Napelem - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


Chal
(addikt)

Azért ez így egy kicsit hihetetlenül hangzott, ezért rákerestem. Több cikket is találtam arról, hogy un. "virtuális akku" szolgáltatást alakítottak ki, aminek van egy havi átalánya (2 EUR), és vételezésnél csak a rendszerhasználati díjat kell fizetni. Természetesen csak a betáplált (túltermelés) mennyiségének megfelelő energia vételezhető így, az azon túlmenő részt 100%-os áron számlázzák. Aztán próbáltam kibogarászni, hogy mennyi lehet a rendszerhasználati díj, és kb. 20Ft-nyi EUR jött ki nekem /kWh (ZSE nevű szolgáltató bruttó árlistája alapján).

Szóval persze, lehet ezt nézni úgy is, hogy ingyen táplálsz be, sőt még te fizetsz ha fel akarod használni, de lehet úgy is, hogy 30Ft-ért veszik meg a többlettermelést, mert amúgy 50Ft kürül van náluk 1kWh. Tök ugyanazt jelenti, mégis mennyivel másképp hangzik :) (Ez a vélemény persze csak akkor áll, ha a fenti információk helyesek).

Ha netán van itt Szlovákiából valaki, akkor mesélhetne. A fenti google fordítós nyomozásom azért nem az a tényként kezelendő információ kategória :D

https://www.pv-magazine.com/2019/02/12/slovakian-utility-zse-launches-virtual-battery-for-residential-pv/

https://www.zse.sk/
https://www.zse.sk/fotovoltika-virtualna-bateria

[ Szerkesztve ]

üzenetek