, autocal lefuttatása után. Elég pontosnak mondható a CMS. Kár, hogy a filter ~ 50% fényerőt nyel el ennél a típusnál.




Khaosz55
(addikt)

Frankó és még ráadásul 0,003-as fekete szint. Viszont a két gép nincs egy ligában árát tekintve, főleg ha az új árát nézzük..... Használtba meg fehér holló a Z1.


mandju
(senior tag)

Nem ezért raktam ide.


Joshi
(titán)

Laikusként lenne egy kérdésem. Ha a szoba falai fehérek és mondjuk a projektor feketénél nem kapcsolja ki teljesen a háttérvilágítását, akkor is lehet érdemi feketét mérni? Gondolom a helyiségbe semmilyen külső fény nem juthat be.

ui.: mivel nekem nincs a szobában redőny, ezért ha megvárom a teljes sötétet, akkor egy függönnyel már jó lesz? Az a baj, hogy a függönyöm sötét bordó nem fekete. Mindenképpen lecserélem.

[ Szerkesztve ]


BBéci
(titán)

Az Pioneer KURO, Panasonic VT/ZT60 plazma feketeszint.

#65175Joshi
Szerintem jó a sötétbordó, nem cserélném le feketére.
Miért nincs redőny? Az szerintem alapfelszerelése egy lakásnak/háznak. Nem csak a sötétítés miatt, hanem a hideg/meleg/zaj ellen is kiváló.

[ Szerkesztve ]


Cseneles
(őstag)

Itt meg egy 3chip dlp, Sony házimoziba szánt csúcs gépe illetve a JVC aktuális felsőkategóriás hazimozi projektora látható.

összevetett ANSI kontraszt mérési táblázat. Árazást tekintve :
christie 350.000$, Sony GTZ380 90000€, JVC NZ9 23900€


Ez elég beszédes :

Here is an illustrative example; where this particular image measures 5.9% ADL:

Circa 73% of video content resides within the range 0-10% ADL; 82%
within the range 0%-15% ADL; 91%
within the range 0%-20% ADL; and 99.5% resides
within the range 0%-50% ADL (ANSI), with only 0.5% residing

[ Szerkesztve ]


Cseneles
(őstag)

Christie eclipse 6chip dlp, rosszul irtam :))

Viszont itt a Christie 4k 3chip dlp gep csak h ne legyen annyira elrugaszkodott a keplet. Dlp az Dlp :)
hiába a magas on/off kontraszt. Egy 6-7000:1 dlp a magas ansinak koszonhetoen csuklobol hozza egy csucs lcd kontrasztjat 1% adl-ig boven felette is teljseit. Egyedul az abszolut fekete szint ami az lcd mellett szol.

[ Szerkesztve ]


Joshi
(titán)

Mert a nagyszoba (nappali) keleti fekvésű, ott délután vagy esténként ténykedünk amikor már elég a sötétítő is. Ráadásul erkélyfal, anno nem akartam annyit költeni rá.

(#65178) Cseneles ehhez a projektorhoz Paks2 kellene, nem utolsó sorban pedig Mészáros haveri körébe tartozni. :DD ;]

[ Szerkesztve ]


BBéci
(titán)

Kihagytam a felsorolásból: viharkár, jégeső és betörés ellen is hasznos a jó minőségű, fémléces redőny. Számomra alapértelmezett, mert redőnyös lakásban nőttem fel, mostani házamhoz úgy kerestem kivitelezőt, hogy beköltözés előtt elkészüljön, mert egy napot/éjszakát sem szerettem volna eltölteni redőny nélkül. Elkövettem egy hibát, fehéret rendeltem, pedig a sötétbarna sokkal jobb lenne.
Ízlések és pofonok...

üzenetek