MinDig TV - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Doky586
(nagyúr)
Blog

Próbálj bele valami antennát dugni (de nem a falból jövőt).


HTCX715
(tag)

Nem nagyon van itthon semmilyen antennám, de ha van valami ami amit ajánlotok, akkor vehetek. Csak nem akartam addig venni, mert több változós a dolog és nem tudom mi baja.


Doky586
(nagyúr)
Blog

Mondjul egy 1m es villanyszerelő drót beledugva ideiglenesen az antennacsatlakozó közepébe. :B


garga01
(senior tag)
Blog

De valamilyen antennát azért dugtál a tv-be?


dethroner
(veterán)

Üdv!
Ha jól helyezem el, akkor egy [ilyen] gagyi antennával is tökéletes a kép nálam. Akkor valószínű, hogy egy bármilyen olcsó erősítős antennával szintén rendben lenne? [Ezt] néztem ki, ennyit még hajlandó lennék kiadni. Ismeri valaki ezt a terméket?


csabyka666
(addikt)
Blog

Volt ilyenem, egyszer be kell állítani az erősítést, és kész. A közepe is forgatható, valami jelentősége biztosan van...
Az is lehet, hogy elegendő lesz passzív módban, szóval nem kell áram alá helyezned.

Szvsz jó cucc, nálam ment szépen, PC-s DVB-T tunerrel használtam.


dethroner
(veterán)

Köszi, teszek vele egy próbát. Aztán ha nem lesz jó, levásárolom :)


csabyka666
(addikt)
Blog

Persze, nem akkora befektetés, de csodálkoznék, ha nem válna be.
Az erősítése biztosan elegendő, mert nálam pl nem is lehetett, csak kb középálláson használni, felette darabos volt a kép.

[ Szerkesztve ]


dethroner
(veterán)

Aztán végülis mégis mást rendeltem :)) Lehet megfelelő ez a tányéros antenna, de sehogy se tudom elképzelni, utálnám ha látható lenne. Padlásra meg a franc aki vezetéket felhúz, így inkább rendeltem egy kínai csodát, majd leírom hogy bevált-e ;)


csabyka666
(addikt)
Blog

Rendben. :R
Jelenleg nekem is erősítős van, igaz ami igaz, sokkal jobb, mint a passzív antenna.


dethroner
(veterán)

[link] Ezt rendeltem :D Ha működik, akkor a tévé mögé felragasztom a falra és semmi nem látszik belőle.


csabyka666
(addikt)
Blog

Ööö, 178 forint? :DD


dethroner
(veterán)

Milyen kuponokat tudtál rárakni? :DDD
Nekem 2279 ft-ba jön.


roberts5
(csendes tag)

Ali app-ban néha elérhető a 2$-os termékek között. Én teszteltem az antennát beltéren különböző vételi körülmények között. Megfelelő térerő esetén a vételi csomópontopkban a visszavert jeleket is hatékonyan hasznosítja, stabil a vétel. Az erősítősnél könnyen túlvezérlődik a jel,elromlik az erősítő. Az ablaküvegre célszerű tenni. A ragasztó megsértheti a falat.


dethroner
(veterán)

Gipszkarton fal, rajta tapéta, szerintem nem sértődős fajta :)


Chereiose
(addikt)

Sziasztok,

van egy LG tv-m (okos), amit áthelyeztem a házon belül, és vettünk hozzá egy 2 ezer Ft-os antennát az auchanban. Elvileg ugye lenne 8-10 ingyenesen fogható csatorna, de semmilyen hangolással nem talál csatornát. Az antenna jó helyre van bedugva, nagyon ezt eltéveszteni sem lehet ugye. Mi a probléma, hogyan kéne hangolni, hogy megtalálja a csatornákat? Lehet műholdra, kábelre és antennára is hangolni, de egyiken se talál semmit. A lefedettséggel se nagyon lehet probléma, mert elég közel van az ablakhoz is, igaz van 1 emelet a szoba felett, de pl még az elég messze lévő wifi is elér odáig az emeletről. :U


Bogyi007
(veterán)
Blog

Nem ismerem fejből hogy miként van írva az LG esetében a keresés, de Földfelszíni vagy Légi keresés vagy valami hasonlót kell indítanod nem kábeleset. DvB-T kell nem DvB-C.


Chereiose
(addikt)

Megnézem van-e ilyen opció, a tv amúgy 2016 körüli, tehát van elvileg beépített digitális tuner (DVB-T2).


Chereiose
(addikt)

A Tv típusa amúgy ez, [link] , de sehogy nem akar összejönni.


cof
(veterán)

Mivel áthelyezted, ezért az antennát kell elsőnek jó irányba állítani. Beltérben lehet egyik helyen jó, másikon meg semmi mert sokszor a visszaverődött jelekből működik csak. A WiFi nem értem, hogy jön ide. Teljesen más téma.

Ilyenkor kézi kereséssel rá kell állnod egy MUX-ra és az antennát addig forgatni amíg már lesz elég jelerősség/jelminőség. Aztán ugyanezt a másik MUX-on is elvégezni ha még ekkor sem találja meg automatikusan. Mert van egy köztes állapot amit el kell találnod, különben hol egyik hol a másik MUX lesz csak fogható, vagy éppen kockásodik az egyik mint a fene. Ilyen 1-2-3 cm-es forgatás is már sokat számíthat. Ezért is jobb egy kültéri antenna.

Mondjuk így első hallásra sok jót nem nézek ki abból a 2 ezer Ft-os antennából sem. Ha van rá opció a TV-ben akkor adhatsz neki erősítést is.

[ Szerkesztve ]

üzenetek