Napelem - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


clyvejhamma
(aktív tag)

Sziasztok,

napelemes rendszer telepítése előtt állunk, a topicot olvasva felmerült bennem néhány kérdés:
Előfordulhat az, hogy egy egy fázisra épített 4-5 KW-os rendszert a későbbiekben úgy "korlátoznak", hogy nem engednek 2.5 KW-nál többet a hálózatra? (Ez lehet butaság, az itt említett korábbi rossz, szolgáltatói tapasztalat alapján kérdezem.)

Árnyék nélküli a tetőnk, érdemes a SE vagy Fronius inverterekhez ragaszkodnom vagy kellően jó minőség a Huawei is? EON-os üzletkötő amikor kint volt azt mondta, hogy ők azért szeretik ezeket az invertereket mert jól javíthatók alkatrészcserékkel, míg a Huawei egyben cserés, ha valami baja van. Ez mennyire fedi a valóságot? Ha mondjuk 8 év múlva a Froniusban kicserélnek egy alkatrészt, akkor marad a szaldó, ha viszont a Huwaei romlik el 7 év múlva, akkor az inverter cserével ugrik a szaldós elszámolásunk.

Huaweinél is van optimalizálós megoldás? Ez ugyanaz mint a SE esetén? Monitorozás mindegyiknél megoldott? Nem idegenkedem a kínai termékektől (van is itthon néhány kütyünk) de a szoftveres részükkel gyakran van problémám. Ez a kínai invertereknél is így van?

Előre is köszi!
Viktor

[ Szerkesztve ]

üzenetek