Milyen routert? - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


blakey
(titán)

…de a wifi már csak ilyen -- kiszámíthatatlan. - Igen, ez ilyen, nálam csak a stabilitásban és ezáltal a sebességben voltak eltérések, a lefedettségben gyakorlatilag semmi. Most, hogy MESH-t használok (már bánom, hogy nem korábban léptem meg) 0 Wifi problémám van, mindenhol, mindenkinek jut elég térerő és sebesség.


MaCS_70
(félisten)

Dettó. Nálam is mesh van, pedig az N18-AC87-AX-92-AX86S sorozat a ház minden fontos részét legalább kielégítő módon, a GT-AX6000 pedig minden nem fontos részét is jól ellátja wifivel. Ennek ellenére tervezek egy második node-ot is, lényegében esztétikai okokból. (Ha már egyszer megvan...) :)

MaCS


Móncsa
(aktív tag)

Szia! Csatlakozási lehetőség 4 kimenet 1 bemenet.


Dr.NX
(addikt)

A TP-Link AX23 is jó lehet, vagy ez: ASUS AX52

Ennek a jelszavas-netelszívós dolognak semmi értelme, ez egy butaság.


Angel2014
(addikt)
Blog

Köszönöm a Tp -link lett. :R


i'm batman
(friss újonc)

Sziasztok!

Vodafone 500-as netem van a UPC-től örökölt Connect box routerrel. Problémám a szokásos lassú oldalbetöltés, vagy csak többszöri frissítés után tölt be az adott oldal. Kb. másfél hónapja visszaállíttattam ipv4-re, de a probléma továbbra is fennáll, ráadásul az utóbbi napokban a PS5-öt se engedi csatlakozni, úgyhogy meguntam és elhatároztam magam egy saját router vételére és a connect box bridge módba rakására.

Adottságok:
- kétszintes családi ház, szintenként 60m2, vb. födémmel, 10cm-es vázkerámia válaszfalakkal
- a connect box a földszint egyik sarkában van elhelyezve (máshova nem tudom rakni, itt jön be az optika és itt van az optika-koax konverter falra szerelve), ethernet kábelezést nem tudom megoldalni a házban, ezért főként wifin használom a különböző eszközöket, kivéve a router melletti okosTV-t, illetve az ehhez a TV-hez tartozó Vodás médiaboxot
- amire igazából "méretezni" kellene a wifihasználat oldalon, az az épület másik felén az emeleten található szobában történő home office munkavégzés és torrentezés laptopon, PS5 használat, netflixezés monitoron (routertől az eszközökig itt átmegy egy vb. födémen és 2x 10cm válaszfalon, távolság 6-7m)
- max. eszköz egyidőben: ethernettel okosTV+médiabox / wifin 4db okosteló, 2db laptop, 1db okosmonitor, 1db PS5. A PS5 kivételével csak wifi 5-ös eszközök.

Jelenleg a connect boxot használva max. 6 MB/s letöltési sebességet tudok elérni laptopon és PS5-ön a fent említett emeleti szobában wifin keresztül, ezt egy kicsit feljebb szeretném tornázni, de extra igényeim nincsenek.
Összeget tekintve fogalmam sincs arról, mibe fájnak a routerek, hülyeséget nem akarok írni, de egy 50ezres határt szeretnék meghúzni.

[ Szerkesztve ]


memorix
(aktív tag)

Talán, érdemes Mesh rendszerbe gondolkodni. A MESH rendszereket többnyire kábelezni érdemes. Akkor olcsóbban meg lehet úszni és a sebesség is magasabb lesz.

például veszel egy Asus TUF4200 (48eft) és egy olcsóbb AX52U (18eft) routert és a kettő kábelen van összekötve, az egyik az alsó szinten van a másik a felső szinten van. Itt a gyenge láncszem még a AX52U lesz mivel torrentezni akarsz a felső szinten. A streameléshez erős CPU , kb 512 MB memória, és jó internet kapcsolat kell. De a letöltés így is látványosan javul.

A másik lehetőség, hogy igazi MESH rendszert veszel (pack 2) ahol kábel nélkül tudnak a routerek adatot cserélni. Ilyenkor a födém a sebességet csökkenti. Célszerű egymás közelében elhelyezni a födém alsó és felső felében a két routert.

például asus EBM 68 pack 2 -t. Ez körülbelül 245eft.

A harmadik új, hogy minél több eszköznél ethernet kábelt biztosítasz. Akkor a teljes internet sávszélesség rendelkezésre áll.

TUF 4200 teszt
EBM68 review

[ Szerkesztve ]


skt
(tag)

Sziasztok,

Adott egy kb 50mbit/s Telekom-os internet, zte speedport entry 2-vel. A lakás kb egy 70 négyzetméteres panel, kb közepes szomszéd és egyéb hálózatszám, aminek az egyik szélén a nappaliban van a zte, és a másik szélén lévő szobában ( köztük kb 3 helység van) gyakran nincs wifi, vagy fel le kapcsolódik stb. A hálózat sebességével igazából nincs gond, egyéb helységekben, valamint a közvetlen környezetben stabil a kapcsolat.
Ennek a megoldására keresnék valamit. A hálózaton egy xbox van vezetékesen, valamint laptop, tv, és 2 telefon. A forgalom teljesen átlagos, egy kis streaming, mindennapi netezés, amikor megy az xbox egy kis játék, és kb havi 1-2 torrent. Egyéb igényem nincsen. Tudnátok ebben segíteni, hogy kb 20 körül mi lenne jó megoldás?
Az ajánlóból igazából Xiaomi 1800X-eket láttam aprón jóáron, megfelelő lehet?
Vagy érdemesebb lenne a többiből újonnan?

Előre is köszönöm a segítséget! :R


Alex91
(félisten)
Blog

Megprobalnek egy jol elhelyezett jeltovabbitot...


venom8888
(őstag)

Sziasztok. A netfonnal van netem, es ez a Router van vele MR30G. Ez okozhatja azt a problemat hogy ha Torrentezek akkor kb10sec enkent megszakitja a netet a gepen?
Es 1000/1000 es netem van

[ Szerkesztve ]


fokukac
(nagyúr)

a connect box után szinte bármilyen modern, huszonezres router is megváltás lesz, hidd el, pláne, ha nem optimális helyen volt a connect box. Szóval rakasd át modem módba, úgy sokkal stabilabb lesz.
Én először megpróbálnám egy darab jól elhelyezett routerrel, és ha kevés, nem ér fel az emeletre, akkor vennék még egyet, akár olcsóbbat az emeletre, és vezetékes mesh-be raknám őket.

[ Szerkesztve ]


Gubek-Einste
(titán)
Blog

A legoptimálisabb megoldás egy kábelen elvezetett router lenne AP módban.


Gubek-Einste
(titán)
Blog

Ide való kérdés, több info jó lenne.


leslieke
(Jómunkásember)
Blog

Üdv!

Van egy TP-LINK Deco E4 AC1200 (2 csomag) szettem Ehhez milyen routert érdemes venni, ami kompatibilis velük?


Dr.NX
(addikt)

Csak másik Deco-val lesz mesh hálózat.


kutga
(nagyúr)

Hölgyek/Urak!

Telekom 250/10-es internethez egy régi Archer c5v4 elegendő lehet? Van egy ilyen itthon elfekvőben, anyámhoz kerülne, emeletes tégla lakás, teljesen átlagos felhasználásra (netezés, okostelefon, okostévé). Ha nem muszáj, erre nem vennék újat, 5GHz-es wifi nem létkérdés.


baro32
(aktív tag)

Szerintem elég lesz :)


leslieke
(Jómunkásember)
Blog

Köszi.

[ Szerkesztve ]


szido85
(csendes újonc)

Üdv! Asus TUF AX6000 van fő routernek, de szeretnék mesh-képes access pointot még mellé. Milyet tudtok ajánlani? Össze tudom kötni esetleg egy XD4 (2 pack) megoldással?


coccolino
(aktív tag)

Sziasztok,

Megmaradt egy mesh rendszerből egy Asus AX82U és AX58U v1.x, és csak 1 jó minőségű routerre lenne szükségem.

Arra gondoltam, hogy eladom a 2 meglévő routert és valami újabbat veszek, így szeretném kérni a segítségeteket, hogy olyan 50e Ft-ig megéri úra váltani, vagy a fenti kettőből érdemes-e megtartani valemelyiket inkább.

Társasházi lakásba fog szolgálatot teljesíteni, nincsenek vastag falak és nagyon távolságok.

üzenetek