Milyen routert? - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Gábor vitéz
(tag)

Sziasztok!

A kérdés adott! Tűzfalas, 4 portos router kellene 10K alatt! Melyik a legjobb ebben a kategóriában? (ADSL lenne 3 felé osztva rajta)

[ Módosította: Kalandor ]


steve@prhw
(őstag)

Szvsz D-Link 604. Komoly topicja is van, ott mindent megtalálsz. Ja, és 8.5br HUF (depo).


Szeke
(senior tag)

10k alatti kategóriában akármelyiket megveheted, lényegi különbség nem lesz köztük. Netmegosztásra és firewallra mindegyik jó.
Surecom, D-Link, Micronet, stb...


_Hunter_
(őstag)

D-Link Di-604
Én is ilyet vettem. Jelenleg két asztali és egy laptop megy rajta hibátlanul. 8,5K bruttó Pesten. Szerintem ez lenni jó vétel ahogy előttem is írták. :)


LinX
(tag)

Sziasztok!

Én is már sok jót hallottam a D-LINK-ről. Nekem valami gagyi STLab-van.
Néha cisnál olyanokat, hogy elmegy a hálozati kapcsolat, vagy elérhető, de ha sokáig nins rajta forgalom, akkor a bőngésző úgy viselkedik, mintha nem lenne netkapcsolat. Újabb Firmware-t nemtaláltam. Van valakinek ötlete?
Orvosolható, vagy kuka és új router??? :F


Gábor vitéz
(tag)

Köszi a gyors válaszokat! :)


vfo7
(senior tag)
Blog

Ha lehet, adj neki egy factory resetet. Utána újra kell konfigurálni. Ha akkor sem jó, kuka, vagy gari.


whisper01
(tag)

Sziasztok.Az lenen a kérdésem , hog ymilyen routert-t vegyek 5-10 ezer ft között és , hogy mivel lesz jóbb nkem ha router osztja anete mintha símán megosztom a gépemen keresztűl??


ZahuL
(tag)

Micronetet NE! nekem is az van és folyton azt kell lesnem, hogy megy e még a net pingelés, mert vanugy, hogy csak kedvére ledobja a netet.:O ....... így nem kellemes neten a cs, volt már rá példa....:(((

[Szerkesztve]


ZahuL
(tag)

Másik nagy hibája, hogy a dhcp s kiosztása sem tökély, az upnp ről meg ről nem is beszélve:(


Matthew
(senior tag)

D-Link Di-604. Ilyet vettem kb. 2 hónapja, nagyon meg vagyok vele elégedve. A LORD-nál bruttó 8400 Ft!


Notes
(senior tag)

Ha a gépeden keresztül osztod akkor ugye a gépednek egyfolytában mennie kell ahhoz, hogy a másik gép tudjon netezni. A másik dolog a hardveres tűzfal, ami ugye nem rossz dolog. Persze szoftveresen is meg lehet oldani de minek még egy plussz program, ha nem muszáj? És persze a routeren van mondjuk 4 port így egy szolid kis lanparty-t is könnyű pillanatok alatt összedobni.

Nekem is DI-604-em van, kb. fél éve. A régebbiekkel voltak azért gondok (többen melegedésről számoltak be, folyton resetelni kellet stb.) én ilyesmit nem tapasztaltam. Ezért a pénzért szerintem megéri.


ZahuL
(tag)

Lan partyról jut eszembe, micronet a 4 lan portból max. 3 at tud kezelni stabilan. 4 nél olyan hibák jönnek hogy nem látják gépek egymást, v nincs kapcsolat jelzés, vagy feleslegesen pingel. szvsz Micronet= FUJ


whisper01
(tag)

NA jó ezt értem , de nekem van egy 8-as swtichem az jó lan-okra.A másik meg , hogy cask én használom a netet csak most vettem új gépet és megmaradt a régi 1000 celeron.Az pont elég anyámnak meg a b.nőmnek , hogy netezzenek stb stb. és ezért kénemegosztanom.Ha nem vagoyk itthon akkornetezhetnek a gépemen , cask ha itthon vagyok akkor ne kelljen mar oda adnom a gépet ha gamelni akarok vagy a b.nőmnek ne kelljen órákat várnia , hogy szörfölhessen a neten. Ezért akarom megosztanom a netet. :Y


whisper01
(tag)

Erre lenne arouter. cask kéárdés , hogy megéri -e venni, vag yelég ha swichbe beledugom a adsl-modemmet és úgy osztom a netet


ZahuL
(tag)

vagy D-Link v Syslink vagy SMC Barricade, én ezeket ajánlom, routerrel egyszerűbb mint switchel

[Szerkesztve]


ZahuL
(tag)

Switchel ugyan ugy kell a windows alatt kapcsolatot létrehozni, minden gépen ami a nethez akar csatlakozni, router auto tárcsáz


whisper01
(tag)

aha és a router-ba , hogy íróm bele a kapcsolódási accot meg a pass-t?? vagy ez , hogy megy??
:C


ZahuL
(tag)

az explorer be beirsz egy ipt, a router ip jét, ami általában (192.168.1.1) a leirásban benne van, oda beloggolsz és beállitod ezeket, a menujében.


whisper01
(tag)

ok thx
:U


Gábor vitéz
(tag)

Na megvan a D-Link 604-es router! Megy róla a net is szépen! A tűzfalat viszont még nem aktiváltam. De ha megteszem akkor hogy fog viselkedni 3 gép esetén? Az első géppel beállított szabályok lesznek érvényesek az összes gépre, vagy minden gépen egyedi szabályokat lehet megadni? Az utóbbi lenne jó nekünk!


Pharaoh
(aktív tag)

Tud valaki, olyan router-t ajánlani elfogadható áron, amin be lehet állítani, hogy az eggyes gépeknek mennyi sávszél jusson a netből?


Notes
(senior tag)

Nem tudom mi neked az ''elfogadható ár'', de ezek a cuccok árban nem az itthoni felhasználóknak készültek.


Notes
(senior tag)

A tűzfal lapból megy, neked kell külön portokat nyitni (néhány port default nyitva van pl. html, ftp). Aztán lehet játszadozni a firewall rules-szal. Szerintem alaposan rágd át a használati útmutatót.


Gábor vitéz
(tag)

Hát ez az! Semmit nem ír a tűzfalról. Az útmutató csak azért vastag mert ugyanaz a 3-4 oldal ismátlődik 10 nyelven. Szal nincs min átrágni magam. Keresgélek a cd-n hátha találok vmit.


ZahuL
(tag)

Minden kiosztott ip vel ugyan ugy viselkedik a tuzfal, de vannak kivételek, lehet portokat nyitni megadott ipkre. ez az upnp v port fordwarding.


Szeke
(senior tag)

Nekem SP888B van :) Néha tényleg csinál hülye dolgokat az tény.... Most felraktam a legújabb firmwaret, letiltottam dhcpt és fix ipket adtam a gépeknek. Egyenlőre így most jó :)


ZahuL
(tag)

azt nem tudom nekem b van e...Linket PLZZ!!!!


ZahuL
(tag)

SP888 V4, ez van rá irva, most melyik firmware t rakjam fel?:F


ZahuL
(tag)

fel!:F

[Szerkesztve]


ZahuL
(tag)

UP!


Szeke
(senior tag)

ZahuL
(tag)

nagyon thnx! tényleg de, Bővebben: link(addikt)

Én is vennék routert, akkor azt mondjátok, hogy ebben az árkategóriában ez a legjobb? Mármint a DI-604. Nekem nem kell tudjon semmi extrát, még a tűzfal sem létfontosságú, két gép között akarom megosztani a netet az egyetlen szempont, hogy stabil legyen a net, meg ne kelljen vele szórakozni, magyarul egy megbízható alaproutert keresek, nem túl drágán
Erre megfelel a DI-604?
Vagy esetleg van más ebben a kategóriában?
Ilyet lehet kapni sulinetben?
Illetve ugyanezek a kérdéseket feltenném wireless kategóriában is, mert lehet, hogy olyat akarok, a DI-604-nek van esetleg wireless változata? Sulinetben? És ha igen, kb mennyibe kerül? Ha meg nem, mit lehet helyette?
Köszi(addikt)

Valaki?


ZahuL
(tag)

Igen ez, de az smc Barricade vmely tagja is nagyon jo.

[Szerkesztve](addikt)

Sulinet? Wireless?


ZahuL
(tag)

Sulinet bolttól függ, wirelesst 10k alatt ne várj, de nem tudom tudja e, de ennyiért sztem nem.(addikt)

Nembaj ha kicsit drágább a wireless, mondjuk 20kig mik vannak?


ZahuL
(tag)

Bővebben: link Ott van egy x-micro 19k ért router, 54mb es wirelessel(addikt)

Thx, esetleg más?


ZahuL
(tag)

passz, sztem bármi neveset, de ne micronetet!

[Szerkesztve]


c800
(tag)

D-Link 604-es routert senki se vegyen, idő kérdése és meghal. Két év alatt kettő fordult meg a kezem ügyében. Elsőként elfelejtettem a jelszót, a probléma csak az volt, hogy a reset nem működött. Visszavittem a boltba, és kicserélték, mert ez másnál is előfordult.
A másik móka egy év után a cserélttel is bekövetkezett, meghalt rajta az internet. A helyi hálón látták egymást a gépek, de nem működött az internet kapcsolat, ráadásul még csatlakozni sem lehetett rá. Töbszöri hekkelés után sem lehetett kicsikarni belőle semmit. A hardveres reset pedig - meglepő módon - ennél sem működik. Én mindenkit lebeszélek arról, hogy ilyet vegyen, mert csak idő kérdése és megadja magát.(addikt)

Mennyi rá a gari? És ha azt nem ajánlod, akkor mit ondasz helyette?
Mik számítanak nevesnek?


steve@prhw
(őstag)

2-5 évig terjedő a gari, helytől függően. Szvsz nem rosszabb bármelyik soho eszköznél ->olcsó, működik, de ne várjunk cisco megbízhatóságot. Sajna ez van, de a gari meg ezért van. Egyébként smc, repotec routereket is sokan használnak, van, aki ezzel szív, van, aki azzal. Ez pont olyan, mint a vinyóvásárlási segítség: aki valamivel megszívta, azt szidni fogja.


Zsotie
(tag)

Nekem is Micronet van. A második. Az elsőben nem ment a 2. port.
Nekem nincs gond a DHCP-vel, viszont fix IP-vek nekem sem nagyon akart menni elsőre.
Most az egyik gépen van fix IP bizonyos okokból(nem részletezném), a másik DHCP-ről kapja az IP-t, mindig ugyanazt, már több mint egy éve.
Szóval nincs vele gondom.
Be van állítva normálisan:
- mennyi idő eltelte utan bontsa
- müxik a DynDNS
- port forwarding - virtual server.
Igaz még csak 3 portot használtam egyszerre.


Zsotie
(tag)

Repotec-et nézted már.


Gábor vitéz
(tag)

Nekem eddig (kopp-kopp) nincs különösebb gondom a D-Link-kel. Reset is működik. Igaz tegnap pár órát eltöltem vele, mivel egy hosszabbítóra van dugva a tápja az adsl modem tápjával, és ezt a hosszabítót vki napközben kihúzta, aztán meg visszadugta. Én meg este nem értettem mitől nincs net.. (mert ugye nem mindegy milyen sorrandben vannak bekeapcsolva). Érdekes, hogy utána már, hiába kapcsoltam be mindent a helyes sorrendben, a router annyira megkeveredett, hogy csak reset után volt újra net! Még érdekesebb hogy a honlapokat név és ip cím szerint is meg tudtam pingelni, viszont a böngészőben nem töltődtek be! Na mindegy (végül egy óra után hallgattam a barátnőmre:) ) és egy reset megoldotta dolgot. Ja amúgy ennél a routernél a reset gombot nem olyan könnyű elérni. Egy sima golyós tollal nem sikerült, csak egy rotringceruza hegyével, ami beért a gombig. Lehet, hogy talán c800 esetében is ez lehetett a gond...


c800
(tag)

1 év garancia. Helyette bármi mást, mondjuk legalább Linksys, Daytrek.

üzenetek