Milyen routert? - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


tha_answer
(őstag)

"jövőállóbbnak is"
azt csak hiszed. a gyari support lealltaval a cve serulekenysegekkel nem art ha szamolsz. (nem, os szinten nem mindig lehet mitigalni, kell neha hozza gyari microcode is, stb)

" Kb csak a hálókártyát kell cserélni benne nagyobb sebességűre és kész is."
i350-nel alabb ne add ha dedikalt nic akarsz. de hiaba csereled ki 10gs kartyara ha a procid microkodjat nem updatelik espervagy keves lesz a craft. a proci tudjon hardveres aes-ni-t es hardveres randomgeneratort legalabb.

megegy: az edge device csak edge dolgokkal foglalkozzon.


tha_answer
(őstag)

"20 ezer Ft alatt: Mercusys MR60X, TP-Link AX12/AX17"
ezek a kamuaxes formedvenyek miert is ajanlottak?

sot, ez is az, bar ez legalabb 4x4-es, de ettol fuggetllenul ez is kamuaxes: Xiaomi AX3200

szoval akik itt a szakmai eceszgeberek, miert is ajanlott ipari szemet?

mas az ha vmi nincs 5ezer huf ujonnan es meg kell oldani vmit jogyorsan, jovanazugy modon (mercusys ac10, de mar az sem 5k huf, kozel 10k-ert ipari szemet az is...) es mas az mikor hosszutavra akar vki vmit. akinek nincs ra plusz par ezrese, az maradjon a szolgaltatoinal inkabb.

tehat miert kell 15 eves technologiat ajanlgatni, foleg hosszutavra???

[ Szerkesztve ]


Dr.NX
(addikt)

Szerintem azt én írtam bele, mégpedig azért, mert 20 ezer Ft alatt ezek vannak, amik ax-esek, még ha "kamuaxesek" is. Zombulni jó lesz az is. ;]
Te mit ajánlasz ebben az árkategóriában?
Szívesen beleírom, ha valami értelmeset írsz.


BiP
(nagyúr)

Most már egyre jobban érdekel, pontosan mit értesz kamu AX-es alatt. Nem tudja a szabányt, vagy papíron tudja, de fos teljesítménnyel?
Eddig csak azt hallottuk, hogy kamu, most legalább típusokat is írtál. Lassan, de haladunk.

#102845 roti86 : Lehet, remélem kiderül.

[ Szerkesztve ]


roti86
(őstag)
Blog

Szerintem arra gondol, hogy a 2.4-es része nem tudja az AX-et. csak az N szabványt. Nem mintha láttam volna még 2.4-es eszközt AX szabvánnyal, de biztos csak én vagyok lemaradva.


kentucky
(őstag)

van azért, bőven Xiaomi AX3600,1800 GL-MT6000, nekem ezek voltak/vannak és ezek simán tudják.


roti86
(őstag)
Blog

igen, pontosítok: nem a routerre gondoltam, hanem a kliensekre. Nálam jellemzően okoseszközök lógnak 2-4-es hálózaton, azok meg simán elketyegnek, nem kell nekik az AX, nem is használnák ki.

[ Szerkesztve ]


Móncsa
(aktív tag)

Sziasztok!
Melyik a legerősebb Wifi jellel rendelkező 4/1-es router? Kinek mi a tapasztalata? Köszönet. :R


q13579
(senior tag)

Sziasztok,

Tudnátok-e olyan routert ajánlani, ami alapvető NAS funkciókat is tudna stabilan? (vezetékes kapcsolattal).
- Torrent kezelés
- Médiaszerver (alapvetően 1080P-s tartalmakhoz)

Alapvetően Asus-ban gondolkodnék, de ha lenne jobb vétel, szívesen meghallgatom. Minél olcsóbb annál jobb, de természetesen az ár/érték arányban legyen fókuszban. Egyéb extra igények nincsenek. (Sem wi-fi hatótávra, sem komolyabb sávszélességre).

Köszi előre is.


blakey
(titán)

Mi az a 4/1-es router? A Wifi jelerőssége EU szinten szabályozva van, így gyakorlatilag nincs különbség az újonnan kapható routerek között. Mindegyik ugyanaddig "lát".


kpityu2
(őstag)

minipécé


Essejó
(veterán)
Blog

Na ja, ilyesmire egy dedikált NAS való, és nem a Router.


Sanyi.mTs
(addikt)
Blog

én a 4 LAN és 1 WAN-ra gondolnék


MaCS_70
(félisten)

Elég sok ismerősöm torrentezik Asus routerrel. A 15-20 aktív seed szintjén észrevétlenül teszik a dolgukat. A leggyengébb, amelyikről jelenleg tudok, egy N18 (!!!), tudomásom szerint napi 1-2 film letöltésével és egy hetes seedelésével.

Egy AC87-essel a gazdája a top 5000-ben van a nagy videokölcsönzőben úgy, hogy mellette aktívan OpenVPN-en dolgoznak -- remélem, ez mond valamit.

Szóval háztartási torrentezésre bőven elég egy jelenlegi alsó középkategóriás Asus-router.

MaCS


MaCS_70
(félisten)

Az EIRP szabályozása kétségtelen, mégis jelentős különbségek vannak az elvben egységes teljesítményű routerek között. Egy időben lelkesen és következetesenteszteletem a kezemen átfutó eszközöket, és komoly különbségeket tapasztaltam.

Nem véletlen, hogy maga a gyártó is különbséget tesz a kiszolgált lakások mérete alapján.

A jelenlegi GT-AX6000 például egy főfalnyival erősebb az AX58-nál és az AX92-nél, és egy válaszfalnyival az AX86s-nél.

Az AC66b1 anno kb. a mostani AX58 szintjén teljesített, és nálam és másoknál is sokat vert rá az AC65P-re.

Mindez kizárólag az értékelhető minőségi csatlakozási térerőre vonatkozik, mert a kisebb hatótávú eszközök gyakran voltak még hasonló elméleti sebesség mellett is jóval gyorsabbak a távolabbról is kapcsolódóaknál.

Én a saját próbáimat egy három szintes házban végzem, de meglepó módon más eredményeket kapok kin a pusztában, ahol több száz méteres hatótávokról van szó.

Nagyon nem mindegy az antennák minősége és illesztése, karakterisztikája, illetve a mögöttes hardver és szoftver, és hogy mindezek mennyire érvényesülnek az adott körülmények között. Előfordult például, hogy nálam az én Asusom sokkal jobb volt a szomszédom TP-Linkjénél, nála viszont fordult a kocka, és ott már a TP-Link teljesített jobban.

MaCS


Angel2014
(addikt)
Blog

Sziasztok.

Router vásárlás előtt álok Most van egy Dlink Dir 842 2 sávos ruter van..

az 5GHZ.én folyamatosan azt írja hogy nem megfelelő jelszó pedig az...és így elszívja a teljes net adatomat.

20k körüli a keret rá..

Lenne az tenda 4 magos processorral 17 k-ért,,

Tenda RX3 Router, Wi-Fi 6, Gigabit dual-band AX1800

Vagy lenne ez a TP-LINK Archer AX23 AX1800 de ez csak dual core prosseros 18 k-ért bontatlan 6 hó garival.

TP-LINK Archer AX23 AX1800

Ti melyiket javasolnátok. ? :R

[ Szerkesztve ]


kutga
(nagyúr)

Kivitelezhető a dolog, én is csináltam hasonlót Xiaomi Mi Router 3G-n, de valóban kényelmsebb, erősebb, jobban paraméterezhető erre a célra egy dedikált eszköz (jelenleg én is minipc-t használok erre).


blakey
(titán)

Rengeteg routert használtam (azokat is, amiket felsoroltál), a most kapható routerek hatótávja gyakorlatilag megegyezik és ezáltal a "jelerősség" is, 1 dologban vannak különbségek, mégpedig a kapcsolat stabilitásában, pl. nálam a TUF-AX4200-as stabilabb (ezáltal jobb) kapcsolatot biztosított, mint az GT-AX6000, természetesen a távolabbi pontra értendő, ami nálam három fallal odébb 15 m-re van, de önmagában egyik sem válthat ki egy jó MESH-rendszert.
Olyan tapasztalatom pl. nem volt, hogy az AX58U-m 11m-ig "adott Wifit", míg a GT-AX6000 15m-ig, mindegyik kb. pont ott "fogyott" el.


MaCS_70
(félisten)

Én is NAS-t használok, pedig a torrentezés nem igazán jellemző rám. Kétségtelen, hogy egy NAS más, magasabb kategória -- csak nem mindenkinek van rá szüksége.

MaCS


MaCS_70
(félisten)

Az én tapasztalataim mások, de a wifi már csak ilyen -- kiszámíthatatlan. Volt már ezzek kapcsolatban egy-két igazán hajmeresztő történetem.

De hamarosan egymás mellett lesz nálam egy GT-AX6000, egy RT-AX58, egy RT-AX86s és egy RT-AX53. Kíváncsiságból majd csinálok pár sétálós próbát.

MaCS

üzenetek