MinDig TV - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Chereiose
(addikt)

Athelyeztem az ablakba, most talált digitális földfelszínin 17 csatornát, de egyiket se az ingyenesek közül, és azokra meg azt írja nincs CI Modul…Vajon azt a 10 ingyeneset hogy találja meg végre?


cof
(veterán)

Ilyenkor már lehet csak centiket kellene forgatni rajta. De mivel nincs műszered ezért kézi kereséssel tudod nézni a jelszinteket. MindigTV oldalán írja a frekvenciákat, keresd meg a hozzád legközelebbi torony adatait.


Chereiose
(addikt)

Megvannak, de nagyon gyenge a jel sajnos. Centiket mozgatom és azon múlik.
Valami erős antenna nem létezik, ami bárhol fogja? :D


cof
(veterán)

Nézd meg a TV-ben tud-e erősítést adni az antennának. Gondolom passzív.

Van, de az kültéri. És nyilván ott is pozicionálni kell az adótorony irányába.


Chereiose
(addikt)

Nem találtam erősítést, de megnézem még.
Az az érdekes, hogy most sikerült találni egy állást ahol egész jól jön az m1, m4, stb, de pl. Izaura tv-t miért nem találja? Elvileg benne kéne legyen.


cof
(veterán)

Izaura a "B" MUX, M1, M4... meg az "A" MUX.

És mivel különböző frekvenciákon van, más hullámhossz. Ezért írtam, hogy meg kell találni azt a köztes állapotot amikor mind a kettő nézhető hibamentesen.

[ Szerkesztve ]


Chereiose
(addikt)

Ja igen közben rájöttem én is, de ha manuálisan hangolom csak az A-t fogja, a B-t sehogy sem akarja sajnos.


Doky586
(nagyúr)
Blog

Nem biztos hogy jó ötlet volt a pinceszobába szobaantennát venni. Egyáltalán tvantennát vagy fm rádióantennát vettél?


Chereiose
(addikt)

Nem pinceszoba, hanem a földszint, de valamiért pont abban a szobában elég gyenge a jel. Tv antenna, ennyire hülye azért nem vagyok. Gondolom egyik ilyen antenna se lenne erősebb, szóval ha normális adást akarok akkor a digit kell kábellel behuzassam oda.
Legalább az M1 féle adók bejönnek, egyelőre a semminél ez is több, de a többi ingyenes mint az Izaura meg nem.

[ Szerkesztve ]


kovyhun
(tag)

Ahogy nézem "okos" tévéd van.
Ha semmiképp nem tudsz jó helyre antennát tenni és a tévéhez behúzni, akkor próbáld meg a mindigtvgo alkalmazást, az ingyenesek egy része megy rajta, de sajnos az izaura nem :(

[ Szerkesztve ]


Chereiose
(addikt)

Hát nem tudom egyáltalán mi tölthető le, kb semmi amúgy egy 2016-os tv-n, csoda, hogy a youtube meg ezek mennek dög lassan.


garga01
(senior tag)
Blog

Ha csak az alapcsomag kell, kár havidíjat fizetni. Vegyél egy rendes kültéri antennát és nem lesz gond. Az erősítős szobaantennákkal az a baj, hogy a kevés zajos jelet amit vesznek a zaj is erősödik a jel melett... Ha rákeresel a korábbi hsz-eimre, írtam több tippet is antennára, van app és weblap is amivel meg tudod nézni merre forgasd az antennát, melyik frekin vannak az adások, stb...


Chereiose
(addikt)

És kültéri antennára van valami ajánlott darab, ami nem vészes árban sem? Illetve azt hova rögzítsem, tetőre kellene? Onnan meg a kábelezés lenne kínlódás, akkor már a digit is odatudom vinni +1 tv-t fizetve kábelesen.

[ Szerkesztve ]


garga01
(senior tag)
Blog

Nem feltétlen kell egyből a tető közepére rakni. Padlás is elég lehet, vagy ház egyik fala, csatorna alatt, stb... Írtam korábban egy csomó linket, ahol sokmindent lehet ellenőrizni. A kezdetektől fogva azt kellene tisztázni, melyik településen laksz és melyik tornyot akarod venni. E 2 infó nélkül érdemi választ nem igazán lehet adni.


gregory91
(senior tag)
Blog

Szerintem szereld le az antennát, és kösd a koax rézérére egy pár centis hosszú alufóliából feltekert "botantennát" és hangold újra a készüléket. :D
Lehet kettőt is V alakban.
Csak vigyázz ne legyen a készülék bekapcsolva mert a "szerelés során" csípni fog. :D

[ Szerkesztve ]


Chereiose
(addikt)

Végül normális mindig tv antenna felszerelését kértük, ma meg is csinálták, a sima ingyenes csomagra, aztán meglátjuk elég-e az alap csomag :)


set79
(csendes tag)

Valaki segítsen nekem.
Van egy lg tv-m 42lg3000.
Kulteri antenna. Szépen meg is találja az ingyenes csatornákat, de se kép, se hang. Jelerosseg/minőség tökéletes, de fekete a képernyő. Illetve a szlovák adók gyönyörűen bejönnek, de a magyarok semmi.
Mi lehet a baj? Elvileg tudja a dvb-t-t
udv


Doky586
(nagyúr)
Blog

Ősöreg TV nem ismeri az mpeg4-et..


set79
(csendes tag)

Van megoldás?

üzenetek