Robogó, kismotor - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


sityupityu
(veterán)

Kb 4-5 éve mi rendszeresen jártunk még át robogókkal (ráadásul nem is voltak teljesen gyáriak), de soha sem kötöttek belénk, pedig nem egyszer mentünk el rendőrök mellett is. Nem ismerem én sem a pontos szabályozást ezzel kapcsolatban, mi is gondolkodtunk nem egyszer ezen. Aztán úgy voltunk vele, hogy tojunk rá (nem követendő példa), sokszor átmentünk (Esztergomi vagyok). Annyit megcsináltunk, hogy a biztosítási papírokat kinyomtattuk (ugye a csekket azt nem fogadják ennyi) és ennyi.
Pedig van ismerősöm aki a túloldalon korábban rendőr volt, de az sem tudott egyértelmű választ adni. Azt mondta, hogy ha nagyjából a határ mentén maradunk, nem megyünk nagyon észak fele, akkor nem fognak belénk kötni amikor igazoltatásra kerül a sor. Ugye nagy többségben magyarok laknak az országgal határos részen, így a helyi rendőrök nagy része is magyar származású. Persze hallottam már pont az ellenkezőjét is nem egy esetben, de nekem nincsenek rossz tapasztalataim az ottani hatósággal. Legalább is motorozás terén. Mi nagymotorral is rengeteget járunk át, soha sem volt gondunk a rendőrökkel.
Inkább az autókra vannak jobban ráállva véleményem szerint.
Pont van is egy eset, amikor az egyik cimborámmal kb 1-2 évvel ezelőtt Komáromba mentünk kocsival végig a szlovák oldalon és kiszedtek minket. A havernak nem volt kinyomtatva a biztosítási papír, meg is vágták érte.
Tehát a lényeg, hogy én sem tudom a választ, de mi simán átmentünk. :DDD
Viszont ha kicsit jobban átgondolom a dolgot attól függetlenül, hogy nekünk sosem volt bajunk ebből mégis azt mondom, hogy szerintem sem teljesen szabályos a dolog. :N

[ Szerkesztve ]

üzenetek